Haberler

Sığınmacı Karşıtı Macaristan ve Slovakya'dan İtalya'ya Destek

Sığınmacılara karşı sert tutumlarıyla bilinen Macaristan Başbakanı Viktor Orban ve Slovakya Başbakanı Peter Pellegrini, 629 sığınmacının bulunduğu Aquarius gemisinin limanlarına yanaşmasına izin vermeyen İtalya'ya destek verdi.

Başbakan Orban, resmi ziyaret kapsamında ülkesinde bulunan Slovakya Başbakanı Peter Pellegrini ile Ulusal Meclis binasında görüştü. İkili daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

İtalya'nın yeni başbakanının, sığınmacıları taşıyan gemileri kabul etmemesi kararının olumlu bir gelişme olduğunu iddia eden Orban, yıllarca deniz sınırlarını korumanın imkansız olduğunun iddia edildiğini ve bunun insanların moralini bozduğunu söyledi.

İtalya hükümetini her konuda desteklediklerini açıklayan Orban, "İtalya'da deniz sınırlarının korunması konusunda eksik olan istek şimdi geri geldi. Bu tüm Avrupa göç siyasetinde değişim getirebilir." dedi.

Slovakya Başbakanı Pellegrini ise suya ayak basan herkesin kurtarılıp otomatik olarak Avrupa'ya taşınmasına karşı çıktığını ve yasa dışı bir şekilde deniz üzerinden Avrupa'ya gelmek isteyenlerle ilgili karar verilmesi gerektiğini savundu.

Pellegrini, "İtalya'nın verdiği cevap sadece başlangıç. Dış sınırların korunması güçlendirilmeli." diye konuştu.

Pellegrini, Polonya, Çekya, Macaristan ve Slovakya'nın oluşturduğu Vişegrad Grubu Ülkelerinin (V4) yakın zaman dönem başkanlığını ülkesinin üstleneceğini hatırlattı ve bu dönemde önceliğin göç konusuna verileceğini kaydetti.

İtalya, 629 sığınmacıyı taşıyan "Aquarius" adlı geminin limanlarına yanaşmasına izin vermemişti.

Macaristan'ın sığınmacılara karşı aldığı önlemler

Macaristan, sığınmacılara karşı alınan önlemler kapsamında Vişegrad Grubu'ndaki ortakları Çekya, Polonya ve Slovakya'nın desteğiyle sınırlarına asker ve polis takviyesi yapmıştı.

Macaristan, sığınmacı akınını durdurmak amacıyla Sırbistan ve Hırvatistan sınırlarına dikenli tel örgü çekmiş, sınır bölgelerinde olağanüstü hal ilan ederek yasa dışı geçişler için uygulanan cezaları artırmıştı.

Parlamentoda geçen yıl kabul edilen yasayla aralarında çocukların da olduğu sığınmacıların, iltica başvurusu süresince sınırda oluşturulacak kamplarda tutulması zorunlu kılınmış, ülke genelinde yakalanan sığınmacıların da tel örgülerle çevrili sınırdan Macaristan dışına çıkarılacağı duyurulmuştu.

Sivil toplum kuruluşları ise Macar güvenlik güçlerini, ülkeye girmeye çalışan sığınmacılara şiddet uygulayarak Sırbistan'a geri göndermekle suçluyor.

AB'nin sığınmacı krizine çözüm olarak sunduğu kota sistemi kapsamında bin 294 mülteciyi kabul etmesi öngörülen Macaristan, bu plana da şiddetle karşı çıkıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Viktor Orban Macaristan Slovakya İtalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title