Haberler

Ölen Kazazedenin Organları 6 Hastaya Umut Oldu

Kocaeli'de, 17 Nisan'da meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan ve 8 günlük mücadelenin sonucunda dün beyin ölümü gerçekleşen kazazedenin organları 6 hastaya umut oldu.

Kocaeli'de, 17 Nisan'da meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan ve 8 günlük mücadelenin sonucunda dün beyin ölümü gerçekleşen kazazedenin organları 6 hastaya umut oldu.

Alınan bilgiye göre, Anadolu Otoyolu'nda geçen hafta meydana gelen kazada ağır yaralanan 37 yaşındaki minibüs sürücüsü Mücahit Tunçbilek'in tüm müdahalelere rağmen dün beyin ölümü gerçekleşti.

Tunçbilek ailesinin organ bağışında bulunması üzerine, gerekli işlemlerin ardından ölen kazazeden alınan organlar, farklı şehirlerde nakil bekleyen hastalara gönderildi.

Böylece 6 hasta, organ nakilleriyle sağlıklarına kavuşma imkanı buldu.

Tunçbilek'in cenazesi toprağa verildi

Ailesi tarafından Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi morgundan alınan Tunçbilek'in cenazesi ise Merkez Mahallesi'ndeki evine getirildi.

Burada helallik alınmasının ardından Tunçbilek'in cenazesi, Gölcük Merkez Camisi'ne götürüldü. Kısa süreli fenalık geçiren baba Vahit Tunçbilek'e, 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti.

Tunçbilek'in cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından 17 Ağustos Mezarlığı'na defnedildi.

Törene, Tunçbilek ailesinin yanı sıra Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Ellibaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram ile iş arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

"Bir hafta önce nişanlandı, yaza düğün planlıyorlardı"

Ağabey Uğur Tunçbilek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beyin ölümü gerçekleşen kardeşinin organlarını bağışlama kararı aldıklarını belirterek, "Bu sabah itibarıyla da organları 6 kişiye hayat verdi. 6 kişi yeniden doğdu." dedi.

Tunçbilek, kardeşinin 1 hafta önce nişanlandığını anlatarak, "Önümüzdeki yaz aylarında düğün planlıyorlardı. Aile olarak üzüntülüyüz ama bir yandan da kardeşimin 6 kişiye umut olması, onların hayata dönmesine vesile olması bizim için bir teselli oldu." ifadelerini kullandı.

Olay

Anadolu Otoyolu İstanbul istikametinde, 17 Nisan'da tır ile minibüsün karıştığı kazada tır şoförü yaşamını yitirmiş, minibüste bulunan ve yaralanan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi, bazı vali yardımcılarının ve kaymakamların eşleriyle 2 koruma hastaneye kaldırılmıştı.

Minibüs şoförü, 1 saat süren çalışmanın ardından ağır yaralı olarak sıkıştığı yerden kurtarılarak hastaneye kaldırılmıştı, kazaya sebebiyet verdiği iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi tutuklanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Aksoy Tunçbilek Gölcük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title