Haberler

    Ozan Korkut: 'Kendimi Ne Kadar Galatasaray'a Ait Hissediyorsam Fatih Terim'i De...'

    Galatasaray Kulübü 38. Başkan Adayı Ozan Korkut seçim öncesinde Gençlik Odası TV'de Ferit Ömeroğlu'nun sorularını yanıtladı.
    Soru:  21. Şampiyonluğunuzu kutluyorum öncelikle...
    Ozan Korkut: Teşekkür ederim. Tüm camiamıza hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçen herkese teşekkürler. Özellikle Fatih Hocaya, ekip arkadaşlarına ve aslanlarımıza teşekkür ederim. Kulübün içerisinde bulunan konjonktürü düşündüğümüzde şampiyon olmamamız gibi bir senaryoyu düşünmek istemiyorum. Çok ciddi sıkıntı olurdu. Kulübümüzü uçurumun kenarından aldılar. Tekrar tekrar teşekkür ediyorum.
    Soru: Başkanlığa aday olmak her şeyden önce kendi kariyerinizi, geleceğinizi değiştirmek demek. Bu karar nasıl alındı, bu sürece nasıl gelindi?
    Ozan Korkut : Tamamen Galatasaray'ın gelmiş olduğu durumdan mutsuzlukla, son senelerde yaşanan olayların eşiğiyle, hepimizin hayatında olmazsa olmazımız Galatasaray. Her şeyin önünde bir duygu, değer. Bu duygunun hak etmediği şekilde yönetilmesi, hak etmediği noktalara gelip yıpratıldığını görmek kabul edeceğimiz bir şey değil. 3 senedir bu konuyla ilgili çalışmamız ve hazırlığımız var arkadaşlarımızla. Bu bir ateşten gömlek biliyoruz ama Galatasaray'a duyduğumuz minnet ve hizmet etme aşkı bizi bu noktalara getirdi.
    Soru: Mustafa Cengiz ile ittifak neden kurulamadı? Madem Galatasaray'ın geleceği konuşuluyor bu geçiş sürecinde en azından bir dönemlik birliktelik sağlanamaz mıydı?
    Ozan Korkut: Ben ve ekibim bu seçimi kazanmak için girdik. Kendi vizyonumuz, kendi tesbitlerimiz, Galatasaray algımız, Galatasaray'ın demokratik ve katılımcı şekilde yönetilmesi, tek adamların istedikleri gibi karar alması, seçim kararı bile alması, ekibindeki adamların bile bunu bilmemesi, Galatasaray'ın keyfe keder, birkaç kişinin ağzına bakarak yönetilemeyeceğini düşünüyoruz. Başka şekilde düşünmüyor olsaydık aday olmazdık.  Davetler mutlaka olur. Bu dönemde de olmuştur. Bizden kimseye görüşme talebi gitmemiştir.  Bize Dursun Bey ve Mustafa Bey'den ortak arkadaşlar aracılığı ile davet geldi. Ben aşırı yoğun programım olduğu için İkinci Başkanım Adnan Öztürk ağabeyimden rica ettim görüşmelere gitmesi için. Tekrar ediyorum bizim önceliğimiz Galatasaray. Tek adam yönetimi yönetemez.
    Bize, "sizden bir veya bir-iki kişi bize katılsın" dendi
    Soru: Dursun Özbek'in yönetim modelinde tek adamlık olduğu düşüncesi camiada ve taraftarlarda hakimdi. Peki siz Mustafa Cengiz'in yönetim algısının da mı aynı olduğunu düşünüyorsunuz, bu yüzden mi sizde aday oldunuz?
    Ozan Korkut: İsimler üzerinden konuşmak istemiyorum ama tekrar ediyorum. Ancak diğer adaylarla bizim gördüğümüz Galatasaray değerleri ve Galatasaray algılarımızın bir olmadığını düşünüyoruz. Bizden hiçbir talep gitmemiştir kimseye. Biz Galatasaray için neler yapılmalı, hangi projeler yapılmalı, bunların çareleri nelerdir, Bunları konuşmak için davetlere katıldık. Bunların hiçbiri olmadı. Mustafa Bey özelinde sorduğunuz için açıyorum. Bize, sizden bir veya bir-iki kişi katılsın bize dendi. Biz kimseyle koltuk pazarlığına girmeyiz. Galatasaray'a da bunu yakıştırmayız dedik ve konu kapandı. Galatasaray'a fayda sağlamak için her şartta, her zaman herkesle görüşmeye açığız. Önceliğimiz Galatasaray!
