Haberler
BBC

Youtube 3 Ayda 8,3 Milyon Video Sildi, En Çok Şikayet Edenler Arasında Türkiye de Var

Güncelleme:

Google çatısı altında hizmet veren video erişim sitesi YouTube, geçen yılın son 3 ayında 8,3 milyon videoyu kurallara aykırı bulduğu için sildi.

Youtube 2017'in son 3 ayında 8,3 milyon videoyu sildiğini açıkladı. Bu sayıya, telif hakkı ve diğer yasal nedenlerle kaldırılan videolar dahil değil.

EN ÇOK ŞİKAYET CİNSEL İÇERİKLİ VİDEOLARA

Cinsel içerikli videolar, kullanıcılardan 9,1 milyon şikayet alırken, 4,7 milyon kullanıcı nefret söylemi ve tacizkar içerikten şikayet etti.

TÜRKİYE 8. SIRADA

En çok sayıda şikayetse Hindistan, ABD ve Brezilya'dan geldi. Türkiye ise listede 8. sırada.

YouTube, algoritmalarının 6,7 milyon videoyu tespit ettiğini ve daha sonra bu tespitlerin sayfa moderatörlerince incelenip, silindiğini belirtti. Bu silinen videoların yüzde 76'sının ise sayfa yöneticileri dışında kimse tarafından izlenmediği vurgulandı.

VİDEOSU SİLİNEN KADIN YOUTUBE BİNASINI BASMIŞTI

Nisan ayı başında 39 yaşındaki Azeri Youtuber Nasim Aghdam, videolarının silindiği gerekçesiyle Youtube'un genel merkez binasını basarak etrafa ateş açmıştı. YouTube'un Kaliforniya eyaletinin San Bruno kentindeki ana merkezinde yaşanan silahlı olayda 1 kişi ölmüş, 4 kişi ise yaralanmıştı.

TEKRAR YÜKLENMEMESİ İÇİN "PARMAK İZİ" UYGULAMASI

YouTube BBC'ye yaptığı açıklamada, silinen videoların bir "parmak izini" sakladıklarını ve böylece aynı birisi aynı videoyu tekrar yüklemeye kalkarsa, derhal durdurulabildiğini belirtti.

YouTube geçen Mart'ta İngiliz Neo-Nazi örgütü National Action'ın (Ulusal hareket) dört propaganda videosunu silmediği için eleştirilmişti.

İngiltere Parlamentosu'nun İçişleri Komisyonu'na ifade veren YouTube'un terörle mücadele sorumlusu William McCants, insan hatasının buna yol açtığını savunmuştu.

YouTube ayrıca çocuklar için çıkartılan YouTube Kids uygulamasındaki algoritmaları nedeniyle de eleştirilmişti. Birçok uygunsuz video denetimi bir şekilde aşıp, tekrar tekrar YouTube Kids'te görünmüştü.

Raporda, YouTube Kids'ten kaç video silindiği açıklanmıyor.

YouTube ayrıca, bir "şikayet ekranı" eklendiğini ve burada kullanıcıların şikayet ettikleri videonun akıbetini görebileceğini belirtti.

EN ÇOK VİDEO ŞİKAYET EDEN ÜLKELERİN LİSTESİ

1. Hindistan

2. ABD

3. Brezilya

4. Rusya

5. Almanya

6. İngiltere

7. Meksika

8. Türkiye

9. Endonezya

10. Suudi Arabistan

BBC

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Komik - İlginç Teknoloji Dünya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir?
500

Yorumlar (7)

Fako:

Balikesirin cilgin esekleri duruyorsa sıkıntı yok

10
2
yanıtYanıtla
tavsiye:

youtube da her yer müstehcen içerik olmuş, sırf izlenme almak için koymadıkları iğrenç içerik yok. reklam engellemek için tarayıcıya adblocker, müstehcen içerik üreten kanalları kökten engellemek için ise video blocker kullanabilirsiniz dostlar!

2
3
yanıtYanıtla
devil:

beni canlı yayına verip videolarımı youtube atmışlarbeni milyonlar izliyo

0
4
yanıtYanıtla
Teknobay:

Cahillige bak .yahudilerinmis mis faceyede girme .telefonuda kullanma .yazdigin bilgisayar programlarida onlarin .siz teknoloji kullanmayin ya siz magarada yasayin bi zahmet dumanla falan

2
0
yanıtYanıtla
amamam:

tmm

yanıt2
yanıt0
Hak-hukuk:

Tebrikler

0
1
yanıtYanıtla
Meryem uzer:

Ben Youtubeden en çok Ali Kırış dinlerim hatta üniversite kantininde bile ilahilerini çalıyorum ?? super videoları var

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title