Haberler

Alaşehirliler 23 Nisan'da Zakkum'la Coştu

MANİSA'nın Alaşehir ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında sahneye çıkan Zakkum grubu, kalabalığı coşturdu.

MANİSA'nın Alaşehir ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında sahneye çıkan Zakkum grubu, kalabalığı coşturdu. Etkinlikte kalabalığa seslenen, Atatürk'e benzerliği ile tanınan tiyatro sanatçısı Göksel Kaya'nın sözleri, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı ile sık sık kesildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Alaşehir Cumhuriyet Meydanı'nda Zakkum grubu konser verdi. Konseri yaklaşık 10 bin kişi izledi. 'Hatıran Yeter', 'Ben Ne Yangınlar Gördüm', 'Acıta Acıta', 'Gidiyorum Yolcu Et', 'Al Gece Yarılarımı Benden', 'Yüzük', 'Sen Beni Ömrünce', 'Sabahçı Kahvesi', 'Dile Kolay Kalbe Değil', 'Gökyüzünde', 'Anason' gibi eserlerini seslendiren Zakkum grubu, hayranlarını coşturdu. Coşkulu kalabalık şarkılara zaman zaman bulundukları yerden eşlik ederek, adeta dev bir koro oluşturdu.

Belediye tarafından etkinliğe davet edilen, Atatürk'e benzerliği ile tanınan sinema ve tiyatro sanatçısı Göksel Kaya da etkinliğe renk kattı. Kalabalığa seslenen Kaya'nın, "Evet Atatürk'e benziyorum, yalnız ona hiç kimse benzemez. Onun eşi benzeri yoktur. Çanakkale'de bir profesörün anlattığı hikayeden çok etkilendim. Çanakkale'de silah, cephane eksikliği vardı, yiyecek eksiği vardı, gıda yoktu. Ama en önemli eksik morfin eksikliği vardı. Ameliayathane olarak kurulan çadıra, binlerce yaralı geliyor. Başında bir doktor bekliyor. Doktor bakıyor, bu yaralının kurtulma şansı var mı, varsa içeri alıyor, yoksa dışarıda ağacın altında bekletiyor. Bir yaralı gelip, 'Baba beni kurtar' diyerek feryat ediyor. Vücudu şarapnel parçalarıyla parçalanmış, bağırsaklar dışarıda. Kurtulma şansı yok. Bakıyor ki oğlu. Kurtulma şansı hiç yok. ve 'Bunu götürün bir ağaç gölgesine' diyor. O morfin orada o kadar değerli ki. Kurtulma şansı olmadığı için oğluna bile kullanmıyor. Birkaç saat sonra diğer nöbetçi doktor geliyor. Nöbetten çıkan baba, ağacın gölgesinde bekleyen oğluna bakmaya gidiyor ancak şehit olduğunu görüyor. Bizler baba, oğul aynı cephede savaştık. Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, hepimiz aynı cephede savaştık. Ülkemize sahip çıkalım. Vatanımıza sahip çıkalım. Sevgi, hoşgörü, paylaşım içerisinde olalım. Dostça güzel yaşayalım. Bu vatanı, cenneti cehennem etmeyelim" diye konuştu. Kaya'nın sözleri sıkı sık 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı ile kesilirken, coşku daha da arttı.

Etkinlik, Zakkum grubunun şarkılarını seslendirmesiyle devam etti. Gecenin sonunda grup üyelerine Alaşehir Belediye Başkanı MHP'li Gökhan Karaçoban tarafından ilçeye özgü kuru üzüm, maden suyu gibi çeşitli ürünlerden oluşan sepet hediye edildi. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Alaşehir 23 Nisan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
title