Haberler

Çanakkale Kara Savaşları'nın 103. Yıl Dönümü

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, İngiliz Anıtı'nda düzenlenen törene ilişkin, "Bugün bu törene katılarak 90 yıllık geçmişe sahip, kalıcı ve onurlu bir anma geleneğinin parçası olmuş oluyoruz. " dedi.

Chilcott, Çanakkale Kara Savaşları'nın 103. yıl dönümü dolayısıyla Gelibolu Yarımadası'ndaki İngiliz Milletler Topluluğu Anıtı'nda düzenlenen törene katıldı.

Türk yetkililere düzenlenen töreni mümkün kıldıkları için teşekkürlerini sunan Chilcott, "Çanakkale seferinde savaşanların ve hayatını kaybedenlerin anıldığı Halles Anıtı'ndaki, yani yarın 103 yılını tamamlamış olacak olayların başladığı sahnedeki, Milletler Topluluğu ve İrlanda anma törenine hoş geldiniz." ifadelerini kullandı.

Çanakkale'de savaşanları, yaralananları ve hayatını kaybedenleri yerinde anmanın 1925'e kadar uzanan bir geçmişi olduğuna dikkati çeken Chilcott, "(Bu törenler) Yarımada'daki sahillerden birinde yapılan ilk anma törenine kadar uzanıyor. Bugün bu törene katılarak 90 yıllık geçmişe sahip, kalıcı ve onurlu bir anma geleneğinin parçası olmuş oluyoruz." diye konuştu.

Çanakkale Tarihi Alanlar Genel Müdürlüğü ve Milletler Topluluğu Şehitlikler Komisyonu'nuna şehitliklerde sürdürdükleri çalışmalardan ötürü teşekkürlerini ve takdirlerini sunan Chilcott, "Çanakkale'deki anıt yerleri Türk halkının egemen topraklarıyla çevrili. Bu anma törenini Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin iş birliği ve cömert desteği olmadan yapmak mümkün değil." değerlendirmesinde bulundu.

Chillcott, şehitliklerin anmanın nasıl yapılması gerektiğinin en güzel fiziki örneğini sunduğunu sözlerine ekledi.

Törene, Yeni Zelanda Genel Valisi Patsy Reddy, Avustralya İçişleri Bakanı Peter Dutton, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve Fransa Savunma Ataşesi Colonel Valery Sens katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Gelibolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı?
title