Haberler

Öğrencileri İçin Projeler Hayata Geçirdi

Bitlis'e 4 yıl önce atanan Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mihraç Kulu, öğrencileri için çok sayıda proje yürüterek başarılı çalışmalara imza attı.

Bitlis'e 4 yıl önce atanan Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mihraç Kulu, öğrencileri için çok sayıda proje yürüterek başarılı çalışmalara imza attı.

Kulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk olarak Güroymak ilçesine bağlı Günkırı beldesindeki imam hatip ortaokuluna atandığını anımsattı.

Yeni bir okul olmasından dolayı çocuklara imam hatip bilincini ve farkındalığını kazandırmak amacıyla ilçe genelinde siyer yarışması düzenlediğini belirten Kulu, şöyle devam etti:

"Ardından Tatvan'a bağlı Yoncabaşı Köyü Ortaokuluna atandım. Buradaki öğrencilerin sinemaya ve hatta ilçe merkezine bile gitmemiş olması beni çok etkiledi. Bunun üzerine 'Tarihe Yolculuk' projesini hazırladım. Kendi imkanlarımla sadece okulumdaki değil, ilçeye bağlı tüm köy okullarındaki 8. sınıf öğrencilerini sinemayla buluşturdum. Bine yakın öğrencimiz, sinemaya gitti. Bu proje dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mahir Unal'ın dikkatini çekti ve makamında beni onurlandırdı. Aynı şekilde dönemin Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı da makamında başarı belgesiyle onurlandırdı. Projenin Kültür ve Turizm ile Milli Eğitim bakanlıkları tarafından Türkiye geneline yayılması beni çok mutlu etti. Bu sayede bir milyon öğrencinin sinemayla buluşması sağlandı."

Öğrencilerinin hayallerine önem verdiğini anlatan Kulu, uçağa binmeyi ve büyük şehir görmeyi hayal eden öğrencileri için yarıyıl tatilinde Ankara gezisi düzenlediğini belirterek, bu gezide sürpriz olarak uçakta öğrencilerine karne dağıttığını hatırlattı.

Ankara'da gezdirdiği öğrencilerinin büyük bir şehrin sosyal ve kültürel tüm imkanlarından yararlandığını aktaran Kulu, şunları kaydetti:

"Bu sadece eğlence ve kültürel bir gezi değildi. Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı, Cebeci Askeri Şehitliği, Anıtkabir ve birçok yeri ziyaret ettik. Öğrencilerimin kendi şehirlerindeki doğal ve kültürel zenginliklerini tanıması da benim için çok önemli. İnsan yaşadığı yeri ancak gezerek ve tanıyarak sevebilir. Öğrencilerimi bu kapsamda Nemrut Krater Gölü'ne ve il merkezindeki tarihi yerlere götürdüm. Öğrencilerimi sadece sosyal ve kültürel anlamda değil, teknoloji anlamında da yetiştirmeye çalışıyorum. Bu kapsamda Bitlis'te ilk kez 3 boyutlu yazıcıyı sınıfıma getirttim. Öğrencilerim bununla 3 boyutlu modelleme ve baskı çalışmaları yapıyor. Öğrencilerimizin okul ortamını çağın gereklerine göre uyarladık. Köy okulunda teknoloji ve inovasyon odaklı sınıf modelini geliştirdik. Bu model kapsamında kodlama, 3 boyutlu teknolojiler, baskı ve modelleme gibi teknolojik çalışmalar yürütüyorlar. Bu projemiz de Milli Eğitim Bakanlığının geleceğe katkı ödüllerinde Türkiye genelindeki ilk 20 proje arasına girdi."

Köy okulundaki öğrencilerin el becerilerini ve estetik duygularını geliştirmeye yönelik çalışmalar da yaptığını anlatan Kulu, bu kapsamda öğrencilere ebru sanatını öğrettiğini söyledi.

Özlük durumundan veya herhangi bir sebepten dolayı yer değiştirmek istemediğini dile getiren Kulu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çünkü köy ortamı, çocuklar ve velilerimiz harika insanlar. Buradaki ortam çok güzel. Öğrencilerimin hepsi yeni bir şeyler öğrenme heyecanında. Bu heyecan da bizi yeni şeyler yapmaya teşvik ediyor. 3 yıldan beri bu köy okulundayım. Teknoloji ve bilim anlamında çok güzel şeyler yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Beni bu konuda canlı tutan öğrencilerimin heyecanıdır. Onların hevesi ve öğrenme isteği beni daha da heyecanlandırıyor. Eğitime katkı sağlamak bana müthiş bir keyif veriyor. Öğrenciye umut ve rehber olmak müthiş bir duygu. Öğretmenlik benim için büyük bir aşk. Geleceğe iz bırakmak, bir çocuğa umut ve rehber olmak müthiş bir duygu. Vatanımı çok seviyorum. Vatanımın evlatlarını yetiştirmek de bana nasip olduğu için onur duyuyorum. Bunu bir köyde yapmak daha da heyecan verici."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliğinde de gönüllü olarak görev aldığını bildiren Kulu, okula gelen kadınlara ders vermenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Kulu, "Şuan hepsi okuma yazma öğrenmiş durumda. Bu mutluluğu da yaşadık. Bu da mesleğimiz adına çok güzel bir şey." dedi.

Özverili çalışmaları ve ürettiği projelerden dolayı Vali İsmail Ustaoğlu ile Tatvan Kaymakamlığınca başarı belgeleri ve plaketlerle ödüllendirildiğini anlatan Kulu, "Tüm mülki ve idari amirlerimize, Sayın bakanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bunlar motivasyonumuzu arttırıyor. Evliyim ve bir kızım var. Eşim doktor. 4 yıldan beri Bitlis'e hizmet ediyoruz. İnşallah daha güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Tatvan Bitlis Kulu Politika Güncel Haberler

title