Haberler

Başka İller İçin Yapılacak Adaylık Başvuruları da Kabul Edilecek

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ile ilgili açıklamada bulundu.

Filiz, yaptığı yazılı açıklamada, adaylık başvurularının 22-29 Nisan tarihlerinde AK Parti Genel Merkezi'ne veya il başkanlıklarına, "alındı belgesi" karşılığında bizzat yapılacağını belirtti.

"İl başkanlıklarımız, başka iller için yapılacak adaylık başvurularını da kabul edecek." diyen Filiz, şunları kaydetti:

"Başvuru yapmak isteyen adaylarımız, il başkanlıklarımıza hafta sonları da başvuru yapılabilecek. Başvurular, il başkanlıklarımızdan alınacak basılı formların veya partimizin internet adresinde yer alan formların bilgisayar ortamında veya el yazısı ile doldurularak, başvuru için istenen belgeler de eksiksiz olarak eklenmek suretiyle yetkili mercilere bizzat yapılacaktır. Başvuru aidatlarımız erkek aday adaylardan 6 bin, kadın ve 18-25 yaş arası genç aday adaylardan 3 bin, engelli aday adaylardan bin lira olarak belirlenmiştir. Başvuru aidatını yatırmayanların başvurusu işleme konulmayacaktır. Banka dekontunda aday adayının TC kimlik numarası ve adresi de yazılacaktır. Adaylık için istifası zorunlu olan kimselerin, ilgili mercilere sunulmuş istifa veya emeklilik dilekçelerinin fotokopisi de gerekmektedir."

Kaynak: AA / Güncel

Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title