Haberler

Rusya'dan Türkiye'ye Geldi, Annesi Olmayınca Eski Eşinin Böbreğiyle Hayata Tutundu

Güncelleme:

Böbrek nakli için Rusya'dan Türkiye'ye gelen ancak verici olan annesinin kanser olduğunu öğrenmesiyle yıkılan adamın imdadına eski eşi yetişti. Çift, şimdi tekrar evlenip çocuk sahibi olmak istiyor.

Rusya'nın Sibirya bölgesinde yaşayan 33 yaşındaki böbrek yetmezliği hastası Daniil Smirnova, annesinden yapılacak nakil için soluğu Türkiye'de aldı. Tetkikler sonucu annenin kolon kanseri olduğu öğrenilince genç adamın imdadına boşandığı eşi Oksana yetişti.

YENİDEN EVLENECEKLER

Genç kadının böbreğiyle hayata tutunan Smirnova, memleketinden 4 bin 924 kilometre uzaklıkta hastane odasında boşandığı eşine ikinci kez evlilik teklifinde bulundu. Çift şimdi ikinci baharlarını yaşamak için evlilik hazırlığı yapıyor.

ANNESİNİN KANSER OLDUĞUNU ÖĞRENİNCE İKİ DEFA YIKILDI

Daniil ile Oksana Smirnova çifti, 5 yıl önce Rusya'nın Sibirya bölgesinde dünya evine girdi. Çift, bir yıl önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandı. 5 yıl önce başlayan böbrek yetmezliği hastalığının tedavisi için birçok ülke gezen Daniil Simirnova, tedavi için son çare olarak Türkiye'ye geldi. Annesinin böbreğini almaya hazırlanan genç adama ikinci darbe tetkiklerden geldi. Yapılan testler sonucu annesinin kalın bağırsağında tümör olduğunu öğrenen genç adam ikinci kez yıkıldı.

ESKİ EŞİNİN TEKLİFİYLE ŞOKA UĞRADI

Yaşlı kadın tümörün alınması için ameliyat oldu. Yaşadığı hayal kırıklığını telefonda Rusya'daki eşi Oksana'ya anlatan Daniil hiç beklemediği bir teklifle karşılaştı. Eski eşine böbreğini vermek isteyen genç kadın ilk uçakla Türkiye'ye geldi. Hızla yapılan tetkikler sonucu ameliyat masasına yatan Oksana, eski eşine hem ikinci bir hayatta hem de aşkı için yeni bir şans verdi.

"ANNEMİN HASTALIĞINI ÖĞRENDİM PLANLARIM YARIM KALDI"

Böbrek yetmezliği teşhisinin ardından tedavi için önce Almanya'ya giden Daniil Smirnova, "5 yıl önce Rusya'da hastaneye başvurdum. Böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Tedavi için en yakın zamanda diyalize girmem gerektiği söylendi. Böbreklerde kreatin çok yüksek çıkıyordu. Almanya'ya gittim ve burada kreatini düşürmek için tedavi önerdiler. O tedaviyi görünce 5 sene boyunca diyaliz tedavisi görmeden bugüne kadar geldim. Fakat son zamanlarda kreatin çok yüksek olduğu için ya diyalize bağlı olmam ya da nakil olmam gerektiği söylendi. Araştırmalarım sonucunda Türkiye'ye gelmem gerektiğine karar verdim. Annem bana böbreğini verecekti. Tahlillerde annemin kalın bağırsağında bir tümör olduğu ortaya çıktı. Bütün planlarım yarım kaldı ne yapacağımı bilemedim" dedi.

TEKRAR EVLENİP ÇOCUK SAHİBİ OLMAK İSTİYORUM

Bir sene önce kendi hatası yüzünden eşinden ayrıldığını anlatan Daniil Smirnova, "Annemin hastalığı ortaya çıkınca eski eşimi aradım. Kendisi bana böbreğini vermeyi teklif etti apar topar İstanbul'a geldi. Bir gün içinde karar verip soluğu İstanbul'da aldı. Burada hemen tahliller yapıldı. Tahliller aynı gün çıktı uyumlu bulundu bu yaşadıklarımdan sonra fark ettim ki o benim hayatıma devam edeceğim tek kişi. Bundan sonra hayatıma onunla devam edip tekrar evlenip çocuk sahibi olmak istiyorum" diye konuştu.

"BÖBREĞİMLE SAĞLIĞINA KAVUŞTU, MUTLUYUM"

Çevresinin olumsuz eleştirilerine aldırmadan Türkiye'ye gelen ve eski eşine böbreğini verdiği için mutlu olduğunu söyleyen Oksana Smirnova yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

"Eski eşime böbreğimi verdim ve kendimi şu anda çok iyi hissediyorum sadece birazcık ağrım var. Çok mutluyum o sağlığına kavuştuğu için umarım her şey çok daha güzel olur. Açıkçası çoğu yakınım İstanbul'a geldiğimi bilmiyor. Onların tepkisiyle karşılaşmamak için İstanbul'a geldiğimi söylemedim sadece burada olmam gerektiğini düşündüm ve geldim. Şu an hissettiğim tek şey heyecan ve mutluluk. Hastalık nedeniyle biz tekrardan bir araya geldik birbirimiz olmadan yaşayamayacağımızı fark ettik. Tekrardan evlenmeye karar verdik."