    "Bizim önceliğimiz iş yapabilecek ekip kurabilmek oldu"
    Soru: Sizin yönetici adaylarına baktığımızda genç bir ekip seçmişsiniz. Eski başkanlardan Faruk Süren'in, Ünal Aysal'ın size desteği var mı?
    Ozan Korkut: Galatasaray eski başkanlarının kulübümüzde hepsinin katkıları vardır. Hepsine minnettarım. Hangilerinin destek verip vermediğini açıklamak benim haddime düşmez diye düşünüyorum. Ortak paydamız Galatasaray
    Bütün ekip arkadaşlarım oturduk Galatasaray'ın problemlerini tespit ettik ve bu problemleri nasıl çözeriz konularına yöneldik. Bu konulara hakim olan kişilerden kurulu ekip yaptık. Tamamen liyakat esaslı bir önceliğimiz oldu. Şu başkan destek verir, şu olur mantığı ile adım atmadık. Böyle bir kaygımız yoktur. Seçim kazanmak önemlidir ama bunun örneklerini görüyoruz önemli olan seçim kazandıktan sonra iş yapabilmektir. Bizim önceliğimiz iş yapabilecek ekip kurabilmek oldu. Tüm Galatasaraylılarda sağduyu vardır. Bu çalışmayı görecekler diye düşünüyorum.
    Soru: Bu konu ile ilgili çok soru geldi size, ancak çokta merak edilen durum. "Galatasaray'ın dünya kulüpleriyle rekabet edebilecek bir gelir yaratması gerekiyor" açıklamanızdan da yola çıkarak düşünceniz, hedef ve planlamanız nedir '
    Ozan Korkut : Bizim taraftara bakışımız müşteri gözüyle değildir. Galatasaray'ın taraftarıyla olan ilişkisi bir duygu ve aşk ilişkisidir. Bu temiz iletişimi arada gören, yatırım yapmak isteyen iş ortakları, markalar gelir bu duyguyla birleşirler. Gelir açısından bilimsel davranmak mecburiyetindeyiz. Galatasaray'ın dünya genelinde nerede taraftarları var, hangi iş ortaklarımız var vb dataların çıkarılması gerekir. Bunu yaptıktan sonra uluslararası kulüplerle daha rahat rekabet edilebilir hale geliriz diye düşünüyorum.
    Soru: Bu noktada şunu sormak istiyorum: yatırım yaparak sportif başarıya ulaşıp mı çözüme gitmeyi düşünüyorsunuz, önceliği mali borçları çözmek üzerine mi politikanız olacak'
    Ozan Korkut: Öncelikle doğru yönetim şart. Mali yapı ve yaşamış olduğumuz mali sıkıntılar sebep değil sonuçtur. Yanlış yönetim tarzı, tek adam olma, alınan günlük kararlar mali yapının sıkıntılı olmasına yol açmıştır. Galatasaray'da söz vermek önemlidir ama sözün tutulması daha önemlidir. Şöyle düşünün: havuz var, içerisinde su var ama delikte var. Siz habire su dolduruyorsunuz ama havuz delik. Önce orayı tamir etmeniz gerekiyor. Yönetimlerde süreklilik önemlidir. Ozan Korkut yönetiminin önceliği kulübün doğru yönetim sistemiyle faaliyet zararından faaliyet karına geçmeyi hedeflemektir. Şu an Galatasaray yapmış olduğu faaliyetlerle yıllık 30 milyon dolar zarar etmektedir. Bunu artıya çevirmek zorundayız ki borçlarımız sürdürülebilir hale gelsin.
