Haberler

7 Profesyonel 50 Miniğe Karşı Futbol Maçı Yaptı

-Çocukların sahada top oynaması

-Yetişkin futbolcularla röportaj

MUĞLA (AA) – Muğla'nın Marmaris ilçesinde, Altınordu Marmaris Futbol Okulu açılışında aralarında Fenerbahçeli Salih Uçan ve Atiker Konyasporlu Volkan Fındıklı'nın da bulunduğu 7 profesyonel oyuncu, 50 minik futbolcuyla karşı karşıya geldi.

Altyapıya verdiği önemle son yıllarda adından sıkça söz ettiren İzmir'in köklü kulüplerinden Altınordu'nun kurduğu Marmaris Futbol Okulu'nun açılışında Marmaris'ten yetişen 7 profesyonel futbolcu iki grup halinde 100 miniğe karşı futbol maçı yaptı.

Her iki grupta 7 profesyonel futbolcuya karşı yaptığı karşılaşmadan da minikler galip ayrıldı.

Marmaris'te futbola başlayıp yetişen Fenerbahçeli Salih Uçan, Konyasporlu Volkan Fındıklı, eski Elazığsporlu Alper Kalemci, Karşıyakalı Onur Kıntaş, Afyonsporlu Aykut Uluç, Muğlasporlu Onur Uğlu, Fethiyesporlu Anıl'ın miniklerlerle olan iki maçı da ilgiyle izlendi.

Fenerbahçe'nin sözleşmeli sporcusu olan ve Sion'da kiralık olarak forma giyen Salih Uçan gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisinin de bir zamanlar minik olduğunu 8 yaşından 14 yaşına kadar Marmaris'te futbol oynadığını aktardı.

Uçan, "İlk defa oynadım böyle bir futbol maçı. Çok güzeldi. Marmaris inanılmaz güzel bir yer. Bizim zamanımızda futbola ilgi çok gösteriliyordu. Tekrardan canlandırmak istiyoruz hep beraber. Marmaris futbola yatırım yapmalı. Marmaris, Alanya gibi süper ligde olmalı. Bizim onlardan hiçbir farkımız yok." dedi.

Konyasporlu Volkan Fındıklı da daha önce hiç gösteri maçı yapmadığını belirterek şunları söyledi:

"Farklı güzel bir tecrübe oldu benim için. Daha önce futbol oynadığımız arkadaşlarımızla birlikte futbol oynama teklifinde bulundular. Bizde çocukları motivasyon için kabul ettik. Çok güzel bir maç yaptık. Örneğini yurt dışında görmüştük. Daha önce Türkiye'de hiç oldu mu bilmiyorum ama oldukça zevkli, eğlenceli ve katılımı yüksek bir maç oldu. Bu çocuklar kendi çocukluğumuzu hatırlatıyor bize. İnşallah onlardan da profesyonel futbolcular çıkar."

Altınordu Marmaris Futbol Okulu Koordinatörü Ahmet Cem Çorakçı, "Burada yetişen profesyonel futbolcular kırmadı bizi. Amacımız futbolumuza ivme kazandırmak. Altınordu ile iş birliği içerisine girdik. Yeni Salih Uçan'lar, Volkan'lar, Alper'er yetiştirmek istiyoruz. 275 sporcumuz var. Yarışmacı takımlarımız var." diye konuştu.

Gösteri maçını yaklaşık 500 kişi izledi. Gösteri maçının ardından minik futbolcular saha ortasında dans etti. Minikler profesyonel futbolculardan bol bol imza aldı.

Kaynak: AA / Spor

Salih Uçan Marmaris Futbol Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title