Haberler

900 Kişinin Alınacağı İş İçin 1 Saatte 850 Başvuru

KARAMAN'da İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından 'Toplum Yararına Program' kapsamında, 26 kamu kurumunda 6 ay süre ile çalıştırılmak üzere 900 kişinin alınacağı iş için, 1 saatte 850 kişi başvurdu.

İŞKUR Karaman İl Müdürlüğü tarafından 'Toplum Yararına Program' kapsamında, 950 kişinin 26 kamu kurumunda 6 ay süreyle çalıştırılmak üzere işe alınacağı duyurusu yapıldı. Bunun üzerine iş sahibi olmak isteyen yüzlerce kişi, başvuru için mesai saatinden önce İŞKUR İl Müdürlüğü binası önünde beklemeye başladı. Mesainin başlamasıyla birlikte başvurular tek tek alındı. Zaman zaman izdiham yaşanırken yetkililer yaklaşık 1 saatte 850 başvurunun yapıldığını belirtti.

Daha önce de başvurusu olduğunu belirten Hasan Hüseyin Topbaş (52), "İş bulabilmek için bugün buraya geldim. Daha önceden de İŞKUR'a müracaatım vardı. Bugün yeniden güncelleyeceğim. Karaman Belediyesi'nde çalışmak istiyorum. Burası çok kalabalık, vatandaşta bir iş problemi var. İnşallah bu sorun bir an önce çözülür. Hükümetin bu sorunu çözeceğine inanıyorum" diye konuştu.

İlana başvuranlardan Şükriye Baydoğan (50) ise "Şimdiye kadar bir işe yerleşemedim. Bugün burası yine çok kalabalık ama Allah'tan ümit kesilmez. Bakarsınız şansıma buradan bir iş çıkar" dedi.

2 çocuk annesi Esma Dimli ise "İşe ihtiyacım var. Belediye Başkanımız Ertuğrul Çalışkan'dan iş istiyorum. Park bahçe gibi yerlerden iş istiyorum, çapa yapmak istiyorum. Rahatsızlığımdan dolayı kapalı alanlarda ve fabrikalarda çalışamıyorum. Buranın kalabalık olması önemli değil. Allah'tan umudumuzu kesmiyoruz" dedi.

TOPLUM YARARINA PROGRAMLAR

İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla, özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır. - Karaman

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

İŞKUR Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title