Haberler

Engelli Hastaların ve Diyaliz Hastalarının Taşınmasında Kolaylık

Engelli hastaları ve diyaliz hastalarını taşımak üzere D2 yetki belgesi almak için başvuran gerçek ve tüzel kişilerden, "en az 1 otobüs" dışında asgari kapasite talep edilmeyecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının "Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Buna göre, sadece engelli hastaları ve diyaliz hastalarını taşımak üzere D2 yetki belgesi almak için başvuran gerçek ve tüzel kişilerde, en az 1 otobüs dışında asgari kapasite şartı aranmayacak. Bunlardan yalnızca 1 adet taşıtı bulunanlar için yetki belgesi ücretlerinde yüzde 75 indirim uygulanacak.

Yetki belgesi talep eden gerçek veya tüzel kişilerin, e-Devlet üzerinden yapacakları müracaatlar kabul edilebilecek. Yönetmelikle belirlenen şartların sağlanması halinde, talepler elektronik olarak karşılanabilecek.

Yetki belgesi sahipleri, söz konusu araçları başka faaliyetler için kullanamayacak.

A1, B2 ve D2 yetki belgesi sahipleri bu kurala uymazsa önce uyarılacak, 1 takvim yılı içinde ikinci kez ihlalde bulunurlarsa taşıtın/taşıtların kayıtlı olduğu yetki belgesi iptal edilecek. Buna göre, iptal edilen yetki belgesi sahiplerine 2 yıl geçmeden aynı tür yetki belgesi düzenlenmeyecek.

Taşıtta görevli personel bilgileri ile birlikte yolculara ait bilgiler, seyahatin başlangıç saatinden 1 saat öncesine, seyahati yapamayan veya tamamlamayan yolcu bilgilerinin ise bu durumun meydana geldiği saatten en geç 30 dakika sonrasına kadar Bakanlığın U-ETDS sistemine işletilmesi gerekecek.

Belirtilen hükümlere uyma zorunluluğu 1 Kasım 2018'den, belirlenen kamera ve kayıt cihazı, bagaj bilgilerinin elektronik olarak eşleştirilmesi hükümlerine uyma zorunluluğu da 31 Aralık 2019'dan itibaren başlayacak.

Kaynak: AA / Ekonomi

Diyaliz Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title