Haberler

İstanbul Ayazağa'da Korkutan Fabrika Yangını

Güncelleme:

İstanbul Ayazağa Cendere'de fabrikada çıkan yangın sonrası olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekiplerin yangına müdahalesi sürerken yükselen dumanlar birçok ilçeden görülüyor.

İstanbul Ayazağa Cendere'de fabrikada çıkan yangın sonrası olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Ekiplerin yangına müdahalesi sürerken yükselen dumanlar birçok ilçeden görülüyor. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

İÇERİDEN PATLAMA SESLERİ GELİYOR

Ayazağa Cendere'de bir fabrikada yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi gönderildi. Yanan fabrikadan yükselen dumanlar birçok ilçeden görülüyor. İçeride kimsenin olmadığı belirtiliyor. İçeriden patlama seslerinin geldiği ifade edildi.

YANGININ NEDENİ HENÜZ BİLİNMİYOR

Yangın Ayazağa Cendere Caddesi'nde bulunan pres fabrikasında bilinmeyen bir nedenden yangın çıktı. Alevler kısa sürede fabrikayı sararken, olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi gönderildi. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Son Dakika! İstanbul Ayazağa'da Korkutan Fabrika Yangını

İŞÇİLER: CANIMIZI ZOR KURTARDIK

İlk edinilen bilgiye göre, 9 bin metrekarelik bir alan ve içeride kimyasalların olduğu iddia ediliyor. Olay sırasında fabrikada çalışan işçilerden biri yaşananları, "Canımızı, kendimizi kurtardık. Nasıl olduğunu göremedik biz de. İçeride 10-15 kişi vardı, plastik PVC var. Tüpü götürdüm, taktım. Üstümüze sıçrayınca bıraktım, arkadaşlarımıza kaçın dedim" diye anlattı.

Son Dakika! İstanbul Ayazağa'da Korkutan Fabrika Yangını

ORMANLIK ALANA YAKINLIĞI KORKUTTU

Öte yandan İstanbul'un dört bir yanından görülen yangına helikopterler de müdahale etmeye başladı.Bu arada yangının ormana yakın olması nedeniyle ormanlık alana sıçramasından endişe ediliyor.

Son Dakika! İstanbul Ayazağa'da Korkutan Fabrika Yangını

KAĞITHANE BELEDİYE BAŞKANI: YANAN YER KİMYASAL DEPOSU

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, "Burası Sarıyer'e bağlı bir iş yeri. Biz de arkadaşlarımızdan haberlerden takip ettik. Bir kimyasal deposu olan bir yer. Sarıyer'e bağlı bir yer. Detaylı bilgim yok. Ama adres olarak yanlış ifade olduğunu belirteyim sizlere. Arkadaşlardan aldığım bilgi de kimyasal deposu olduğu konusunda" dedi.

50 ARAÇ, 125 PERSONEL MÜDAHALE ETTİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan ilk bilgilendirmede, şu ifadeler yer aldı:

"Ayazağa mevkisinde 9 bin metrekare alanında kurulu kağıt ve kimyasal madde fabrikasında çıkan yangın İstanbul itfaiyesini alarma geçirdi. Saat 14.57'de alınan ihbar üzerine hareket eden ekipler, saat 15.04'te olay yerine ulaştı. Yangının kısa sürede yayılma eğilimi göstermesi üzerine Avrupa ve Anadolu yakasındaki itfaiye gruplarından takviye istendi. Olay yerine 19 gruptan 50 araç ve 125 personel gönderildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin diğer birimleri de alarma geçerek, itfaiyeye destek verdi. Yangının çevreye sıçraması önlenirken, söndürme çalışmaları sürüyor."

İTFAİYE DAİRE BAŞKANI: TEHLİKE YOK

İstanbul İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan ise, "Yangının çıkış sebebi incelemeler sonrası ortaya çıkacak. Şu anda dört taraftan yangına müdahale ediliyor. Yaralı ve can kaybı söz konusu değil. Türkiye'de son zamanlarda iş yeri sahiplerimiz önlemleri alınıyor ancak bazı etkenler var. Hava muhalefeti, sıcaklıkları gibi, dikkatsizlikten dolayı bu ve benzeri olayların olması söz konusu olabiliyor. Şu anda kontrol altına alınmış diyebiliriz. Şu anda ormanlık alana sirayet yok, herhangi bir tehlike yok. Tehlike yok, bundan sonrası soğutma ve söndürme" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title