Haberler

Memurun Terk Ettiği Nikâh, Canlı Yayında Kıyılacak

MANİSA'nın Turgutlu ilçesinde, gelinin "Hayır, demek ne mümkün. Tabii ki evet" yanıtı nedeniyle nikah memurun nikahlarını kıymadığı Hatice Koşman (24) ve Turgut Dinçer Güneri'nin (26), 26 Nisan Perşembe günü bir kez daha nikah masasına oturacağı bildirildi.

MANİSA'nın Turgutlu ilçesinde, gelinin "Hayır, demek ne mümkün. Tabii ki evet" yanıtı nedeniyle nikah memurun nikahlarını kıymadığı Hatice Koşman (24) ve Turgut Dinçer Güneri'nin (26), 26 Nisan Perşembe günü bir kez daha nikah masasına oturacağı bildirildi. Turgutlu Belediyesi Evlendirme Memurluğu'ndan tekrar gün alan çiftin nikahının, ulusal bir televizyon kanalındaki kadın programında canlı yayında kıyılacağı öğrenildi.

Kemalpaşa'da bir çeyiz mağazasında çalışan Hatice Koşman ile bir firmada bilgisayara veri girişi yaptığı öğrenilen Turgut Dinçer Güneri, evlilik kararı aldı. İki genç, geçen 21 Nisan'da Turgutlu Belediyesi Nikah Salonu'nda nikah masasına oturdu. Turgutlu Belediyesi Nikah Memuru Ali Akça'nın "Turgut Dinçer Güneri'yi eş olarak kabul ediyor musunuz?" sorusuna gelin Koşman, "Hayır, demek ne mümkün. Tabii ki evet" diye cevap verdi. Bunun üzerine nikah memuru Akça, "Ben gidiyorum" diyerek masadan kalktı. Gelin, damat ve misafirlerin ikna etmeye çalıştığı nikah memuru, ikna olmayınca gerginlik yaşandı. Bunun üzerine nikah memuru Ali Akça, salonun özel güvenlik görevlilerinden polis çağırmalarını istedi. Gelen polis ekipleri de Akça'yı ikna edemeyince nikah işlemleri iptal edildi. Yaşanan bu ilginç olay ulusal ve yerel basında yer aldı.

Turgutlu Belediye Başkanı MHP'li Turgay Şirin, dün konuyla ilgili bir açıklama yapıp, "Nikah tarafları tanıdığımız isimler, bildiğimiz, tanıdığımız aileler. Çocukları da bizim evlatlarımız. Sıkıntılı bir durum varsa o sıkıntıyı gideririz. Bu konuda her zaman ailelerin yanındayız. Onların mutlu anlarında yanlarında olmak bizlerin asli görevi. Ben gençlerin aileleri ile telefonla da görüştüm, farklı bir durum olmaz ise önümüzdeki günlerde inşallah o nikahı bizzat ben kıyarım ve konu tatlıya bağlanır. 'Hayır' denmesinin hemen ardından, 'demek ne mümkün' cevabı gelince, memurumuz nikahı iptal etmiş. Olumsuz başlayan bir ifade, sonra tamamlanması olmuş ancak yasal işlemler nihai bağlayıcılığı olan durumlar, ondan dikkat etmek gerekir. Önceliğimiz konunun tatlıya bağlanması" dedi.

TEKRAR BAŞVURU YAPTILAR

Bu gelişmelerin ardından Hatice Koşman ve Turgut Dinçer Güneri, bugün sabah saatlerinde Turgutlu Belediyesi Evlendirme Memurluğu'na yeniden başvurup 26 Nisan'a nikah günü aldı. Genç çiftin, saat 15.00'te kıyılacağı öğrenilen nikahının ulusal bir kanalda bir kadın programında canlı yayınlanacağı belirtildi. Çiftin nikahını Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin'in kıyıp kıymacağı ise henüz netlik kazanmadı. Çiftin, olay sonrası zorlu bir süreç yaşadıklarını, bu durumun kendilerine acı bir tecrübe olduğunu söyledikleri öğrenildi.

- Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Turgutlu Belediyesi Kemalpaşa Akça Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title