Haberler

Aykut Kocaman'dan İstifa Sinyali: Kararımı 2-3 Gün İçinde Uygulayacağım

Güncelleme:

Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, Konya maçı sonrası istifa edip etmeyeceği ile ilgili açıklama yaptı. Kocaman, "Kararımı daha önce açıkladım, 2-3 gün içinde kararımı uygulamaya başlayacağım" diye konuştu.

FENERBAHÇE LİGİ 2. SIRADA TAMAMLADI

Şampiyonluk umutlarını son haftaya taşıyan Fenerbahçe, Atiker Konyaspor karşısında 3-2 galip gelmesine rağmen Galatasaray'ın İzmir'de Göztepe'yi 1-0 mağlup etmesiyle ligi 2. sırada tamamladı.

Aykut Kocaman'dan istifa Sinyali: Kararımı 2-3 Gün İçinde Uygulayacağım

"MAÇLA İLGİLİ BİR DEĞERLENDİRMENİN ANLAMI YOK"

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, "Maçla ilgili bir değerlendirmenin çok anlamı yok. Bizim maçımıza bakan bir durum değildi. Son 9 maçın 8'ini kazanmıştık ancak bir Galatasaray beraberliği kaderimizi tayin etme şansımızı elimizden aldı. Ligin hemen on gün öncesinde oynanan kupa maçıyla da bunu bağlamak lazım. Bu çıkışı bir kupayla taçlandırabilseydik anlamlı olacaktı. Kupaların hiçbirini kazanamamış Fenerbaçe'nin bir şeylerini anlatmanın bir anlamı yok. Başta ben olmak üzere oyuncularla bu sonucun ortaya çıkmasına neden olduk. Sezonun başındaki fahiş hatalarımız bu duruma getirdi. Bir şeylerin değerini bilmek açısından iyi durumda değiliz. Duygusallık iniş çıkışlara neden oluyor. Bu sene Atletico Madrid'in kupayı kazanmasıyla ikinci takımın Şampiyonlar Ligi elemesinde bir tur avantajı oldu. Ciddi bir avantaj varken neredeyse saha içindeki ve tribünlerdeki kaos Şampiyonlar Ligi'ne gitme biletini de elimizden alacaktı. Neyse ki maç galibiyetle sonuçlandı" diye konuştu.

"BİRKAÇ GÜN İÇİNDE KARAR VERİRİM"

Gelecek ile ilgili de konuşan Kocaman, "Gerekli şeyleri düşüneceğim. Birkaç gün içinde karar veririm. İki kupada yarışmış ve kazanamamış bir Fenerbahçe var. Bir kupayı almış olsak bir şeyler anlatma şansımız olurdu. Ama böyle bir durumdayken anlamı yok. Kadro ile ilgili, sezonun başında son derece dağınık olduğumuz bir dönemdi. 11. haftadan sonra 23 haftalık süreçte bu takımın topladığı puan 55. Böyle bir takıma kalitesiz demek biraz ağır bir yorum olur. Tam tersi ben bu takımın 75 ile 82 arasında toplayacağını düşünüyordum. İlk haftalardaki kayıplarla şampiyonluğa ulaşamadık. Ana problem ana kadroyu oluşturmakta çok geç kalmamızdı" şeklinde konuştu.

"SEZON BAŞINDA ÇOK DEMORALİZE OLMUŞ BİR TAKIM VARDI"

Kocaman, önlerinde çok ciddi bir tablo olduğunu vurgulayarak, "Osmanlıspor maçına kadarki süreç var. Ondan sonraki süreçte 55 puanlık bir takım var. Sürekli yeniden yapılanmalar bizde hakim bir anlayış. Yönetenlerin nasıl karar vereceğini bilmiyorum. Sezon başında çok demoralize olmuş bir takım vardı. O yüzden oyuncuların motivasyonunu artırıcı mesajlar vermeye çalıştım. Her dönem transferle bir şeyler değişmiyor. Bu oyuncular zaten kaliteli oldukları için alındılar. Esas olan var olan oyuncuların verimliliğini artırmaktı. Bu çıkışı yaptığımız dönemde verimliliği son derece iyi sağladık ama biraz geç kaldık. Bugünkü oyunda saçma sapan bir oyundu. 3-0 geriye düşme şansımız da vardı. Çok dengesiz bir oyundu" ifadelerini kullandı.

