Haberler

Dsö Avrupa Şehirler Ağı Toplantısı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı Ulusal Ağ Koordinatörleri Toplantısı Antalya'da başladı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı Ulusal Ağ Koordinatörleri Toplantısı Antalya'da başladı.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bir otelde düzenlenen toplantıda, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğinin 2004 yılında Dünya Sağlık Örgütü Sağlıklı Kentler Hareketi'nin gelişebilmesi, benimsenmesi ve uygulanması amacıyla kurulduğunu ifade etti.

Avrupa bölgesi ulusal ağ koordinatörlerinin bu yılki toplantısının Antalya'da yapılıyor olmasını bu açıdan çok önemsediğini aktaran Türel, toplantıda görüşülecek konuların ve alınacak kararların çalışmalara önemli katkılar sağlayacağına inandığını dile getirdi.

Yerel yönetimlere sağlık, planlama, çevre, konut, ulaşım, eğitim ve güvenlik gibi sağlıklı bir kent için olmazsa olmaz konularda, tecrübe, bilgi, belge ve projeler aktardıklarını anlatan Menderes Türel, "Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı'na desteğimizi tüm gücümüzle sürdüreceğiz. Kopenhag'da gerçekleşen Belediye Başkanları Zirvesi, Sağlıklı Şehirler Ağı açısından çok önemli bir buluşma." dedi.

Türel, Türkiye'de bu hareketi genişletmek, farkındalığı artırmak için destek vereceklerini bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Sağlık Örgütü Menderes Türel Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title