Haberler

    Joshua Simpson: 'Beşiktaş'ta Oynamak İsterdim'

    Moskova'da, AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Manisasporlu eski  futbolcu Simpson, "İyi bir ve tam olarak hazır bir Neymar Dünya Kupası'na damga  vuracaktır. Neymar'ın yaptığı hareketler, karşısındaki oyuncuların kafasını  karıştırıyor." dedi.
    Rusya'ya FIFA tarafından davet edildiğini belirten Simpson, "FIFA'nın,  her ülkenin eski yıldız futbolcularının sahaya çıktığı 'Efsaneler Programı' var  ve ben de bu programın bir parçasıyım. Ayrıca 2026 Dünya Kupası için ABD, Kanada  ve Meksika ortak ev sahipliği başvurusu yaptı. 68. FIFA Kongresi'nde Kanada için  tüm desteğimi vereceğim. Umut ediyorum ki bu Dünya Kupası'nı hep birlikte  gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.
    Türkiye'nin Dünya Kupası'na katılamamasının büyük bir kayıp olduğunu  aktaran Simpson, "Kendimi Türkiye'ye hala çok yakın hissediyorum. Türkiye'yi  izliyorum ama bu yalnızca Türkiye'nin başına gelmedi. Normalde ABD de Dünya  kupalarına katılan bir takım. ABD ve Türkiye'nin Dünya Kupası'nda olmaması üzücü  ve şaşırtıcı." sözlerine yer verdi.
    Dünya Kupası'nda Almanya'yı desteklediğini açıklayan Kanadalı  futbolcu, "Benim İsviçre pasaportum olduğu ve uzun süre kaldığım için İsviçre'yi  seviyorum. En büyük kızım da Almanya'da doğdu. İsviçre'nin üst turlara devam  edeceğini düşünmüyorum. Bu nedenle Almanya'yı destekliyorum." şeklinde konuştu.
    "Atiba'nın Beşiktaş'ta yine başarılı olacağına inanıyorum"
    Beşiktaş'ın Kanadalı futbolcusu Atiba Hutchinson ile çok yakın arkadaş  olduklarını vurgulayan Simspon, "Atiba'nın Beşiktaş ile sözleşme uzatması  bekleniyor. Atiba, Beşiktaş'a yeniden katkı sağlar mı?" sorusuna şu yanıtı verdi:
    "Atiba öncelikle benim çok yakın bir arkadaşım ve bence Kanada futbol  tarihinin gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu. Ondan daha başarılı ve iyi bir  oyuncumuz olmadı. Çok büyük bir profesyonel. Yaşına rağmen hala çok iyi bir  performans vereceğini düşünüyorum. Çok yakın bir arkadaşım olduğu için şunu  söyleyebilirim, İstanbul'da bulunmaktan dolayı çok mutlu. Eşi, İstanbul'u çok  seviyor. O yüzden kontrat uzatılırsa Atiba'nın Beşiktaş'ta yine başarılı  olacağına inanıyorum."
    "Beşiktaş'ta oynamak isterdim"
    Türk futbolunu da değerlendiren Simpson, Türkiye'de 3 büyük takımın  olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:
    "Üç büyük takımın kendine has özellikleri var. Beşiktaş İnönü  Stadı'nda oynadığımız maçlar vardı. Beşiktaşlı taraftar, oyuncuları çılgına ve  şaşkına çeviren bir gürültü çıkarıyorlardı. Takımlarına çok iyi sahip  çıkıyorlardı. Bu bahsettiğim Beşiktaş'ın eski stadında oluyordu. Oranın atmosferi  çok çok farklıydı. Böyle bir atmosferi Kanada Milli Takımı ile Meksika'ya karşı  yaşamıştım. Meksiko City'deki maçta 80 bin kişi hep beraber bağırıyorlardı, ona  yakın bir deneyimdi. Bu nedenle Beşiktaş'ın stadını çok farklı bir yere  koyuyorum."
    Fenerbahçe ve Galatasaray'ı da değerlendiren Kanadalı futbolcu, "Benim  zamanımda en iyi ve başarılı takım olarak Fenerbahçe gözüküyordu. Bence  Fenerbahçe başarı anlamında o yıllarda iyiydi. Şu an Türk futbolunu takip  ediyorum. Galatasaray'ın taraftarlarını görüyorum, o statta oynamak her futbolcu  için rüya gibi. Ama bu 3 büyük takımdan Beşiktaş'ta oynamak isterdim." dedi.
    Türkiye'de çok güzel anıları olduğunun altını çizen eski futbolcu,  şunları ifade etti:
    "Eşimle Türkiye'deki günlerimizi özlemle anıyoruz. Başlı başına  Türkiye'de oynamam unutulmazdı ama öncelikle Sivasspor maçı. O maçta hat-trick  yapmıştım. Gol sevinçlerinden birinde topu karnıma koymuştum, çünkü eşim  hamileydi. Diğer unutamadığım maç Galatasaray. Galatasaray maçına Kanada'dan  birçok arkadaşım gelmişti. Maç Ali Sami Yen'deydi. Kanadalı arkadaşlarım da  Galatasaray taraftarı ile beraberlerdi. Maç 1-0'ken beraberlik golünü ben  atmıştım ve maç 1-1 bitmişti. Tabii ki onlar golümü sevinerek kutlayamadılar.  Bunlar, Türkiye ile ilgili unutamadığım iki güzel anı."
    Futbolu 29 yaşında bırakmak zorunda kaldığını anlatan Simpson, "Bu  karar tek başına aldığım kolay bir karar değildi. Koşullar öyle gelişti. İki çok  talihsiz sakatlık yaşadım. Şu anki halime gelebilmek için 7 ameliyat oldum. Bu  ameliyatlardan sonra pazar değerinizi kaybediyorsunuz. Bu ameliyatlardan 3 sene  sonra oynama şansı bulmuştum. Yaşım da ilerlediği için böyle bir karar almak  zorunda kaldım." ifadelerini kullandı.
    Futbolculuktan başkanlığa
    Futbolu bıraktıktan sonra çok uzun süre ayrı kaldığını aktaran  Kanadalı eski milli futbolcu, sözlerini şöyle tamamladı:
    "Futbolu bıraktan sonra belirli bir dönem uzak kalmıştım ama şu an çok  mutluyum, tekrar futbolun içindeyim. Şu an Kanada'da bir futbol takımının  sahibiyim. Artık onunla ilgileniyorum. Bu işin en eğlenceli yanı oynamaktı. Ben  her yaş kategorisinde oynadım, kendime geniş bir iletişim ağı sağladım. Futbolcu  olmanın avantajlarını ve dezavantajlarını biliyorum. Bu nedenle oyunculara neler  söylemem gerektiğini çok iyi biliyorum. Bunlar başkanlıktaki avantajlarım  olacak."

    Kaynak: Skorer / Spor

    Beşiktaş Moskova Kanada Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title