"BU KADRO 80 PUAN CİVARINDA ALIR"

Mevcut kadronun gelecek sezon lig için yeterli olup olmayacağı sorusuna ise Kocaman, "Benim kafamdaki kadroda her şey çok net gözüküyor. Biraz daha sağlıklı bir ortamda hiç kimse alınmadan bu kadro 80 puanlar civarında alır. Bu çok kolay harcama ve hep bir şeyleri değiştirme hali Türk futbolunda çok yaygın bir durum. Bunun bir sonuç getirmediğini bir türlü kabullenemedik" cevabını verdi.

"BELKİ DEĞİŞİM İÇİN PLANLARI VARDIR"

Devam edip etmeme kararının büyük ölçüde kongre ile ilgili olduğunu söyleyen Kocaman, "Kendi içimde de cevabını bulamadığım sorular var. Bir şeyleri değiştirmek için bu kadar çaba gösterirken hala bunun Fenerbahçe'yi gerçekten sevenler tarafından anlaşılamaması 'o zaman neden' sorusunu sorduruyor. Temel nedeni de hem başkan ve sayın Koç için 1 senelik kontrat önlerinde engel olmasın. Belki değişim için planları vardır. Şu an kulübe sahip çıkmak için olağanüstü bir durum olmadığı için başkan adayı için açık bir alan bırakmak mantıklı geliyor bana" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Aykut Kocaman Galatasaray Fenerbahçe Konyaspor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı?
500

Yorumlar (9)

80,lik aykut )))):

kaç puan kaç puan 80mi sen kendini şaşırmışın. dansözlük yapıp kaçma kal takımın başındada görelim 80 puanlık delikanlıyı

6
6
yanıtYanıtla
ADINIZI YAZIN:

noldu dansöz başladın yine kaçmaya yer aramaya. bekle sen bekle önümüzdeki sezonu bekle bak neler olucak.

6
3
yanıtYanıtla
Azizbahçe çiftliği:

Sana müteşekkiriz aykut hoca, biz gerçek fenerbahçeliler sorunun sende olmadığını iği biliyoruz düne kadar takımı başkan şampiyon yapar diyen zihniyete sorun. . mümkün ise giderken yıldırım kardeşleri de yönetimi de al götür. . .

3
1
yanıtYanıtla
Kalafatçı:

Giderken azizi de götür.sende git yeniden Konya ya.eskisi gibi sadece Feneri yenmek için mücadele ver!senin ve azizin Fenerliliğinden şüphem var zaten!

2
1
yanıtYanıtla
Orcnfb:

Aziz yıldırım ve sen İstifa ederseniz tura çıkacagım...

2
0
yanıtYanıtla
Kartal:

Gideceğin takim hapı yuttu.sıkıntılı adam.

1
0
yanıtYanıtla
FB:

İNŞALLAH. Aylarca bunu bekliyorduk. hadi bakalım

1
0
yanıtYanıtla
Maksut:

Biz Şike yapmadan şampiyon olamayız hocaya ihtiyacımız yok şike soruşturmasından sonra elimiz kolumuz bağlandı bütün gözler üzerimizde. rahat bıraksalar üst este şampiyon olacağız

0
0
yanıtYanıtla
selimcan:

çok merak ediyorum Aykut hocayı eleştrirenler mutlaka cevap versinler. aykut gitsin de kim gelsin bi söyleyin. bu kadar dar kadroya rağmen 2. olmak gerçekten başarıdır. son maça kadar şampiyonluğu kovalıyor. ha oyun çok mu iyi? değil tabiki. ama bunun birinci sebebi iyi oyuncuların olmaması. şunu da iddia ediyorum aykut giderse fener her sene teknik direktör değiştirir ve GS 5 yıl üst üste şampiyon olur. açık ve net.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title