    Hiç kimse "benim galatasarayla ilgili projem vardı, kimseye ulaşamadım. " diyemeyecek
    Soru: Burada şunu sormak istiyorum. Geçmiş dönem yönetimleri de göreve geldiklerinde hep idealize bir model, planlama ve hedefle geliyor. Geldikten sonra ne oluyor da hep finansal borç, hep aynı sonuç yaşanıyor. Taraftar bunu çok merak ediyor. Ozan Korkut şeffaf ve güvenilir bir yönetim modeliyle bir hedef ve planlaması olduğunu ve elinden geleceğini vaat edebiliyor mu'
    Ozan Korkut : Tabii ki vaat ediyorum. Bunun için aday olduk. Kulübümüzde denetim  yılda 1 defa yapılmaktadır. İşler yapılıp mali yıl bittikten sonra genel kurula rapor sunulmaktadır. Biz bunu doğru bulmuyoruz. Bunun için ayrı bir bütçe ayarlamış durumdayız. Denetimin yıl boyu yapılmasını istiyoruz ve bunu sağlayacağız.  Üyelerimizle de 3 ayda bir raporların tartışılmasını sağlayacağız. Hiç kimse "benim galatasarayla ilgili projem vardı, kimseye ulaşamadım. " diyemeyecek. Herkese kapımız açık. Kolektif bir vizyonla geliyoruz. Gelir gelmez problem çözücü olacağız. Bunların tespitini yaptık. Geldiğimiz anda tekrar ediyorum mali durumu kontrol altına alacağız. Düşünebiliyor musunuz Galatasaray kulübündeki ihale yönetmeliği netleşmiş değil. İhaleleri şeffaf ortamda yapacağız. Hatta belli rakamın üzerindeki ihaleleri GS TV'den canlı yayınlanmasını isteyeceğiz. İşe alımlar konusuna dikkat çekmek istiyorum. Son derece şeffaf bir sistem izleyeceğiz. Bunu yönetmelik ve tüzüğümüze de yansıtmak istiyoruz. Hiç kimse bu kulüpten şahsi harcamalarını faturalandıramayacak. Hiç kimse aile yakınlarını kulüpte görevlendirmeyecek. Hele hele çeşitli branşlara bilmediği konularla alakalı sadece akrabalık yakınlığı var diye görev alamayacak kimse. Bakın söylenebilecek çok şey var. Söylemememiz bilmediğimizden değil aldığımız Galatasaray terbiyesindendir.
    Soru:   Kol kırılıp her zaman yen içinde mi kalmalı peki'
    Ozan Korkut:   Bunu söylemiyorum. Yapacağımız her şeyde artık yapıcı olmak zorundayız. Yapılan tüm hataların farkındayız. Kimler tarafından, nerede, nasıl yapıldığını biliyoruz. Konulara hakimiz. Kök hücrelerinden geliyoruz demiştim. Fakat gelmiş olduğumuz konjonktürde önceliğimiz Galatasaray'ın sürdürülebilir olması. Zamanı geldiğinde hepsi ile baş etmesini biliriz. Bugün birlikte olma günüdür. Benim gönlüm şunu isterdi: Galatasaray kulübü yaşanan tüm hatalardan ders çıkartıp bu seçime tek liste girmeliydi. Hiç vakit kaybetmemeliydik. Tek liste, tek vizyon, bunu en iyi yapabilecek insanlar bir araya gelmeliydi. Önümüze bakmalıydık. Bunu sağlamak için senelerdir uğraşıyoruz ama bu camia bunu yıllardır yapamadı. Geçmişten beri gelen hataların toplamının sonucunu yaşıyoruz bugün çünkü…
    Soru: Daha önceki adaylardan Turgay Kıran, başkan olması halinde birkaç futbolcuyla anlaştığı ve bu oyuncuları transfer edeceğini söylemişti. Bu futbolculardan biri Rabiot'tu. Turgay kıran Bey Başkan olmayınca bu transfer yattı. Rabiot, PSG'ye transfer oldu ve şimdi piyasa değeri 25 milyon euro. Sizinde takip ettiğiniz, beğendiğiniz,  başkan olmanız halinde Galatasaray'a transfer etmeyi düşündüğünüz bir yetenek var mı'
    "Ben kendimi ne kadar Galatasaray'a ait hissediyorsam Fatih Terim'i de en az o kadar Galatasaray'ın evladı görüyorum"
    Ozan Korkut: Gayet güzel soru. Elbette takip ettiğim çok sporcu var. Sadece futbolcu değil. Bende bir sporcuyum. Ama yaklaşımım bu değil. Biz ortak karar verme sürecinden bahsediyoruz. Futbolun experi ben değilim. Basiretli yöneticiler karar alacağı konularda o konuların experlerini dinlerler. Bunlar bana hamaset geliyor. Dürüst olacağız. Futbolun patronu Fatih Terim ile oturup, vizyonunu dinleyip, bizim hedeflerimizi de paylaşıp ortak payda da karar alıp bunun kararını o zaman veririz. Sadece sportif hedefler değil kendimize finansal hedefler de koymalıyız. Amacımız hedef büyütmek. Biz bir dünya markasıyız. Rakiplerimizde dünya markası. Bu kulüplerin tüm gelirleri %50 futboldan kaynaklanıyor. Bizde %75 futboldan geliyor.
