Haberler

Kayseri-Ameliyat Ettiği Sporcuların Formalarını Biriktiriyor

Kayseri-Ameliyat ettiği sporcuların formalarını biriktiriyor (HD)Ameliyat ettiği sporcuların formalarını biriktiriyorTürk Spor Yaralanmaları, Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği (TUSYAD) Yönetim Kurulu Üyesi, Acıbadem Kayseri hastanesi Ortopedi uzmanı Prof. Dr.

Kayseri-Ameliyat ettiği sporcuların formalarını biriktiriyor (HD)

Ameliyat ettiği sporcuların formalarını biriktiriyor

Türk Spor Yaralanmaları, Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği (TUSYAD) Yönetim Kurulu Üyesi, Acıbadem Kayseri hastanesi Ortopedi uzmanı Prof. Dr. Sinan Karaoğlu, ameliyat, tedavi ve muayene ettiği her sporcunun formasını alıp,ilginç bir koleksiyon oluşturdu.

300'e yakın forması bulunan Prof.Dr. Sinan Karaoğlu, bisiklete biniyor, eşiyle birlikte bağlama çalıp, zaman zamanda konserler veriyor. 'Artroskopi ve Artroskopik cerrahi ile birlikte diz cerrahisi ve her türlü spor yaralanmasının önlenmesi ve tedavisi için uğraş veriyoruz. Bunun yanında artroskopi, diz cerrahisi ve spor yaralanmaları konusunda ülkemizde daha deneyimli hekimleri yetiştirmek istiyoruz. Forma koleksiyonuma gelince, kendileri imzalayıp veriyorlar diyen Karaoglu,formaların fotoğraflarından oluşan bir panoyu da çalıştığı hastanenin koridorlarında serğiyor . Prof.Dr. Sinan Karaoğlu,şöyle konuşuyorSpor hayatına başlangıcım Amasya'da oldu. Güreşçi olarak spora başladı. Daha sonra Melikgazi Belediyespor'da sağlıktan sorumlu yönetici olarak spora devam ettim. Spora hayatına bu şekilde başladıktan sonra Türkiye Futbol Federasyonu Sağlık Kurulunda özellikle Orta Anadolu bölgesinde görev aldım. Futbolcular sıklıkla çapraz bağlar ve menüsküs gibi sorunlara karşılaştıkları için bizim de bu alanlarda yeterli birikimimiz var. Ameliyat,muayene ve tedavi ettiğim sporcuların verdiği, benim aldığım 300'e yakın formam var. Çoğu Süper Lig takımları olmak üzere 1.'nci, 2.'nci takımları, basketbol, hentbol, güreş ve hatta hakemlerimizden de hastalarım oluyor. Hastalarımız gönüllük esası ile formalarını getiriyor. Bana, şeker, çikolata ve çiçek yerine hatıra olması için forma getiriyorlar. Formaların muhafazası da sayı 300'e ulaştığı için yer açısından artık sıkıntı ediyor. Koyacak yer bulamıyoruz. Eşim sitem ediyor. Bir kısmını muayenehaneme getiriyorum. Yeni olanları ön plana çıkarıp fotoğraflıyorum. Görsel bir pano haline getirdim.

AŞIRI HIRSLI FUTBOLCULAR ÇABUK SAKATLANIYOR

Prof. Dr. Sinan Karaoğlu, özellikle Süper ligde birbiri ardına meydana gelen sakatlıklarla da ilğili olarak,futbolculara aşırı hırslı olmamalarını önerdi. Karaoğlu, Aslında futbol büyük bir sektördür. Ekonomik ve sosyal anlamda çok büyük öneme sahiptir. Hırs giderek futbolcularda artıyor. Hırs faktörü arttıkça yaralanma oranları da artıyor. Buna bağlamak lazım sadece iyi çalışmak, ısınma hareketlerine bağlamamak lazım. Futbolcular fazla risk alabiliyor. Ölümüne oynayanlar risk alıyorlar. Bu nedenle de sakatlanmalar artıyor. diye sözlerini tamamladı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sinan Karaoğlu Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title