Haberler

Bakan Soylu: "Bizim Kafası Karışık Adamlarla İşimiz Yok" - İstanbul

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Çukur olaylarını başlattılar. O çukur olaylarını başlatmasında ona saz çaldıranların da etkisi olduğunu bilmenizi isterim, okyanus ötesi dahil Batı'dan orayı destekleyenlerin de etkisi olduğunu söylemek isterim. 7 Haziran-1 Kasım arasında Türkiye neredeyse bir cenderenin içerisine girdi. Türkiye'yi yine 50 gramlık oy pusulası kurtardı." dedi.

Soylu, partisinin Sarıyer İlçe Başkanlığı'nı ziyaret ederek, teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi.

Türkiye'nin makus talihini Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'yle yendiğini dile getiren Soylu, "Türkiye bunu yendi. Biz Afrin'e gireceğimiz zaman başkasının hesabını yapmıyoruz. Kendimizin terör tehdidi hesabını yapıyoruz. Başkasının parmak sallamasından ürkmüyoruz. Başkasının talimatlarıyla yol almıyoruz." diye konuştu.

Bakan Soylu, eski Türkiye manzaralarını gördüklerini belirterek, ülkeyi çok iyiye götürmenin bir çap meselesi olduğunu söyledi.

Konuşmasının devamında muhalefeti eleştiren Soylu, şunları kaydetti:

"Kendi partisi içerisindeki tartışmaları bitiremeyen, kendi partileri içerisindeki tartışmalarla birlikte var olmaya çalışanların ve bu tartışmalar üzerinden beslenmeye çalışanların Türkiye'ye verebilecekleri bir şey yok. Kafası karışık olanların, hangi cepheye bakacaklarını bilmeyenlerin, soluğu okyanus ötesindeki sözlerde veya Edirne'de Selahattin Demirtaş'ın cezaevinde soluğu alanlarla, kafası karışık olanlarla inanın Türkiye'nin gidebileceği hiçbir nokta yoktur."

Soylu, hükümetin bu seçimden çok daha güçlü çıkması gerektiğini, ikinci bir sıçramanın bu şekilde sağlanabileceğini dile getirdi.

Seçimde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin güçlü çıkmasının önemine dikkati çeken Soylu, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız seçimden sonra dünyadaki liderlerle bir araya geldiğinde halkın büyük gücüyle beraber onların yanına vardığında herkes bir adım geri gidecektir. Bu kadar açık ve nettir. Dünya bundan anlar. Dünyanın dili ülkelerinin ve milletlerinin, hükumetlerini reyle desteklemesinden anlar. Herkes kabul eder ve başının üzerine koyar. Türkiye'nin bu güce ihtiyacı var."

Soylu, konuşmasında 7 Haziran-1 Kasım 2015'te yaşananları anımsatarak, HDP'nin sonuçlarla şımardığını ve ortalığı yakıp yıktığını söyledi.

Doğu ve Güneydoğu'daki çukur hadiselerini hatırlatan Soylu, şöyle devam etti:

"Çukur olaylarını başlattılar. O çukur olaylarını başlatmasında ona saz çaldıranların da etkisi olduğunu bilmenizi isterim, okyanus ötesi dahil Batı'dan orayı destekleyenlerin de etkisi olduğunu söylemek isterim. 7 Haziran-1 Kasım arasında Türkiye neredeyse bir cenderenin içerisine girdi. Türkiye'yi yine 50 gramlık oy pusulası kurtardı. Millet 1 Kasım'da AK Parti'ye oy verdi, liderine oy verdi. Herkes gerçeğin ne olduğunu bir kez daha görebilme fırsatına sahip olabildi."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin birçok teknolojik gelişmeye dünya ile aynı zamanda kavuştuğunu vurguladı.

Türkiye'nin artık hem sahada hem de masada kazandığını ifade eden Soylu, 24 Haziran seçiminin öneminden bahsetti.

Soylu, Türkiye'yi ehliyetsiz ve liyakatsiz kadrolara bırakmamak gerektiğinin altını çizerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İşin doğrusu budur. Bu da bizim sorumluluğumuzdur. Sonra 'eyvah' para etmez. Yıllar sonra bizim için 'Ellerine fırsat gelmişti. Türkiye tam düze çıkmıştı ama o seçimi başaramadılar.' derler. Allah muhafaza. Türkiye'de tekrar cadı avı başlar. Çok net ve açık söylüyorum. Bu karşı tarafın hangi zihniyeti taşıdığından belki bir kısmınızın çok haberi vardır."

Bakan Soylu, ilçe teşkilatını ziyaretinin ardından seçim otobüsüyle Sarıyer halkını selamladı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Çukur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title