    Soru: Satır aralarında Fatih Terim ismi geçti. Hemen sorayım. Fatih Terim ile ilgili düşünceniz nedir'
    Ozan Korkut: Ben kendimi ne kadar Galatasaray'a ait hissediyorsam Fatih Terim'i de en az o kadar Galatasaray'ın çocuğu görüyorum. Camiamıza büyük hizmetleri olan bir isimden bahsediyoruz. Kendisi rekabetçi bir avantaj bana göre.
    Soru: Abdurrahim Albayrak camianın sembol isimlerinden. Seçildiğiniz takdirde kendisi ile görüşmek, kulüp içerisinde ortak çalışmak gibi düşünceniz var mı'
    Ozan Korkut: Sadece Abdurrahim Bey için değil Galatasaray'a katkı sağlayacak herkes ile çalışır, görüşürüz. Elbette kendisi ile görüşeceğiz ama herkese kapımız açıktır.
    Soru: Eskiden Galatasaray taraftarı başını yastığa koyduğunda mali sıkıntıları düşünüp kendisini Riva ve Florya ile rahatlatıyordu. Oysa şimdi gayrımenkullerin elden çıktığını görüyoruz. Bu konuda ne düşünüyorsunuz' Göreve gelirseniz almak istediğiniz gayrımenkul var mı?
    Ozan Korkut : Riva ve Florya maalesef proje dendi ama proje değil bildiğiniz satıldı. 113 yıllık birikimi olan değerlerimiz satıldı. Gönül isterdi ki daha iyi yatırımlar için bu değerlerimiz satılsın. Genel kurula sunulan raporda gelen gelirin borçlarla değerlendirileceği yönündeydi. Ama ne yazık ki böyle olmadı.  Kulübümüzün 2 yılda yaptığı transferlere ve maliyete harcandı. Bunu kabul etmemiz mümkün değil.
    Soru: Son olarak seçim öncesi üyelerimizi aydınlatmak adına size bir soru sormak istiyoruz. İnsanlar sandık başına geldiklerinde, tercih anı gelip çattığı zaman, sizi diğer başkan adaylarından ayıran en önemli özelliğinizin ne olduğunu düşünmelerini istersiniz?
    Ozan Korkut : Hafta sonunu seçim değil seçenek olarak görüyorum. 2 alternatif var. İlki yapılmış denenmiş hataları yapmaya devam edeceğiz ama farklı sonuçlar bekleyeceğiz ki bunu Galatasaray'ın sağduyusu anlamında öngörmüyorum. Diğeri geçmişimizde yaptığımız hatalardan ders alıp, gelecekte doğru vizyonla, liyakatle Galatasaray değerlerini en iyi şekilde temsil edecek ekibi tercih edeceğiz. Seçenek benim için çok net ve basit.

    Kaynak: Skorer / Spor

    Mustafa Cengiz Fatih Terim Galatasaray Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title