Haberler

Akıncı Üssü Darbe Girişimi Davası

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 473 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmada, sanık eski astsubay Abdullah Emre Sandık savunma yaptı.

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da evinde bulunduğu sırada Binbaşı Günay Köroğlu'nun, görev yaptığı Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'na gelmesi için emir verdiğini söyleyen Sandık, bunun üzerine karargaha gitmek için hazırlık yaptığını ifade etti.

Bu esnada Başbakan Binali Yıldırım'ın darbe girişimi karşıtı açıklaması ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın rehin alındığına ilişkin haberleri gördüğünü aktaran Sandık, darbecilerin kontrolündeki alçaktan uçan uçakların sesini de duyduğunu bildirdi.

Karargaha giriş yaptığı sırada Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığına vekalet eden Tümgeneral Cevat Yazgılı ile karşılaştığını ifade eden Sandık, "Tümgeneral Yazgılı beni yanına çağırdı. Telaşlı bir hali vardı. Bana, 'Beni tutuklamaya çalışan sen miydin?' diye sordu. Ben de kendimi tanıttım, Köroğlu'nun emriyle geldiğimi söyledim. Bunun üzerine beni gönderdi." dedi.

Odasına gittiği sanık eski Binbaşı Köroğlu'na uçakların neden alçaktan uçtuğunu sorduğunu belirten Sandık, Köroğlu'nun gelişmelerden haberinin olmadığını söylediğini iddia etti.

Köroğlu ile odasında sabah saatlerine kadar televizyon izlediğini, bir ara uyuyakaldığını öne süren Sandık, karargahta bulunduğu süre boyunca darbe girişimine yönelik bir eylemle karşılaşmadığını öne sürdü.

FETÖ ile irtibatının olduğuna ilişkin bir itirafçının dava dosyasına giren beyanını kabul etmeyen Sandık, iddia edildiği gibi örgütle ilişkisinin bulunmadığını öne sürdü.

Çapraz sorgu sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, sanığa "Başbakanın açıklamalarını izlemişsin, uçakların alçaktan uçtuğunu da biliyorsun, geldiğin saat itibarıyla Hava Kuvvetleri Komutanlığının da içinde olduğu bir darbe girişimi var. Amirin seni çağırıyor ve sabah saatlerine kadar odada oturduğunu söylüyorsun. Seni, sırf oturman için mi çağırdılar karargaha?" sorusunu yöneltti.

Olay tarihinde astsubay olduğunu, emirleri sorgulama konumunda bulunmadığını söyleyen Sandık, gelişmelere ilişkin komutanlarına soru soramayacağını öne sürdü.

Duruşmaya, verilen aranın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişiminde bulunan sanık eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'e Erdoğan'ın kaldığı yerin koordinatlarını vermekle suçlanan sanık eski Yarbay Veli Bilgin'in savunmasıyla devam edilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Binali Yıldırım Abdullah Emre Sincan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title