Haberler

    General Electric, Masa Boyutunda Türbin Üretti

    General Electric şirketi tarafından üretilen ve sadece ufak bir masa boyutunda olan bir türbin, tam 10.000 evin ihtiyacını karşılayacak miktarda enerji üretmeyi başarıyor.

    General Electric şirketi tarafından üretilen ve sadece ufak bir masa boyutunda olan bir türbin, tam 10.000 evin ihtiyacını karşılayacak miktarda enerji üretmeyi başarıyor.

    Türbinin bu avantajının arka planındaki neden ise güç kaynağı olan süperkritik karbon dioksitin son derece yüksek bir basınç altında ve 700 dereceye varan sıcaklıktaki hali. Bu haldeki karbon dioksit türbinden geçtikten sonra, tekrar soğutuluyor ve basıncı ayarlandıktan sonra yeni bir döngü başlatıyor.

    Türbinin küçük boyutlu olması ve hızlıca kapatılıp açılabilmesi, kendisini çok kullanışlı bir hale getiriyor. Aynı miktarda enerji üreten buhar türbinlerinden 10 kat daha küçük olan bu türbin, ısı enerjisini elektriğe çevirme konusunda %50'e verime ulaşma potansiyeline de sahip. Normalde buhar temelli sistemler, %40'larda bir verime sahip. Şimdilik üretim kapasitesi 10 megawatts olan türbinin, 33 megawatts seviyesine kadar çıkarılması bekleniyor.

    Sistemin, özellikle yoğun enerji tüketimi yapılan saatlerde çok büyük katkılar sağlayabileceği düşünülüyor. Özellikle ilerleyen yıllarda geliştirilmesiyle, 500 MW enerji üretimine ulaşabileceğine ve böylece bir şehre yetecek kadar enerji üretebileceğine inanılıyor.

    Kaynak: enerjienstitusu.com / Ekonomi

    General Electric Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title