Haberler
BBC

Uzaya Gitmeye Hazırlanan Richard Branson Astronotluk Eğitimi Alıyor

Güncelleme:

Virgin şirketlerinin sahibi milyarder Richard Branson, yakında uzaya gideceği için astronotluk eğitimi almaya başladı.

67 yaşındaki İngiliz iş adamı, "Önümüzde heyecan verici zamanlar var. Yıllardan değil, aylardan bahsediyoruz. Vücudumun bu yolculuğa dayanabilmesi için fiziksel gücümü artırıyor, basınç ve yer çekimi eğitimi alıyorum" dedi.

YILLARDIR UZAY YOLCULUĞUNA YATIRIM YAPIYOR

Branson, uzay turizmi şirketi Virgin Galactic ile 2004'ten beri ticari uzay yolculuğu programlarına yatırım yapıyor.

"MUSK İLE RAKİP DEĞİLİZ" DEDİ

Uzaya yolcu taşıyabilmek için Tesla'nın sahibi Elon Musk ve Amazon'un kurucusu Jeff Bezos ile rekabet halinde olan Branson, "Elon uzaya yük taşımak için inanılmaz şeyler yapıyor. Çok büyük roketler yapıyor. Ama ticari uzay yolculuğunda gerçek rekabet benimle Bezos arasında. Uzaya ilk yolcuyu götürme yarışında onunla burun buruna gidiyoruz" dedi.

TEST UÇUŞLARI TAMAMLANDI

Virgin Galactic, bu yılın başlarında SpaceShipTwo adlı uzay gemisiyle süpersonik test uçuşunu tamamlamıştı.

Bu, şirketin California'da dört 4 yıl önceki Mojave çölünde meydana gelen kazadan sonra gerçekleştirdiği ilk uçuş oldu. Kazada aracın pilotlarından biri ölmüş, diğeri ağır yaralanmıştı.

BBC

Richard Branson Komik - İlginç Dünya Haberler

500

Yorumlar (16)

devam devam:

''''-Büyük Vaat!180 MilyonMetrekarelik MayınAlanlarıTarımAlanı Yapılacak Erdoğan''''ın seçim beyannamesinde dikkat çeken vaatlerden biri de 180 milyonmetrekareyi bulan mayınlı alanların, tarım, hayvancılık, ticaret ve iskana açılacak olması. -'''' hatırlıyorum. meclis tv de canlı canlı izliyordum . AKA PE li bakanlar, bu arazileri İSRAİLLİ bir firmaya vermek için mecliste yırtınıyordu. Allah tan CHP ve MHP bastırdı da , topraklarımız , altı ve ustunu 50 yıllığına kullanım şartı ile İSRAİLe verilmedi. TAM

11
4
yanıtYanıtla
ISRAILLI:

bizim neyimiz var lan, her lafinda Israil yeter artik.

yanıt1
yanıt1
TESPIT:

Bu toplum tercihlerini degistirmedigi surece koyun gibi surulmeye devam edecektir..Bir ulke dusunun ki; kisiler oy verdigi siyasi partinin dis iliskiler konusunda ki siyasetini yanlis buluyor ve ozellikle guneydoguda bir cok kisi akp hukumetine veristiriyor sayistiriyor ve de cok kizginlar yapilan siyasete ama secim zamani elestirdikleri siyasi partiye oy veriyorlar..Simdi insanin diyesi geliyor; sizlere mustehak..Yukarda ki haberde uzaya yolculuk hazirliginda ki bir ulkenin vatandasi haber edilirken, bizde ise haala yol kopru hastane muhabbetleri...iste geldigimiz nokta..

9
2
yanıtYanıtla
ne diyon la:

adam gibi muhalefetlik yapın siz de. memleketinizi dış mihraklara satmayın. ondan sonra oturup uzay konusunu tekrar konuşalım

yanıt1
yanıt11
Kemal Dündar kılıçdaroğlu:

Bu kafayla sizide pazarlıyacaklar bir gün siz niye gitmediniz bu güne kadar uzaya kim engeli oldu ak partiden önce siz vardınız 80 yıldır bir.. K yapmadınız ali uyu ali yat topu tut ali uzaya git demediniz üç kağıtçılar

1
8
yanıtYanıtla
chpligençlik:

Arkadaşım makarnayı fazla yemekten beynine kan gitmemiş galiba 28 yıldır bu ülkeyi akp yönetiyor insanları yanıltma

yanıt3
yanıt0
EBUBEKİR:

aşağıdaki yorumcu makarnayla ne alakası var 28 yıl değil 16 yıldır. sen ne cahilsin ne ahmaksın

yanıt1
yanıt3
ÖMER:

EBUBEKİR Yazmayla ''''SIDDIK''''olunmuyor demek ki . İşiniz gücünüz hakaret etmek , , nalet okumak , kişileri aşağılamak . . . Siz ne zaman güzel konuşacaksınız?

yanıt2
yanıt1
dürbünlü:

ince başkan olduğunda modern gençliğimize bu eğitimler iptal edilecek dev projelerin paraları ile ödüllendirilecek. Gençlerimiz uzayda eğitimin fırsatını yakalayacak.

3
0
yanıtYanıtla
Asilkan:

Hani derler ya arada 100 yıl fark var. Bence 100 değil 300 yıl fark var.

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title