Haberler

    Işık Göründü

    2018 FIFA Dünya Kupası'nın ev sahibi Rusya'ya karşı olumlu bir görüntü çizen A Milli Futbol Takımımız, yine yenilmedi: 1-1

    CELAL UMUT EREN - MAÇIN ÖYKÜSÜ

    Lucescu yönetiminde gençleşen kadrosuyla toparlanan A Milli Takımımız zorlu rakibi karşısında Çağlar'ın kritik hatasıyla ilk yarıyı yenik bitirdi. Ancak oyun olarak hep dengede kalan ay-yıldızlılar Yunus Mallı'nın şık golüyle beraberliği getirdi, gelecek adına umut verdi.

    A Milli Futbol Takımı, 2018 Dünya Kupası ev sahibi Rusya ile hazırlık maçında 1-1 berabere kaldı.

    Mircea Lucescu'nun kurgulamaya çalıştığı yeni sistemde daha hücumcu, daha mobil ve daha dinamik bir takım ayarlandı. Dünya Kupası için son provalarını yapan Rusya ise resmi maç tarzı bir hazırlıkla sahadaydı.

    4-3-3'le sahaya çıkan ay-yıldızlılar, Cengiz Ünder, Kenan Karaman ve İrfan Can Kahveci'li sürekli yer değiştiren ve sabit forveti olmayan bir hücum hattı kuruldu.

    Orta sahayı da çift yönlü kuran Lucescu, 3-4-3 sistemli ve Dzagoev ile Golovin gibi isimlerle etkili orta sahası olan Rusya'ya boşluk bırakmama amacındaydı.

    17'de Samedov'un çaprazdan frikiği etkili oldu Rusya adına. 19'da duran topla tehlikeli gelme sırası Türkiye'de idi, Çağlar'ın arka direkte yakaladığı pozisyon heyecanlandırdı.

    Maça savunmada ve dengede başlayan millilerimiz zaman zaman 3'lü sisteme dönmesinin sancılarını da çekti. 36'da Çağlar'ın pasla çıkışında kaptırdığı topta Smolov'un pasını alan Samedov şık bir vuruş yaptı: 1-0.

    Geride olmasına rağmen oyuncu dengede tutan Milliler, 42'de Şener'in sağdan ortasında Kenan'ın kafası vardı.

    Umut veren dakikalar

    İkinci yarıya hamlelerle giren Türkiye, seyri güzel bir gol attı. Kaleci Serkan Kırıntılı'nın degajında bir anda savunma arkasına kaçan Yunus Mallı 59'da topu hem güzel çekti hem de uzaktan güzel bir şutla ağları sarstı: 1-1.

    Son 20 dakikalık performanslara bakıldığında özellikle Yunus Mallı'nın sorumluluk aldığı hücumlarda Türkiye aktif ve dinamik bir görüntü çizdi.

    Dünya Kupası takımı Rusya da savunmamızdaki bireysel hataları zorlayarak gelmeye çabaladı.

    Kaynak: Skorer / Spor

    2018 Dünya Kupası Rusya Federasyonu Mircea Lucescu Yunus Mallı Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title