Haberler

Oruç Ruhu Besler

Güncelleme:

Oruçla birlikte ruhumuzu beslemiş oluyoruz" dedi.

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nün Nizamülmülk Kültür Sanat Sezonu'na özel olarak düzenlediği "Mevlâna'dan Öğütler" programının sonuncusu Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Program kapsamında İlahiyatçı Yazar Prof. Dr. Emin Işık, Mesnevi üzerine sohbetler ederek Esenlerliler ile bir araya geldi.

RUHUN GÜÇLENMESİ İÇİN BEDEN ZAYIFLAMALI

Sezonun son programında konuşan Prof. Dr. Emin Işık, ruhun güçlenmesi için bedenin zayıflaması gerektiğini söyledi. Orucun insanı frenlediğini söyleyen Işık, şu ifadeleri kullandı:

"Oruç önemli bir ibadettir, Allah bütün dinlere orucu farz kılmıştır. Oruç iştahlarımızı, arzularımızı frenler çünkü biz helâl olan şeylerden fedakârlık yapıyoruz. Haramdan uzağız, bir de oruçla helal olandan da uzak durarak fedakârlık yapıyoruz. 'Oruç tutun, sıhhat bulursunuz',diyor Peygamber Efendimiz. Mevlana ise, 'Bedeni beslemekten kurtulmazsanız, bedeni kontrol altında tutamazsınız' diyor. Tek düşündüğümüz yarın ne yemek yiyeceğimiz olmuş. Şimdi tüm kanallar yemek programı yapıyor. Milletin iştahını çekiyor tabii yemekler, tatlılar. Bedeni besliyoruz biz sürekli. Mevlana diyor ki, 'Sen saksıyı boyuyorsun, aslında içindeki çiçeğe su vermen gerekiyor.' Biz de bu yanlışı yapıyoruz, sürekli saksıyı boyuyoruz ve içindeki çiçeği kurutuyoruz. Oruçla birlikte ruhumuzu beslemiş oluyoruz. Oruç her yıl on bir gün erken gelerek bütün ayları ve mevsimleri şereflendiriyor. Bütün dünyadaki inanların tuttuğu oruç eşittir. Orta kuşaktakiler 12-13 saat tutuyor, kutuplara yakın olanlar yazın daha uzun tutuyor, kışın daha kısa tutuyor. Bunların hepsini toplarsanız tutulan oruçlar eşit çıkar."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kadir Topbaş Nizamülmülk Emin Işık Esenler Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title