RUSLAR NAKİL İÇİN TÜRKİYE'YE GELİYOR

Eskiden Türklerin nakil için Rusya'ya gittiklerini belirten Medicana International İstanbul Hastanesi Böbrek Nakli Bölümü Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer, bu durumun artık tersine döndüğüne dikkat çekti. Bunun Türk tıbbının başarısı olduğunu anlatan Prof. Dr. Murat Tuncer, "Rusya'dan insanlar organ nakli olmaya Türkiye'ye geliyorlar. Bu Türk tıbbının başarısı ve organ naklinin ruhu açısından çok önemli. Eğer biz bu hazırlıkları yapmasaydık sağlıklı birey olduğunu düşündüğümüz annenin bağırsaklarında tümöre rastlamayacaktık. Hem anne ve oğlun hayatını kurtardık hem de bir aile sayemizde yeniden bir araya geldi" ifadelerini kullandı.

"KADAVRADAN NAKİL ORANI YÜKSELMELİ"

Operasyonu gerçekleştiren Medicana International İstanbul Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Muzaffer Sarıyar ise kadavradan nakil oranının düşük olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Muzaffer Sarıyar, "Böbrek nakli canlı vericiden yapıldığı zaman en iyi sonucu veriyor. Türkiye'de daha çok canlı vericiden alınan böbreklerle nakil yapıyoruz. Ama herkesin vericisi yok. Ülkede çok sayıda böbrek hastası var. Dolayısıyla kadavra nakli çok yapılmadıkça bu hastalarımızın çoğunluğunun hastalığını giderici tedaviyi gerçekleştirmek mümkün değil. Türkiye'de yüzde 20 kadavradan yüzde 80 canlıdan alınan böbrekle nakil yapılıyor. Keşke daha çok organ nakli olabilseydi de kadavradan nakil yapabilseydik" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Rusya Federasyonu Diyaliz Türkiye Komik - İlginç Sağlık Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (55)

gdj:

ooof of ne güzelsiniz be oksana sarapova aaah ah benim de yanımda var fadimana hacerana kezibana

12
18
yanıtYanıtla
EBRU:

TÜRK KADINI OLARAK EŞİM BÖYLE BİR ŞEY YAŞASA HİÇ DÜŞÜNMEDEN VERİRİM! BENDE BOŞANIP TEKRAR BİRLEŞTİM BOŞANDIĞIM ZAMAN AMELİYAT OLDU KOŞTUM, HATALI OYDU FARKINDAYDI. . . ŞİMDİ EVLENDİK AYNI HATALARA DEVAM AMA YİNEDE VERİRİM BEN!

19
11
yanıtYanıtla
ss:

yetmiyor böbreğini de vermen lazım hey Allahım ya ne duruyosun o zaman yine ayrıl

yanıt1
yanıt3
EBRU:

SS : ADI CİNSİYETİ BELLİ DEĞİL YARATIKLAR ANLAMAZ TÜRK KADINLARINA LAF EDERSİNİZ YAPIYORUZ DA NE OLUYOR NEDİR BU RUS MERAKI ONLARDA ŞİŞKO GÖBEKLİ SİZLEREMİ KALDI!

yanıt8
yanıt2
GÜN:

Ebru Hanım bir tane bayanın hata bende dediğini görsem dişimi kıracağım, bütün suçlu erkek, kadınlar bir melek,

yanıt12
yanıt2
EBRU:

GÜN ! MUHTEMELEN ERKEKSİNİZ ORAYA HATASININ FARKINDAYDI YAZMIŞIM FARKETTİYSENİZ ADAM ANLAMIŞTA TEKRAR GELMİŞ HATALI BEN OLSAYDIM GELİRMİYDİ? DİŞİNİZİ KIRMAYIN NAZİK KİBAR OLUN KARŞINIZDAKİ HAKETTİĞİNİZİ VERİR!

yanıt2
yanıt0
GÜN:

Ebru Hanım benim eleştirim, kendisini madde olarak gören, (ama hiçbir zaman kabullenmeyen) hayatta hiç bir mücadele etmeyen hayata sürekli negatif taraftan bakan, eleştirmek, eleştirmek, eleştirmek ten başka bir vasfı olmayan ev hanımlarınadır, yoksa kocasının yanında zor şartlarda evini ailesini geçindiren eşine destek veren bayanlara değil, benim eleştirim yapıcı olmayan, sürekli eleştiri, dedikodu yapan hayatı erkeklere çekilmez yapan bayanlaradır,

yanıt4
yanıt0
EBRU:

GÜN! ÜZERİME ALINMIYORUM HEM ÇALIŞAN HEM EVİNE ÇOCUĞUNA BAKAN HAYATI ZOR YAŞAYAN BİR İNSAN OLDUĞUM İÇİN. . . SİZDE HAKLISINIZ SÖZ ETTİĞİNİZ KADIN TİPİDE ÇOK ŞANSIZLIĞINIZ ONLARA DENK GELMENİZ . . . BİZİM ERKEKLERDEN YAKINDIĞIMIZ ŞEYLER OLDUĞU GİBİ SİZİNDE KADINLARIN BAZI ÖZELLİKLERİNDEN YAKINMANIZ NORMAL . . . ALLAH HERKESE RUHU GÖNLÜ GÜZEL İNSANLARLA KARŞILAŞTIRSIN. . .

yanıt5
yanıt0
TÜRKMEN:

Vay anasını, helal olsun kadına, bizim Türk bayanlar böyle bir durumda nasıl davranırlar merak ediyorum, bizim kadınlar ölüm döşeğinde bile dırdır ederler, yırmı yıl önceki saçma sapan şeyleri önüne getirirler,

21
9
yanıtYanıtla
Zikret:

Bizimkiler olsa seni mi çekeceğim diye bir tekme de kendileri atar. Sonra da zannediyor ki Türk erkekleri Rusların sadece fiziğini, güzelliğini seviyor. . .

20
9
yanıtYanıtla
Tüm 55 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title