Haberler

Ankara'da Sığınmacı Çocuklar İçin Fidan Dikme Şenliği

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) ve Ankara Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle "Ankara'daki Sığınmacı Kadın ve Çocuklar için Destek Projesi" kapsamında 150'den fazla fidan dikildi.

Türk ve mülteci çocuklar, kamu farkındalığının artırılması ve kültürler arası diyaloğun güçlendirilmesini amaçlayan etkinlik kapsamında Yaşamkent Mahallesi'ndeki Ataşehir Parkı'nda 150'den fazla fidan dikti.

BMMYK Türkiye Ofisi Temsilci Yardımcısı Jean Marie Garelli, şenlikte yaptığı konuşmada, proje için Türk hükümetine ve Ankara Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Projeye aralık ayında başladıklarını belirten Garelli, "Bugün özellikle 23 Nisan Çocuk Bayramının ertesi günü olmasıyla özellikle önemli bir gün. Ağaç dikecek olmaktan özellikle mutluyum. Ancak bu projenin en önemli yanı da mülteci çocuklarla Türk çocukları ağaç dikmek için bir araya getirmekti. Proje kapsamında sosyal uyumun gerçekleşmesi açısından çok önemli bir adım atılıyor." diye konuştu.

Etkinliğe Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Daire Başkanı İhsan Yılmaz, BMMYK Koruma Bölümü Sorumlusu Luca Curci ve her iki kurumdan yetkililer katıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Çalışanı Şenay Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin sokakta çalıştırılan 200 çocuğun okula gönderilmesini ve çocukların annesi 100 kadının da meslek sahibi yapılmasını amaçladığını belirtti.

Çocukların annelerinin, Altındağ'da Türkçe kursuna başladığının altını çizen Yılmaz, "Kurs bittikten sonra anneler, mesleki kurslara katılacaklar. Projemizin sloganı, 'Çocuklar okula anneler işe' olacak." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, projenin aynı zamanda sığınmacı anneler ve çocuklar ile Türk anne ve çocukları kaynaştırmayı amaçladığının da altını çizdi.

Ankara'daki Sığınmacı Kadın ve Çocuklar için Destek Projesi

BMMYK ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Sığınmacı Kadın ve Çocuklar için Destek Projesi, çocuk ve kadınlar başta olmak üzere ihtiyaç sahibi mültecilerin elinden tutuyor. Proje, Türk halkıyla mülteciler arasındaki uyumun sağlanmasına ve mültecilerin kendi ayakları üzerinde durmasına destek oluyor.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Ataşehir Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title