Haberler
BBC

Alman Otomotiv Devi Volkswagen'e 1 Milyar Euro Para Cezası Verildi

Güncelleme:

Alman otomotiv devi Volkswagen, karbon emisyonu skandalı nedeniyle eyalet mahkemesi tarafından 1 milyar euro para cezasına çarptırıldı.

Braunschweig Eyalet Mahkemesi, şirketin 2007'nin ortasından 2015'e kadarki dönemde karbon emisyonunu düşük gösteren hileli yazılıma sahip 10 milyondan fazla dizel motorlu otomobil sattığına hükmetti. Bu, ülkede bir şirkete verilen en yüksek para cezası oldu.

TEMYİZE GİTMEYECEKLER

"Dizel krizinden" kendilerinin sorumlu olduğunu kabul eden VW yetkilileri, temyize gitmeyeceklerini açıkladı.

Emisyon skandalının toplam maliyeti ise, bundan çok daha fazla.

MALİYET 30 MİLYAR EURO

ABD'deki yaklaşık 600 bin dizel motorlu aracında yanıltıcı yazılım kullanıldığını kabul eden şirket, toplam 30 milyar doları kenara koydu bile. Para cezaları, tazminatlar ve araçların tamiri de bu maliyetler arasında.

"BU İŞİ BATIRDIK, ÖZÜR DİLERİZ"

ABD'nin Çevre Koruma Müdürlüğü (EPA) 2015 yılının Eylül ayında Volkswagen'in dizel motorlu araçlarına fabrika çıkışında yapılan egzoz emisyon testlerinin hatalı olduğunu açıklamıştı.

Volkswagen'nin ABD operasyonlarının başındaki isim Michael Horn ABD'li yetkililere karşı dürüst olmadıklarını itiraf etmiş, "Dürüst davranmadık ve işi batırdık. Özür dileriz" demişti.

BBC

Volkswagen Komik - İlginç Dünya Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (12)

xx:

donald vuruyo malın gözüne ülkeyi para havuzu yaptı gebeş. dünya ülkelerinin birleşip bu herife bir ders vermesi gerek.

95
3
yanıtYanıtla
Hüseyin:

Bu trump denen karakter, abd nin bütün dış borcunu kurnazlık yaparak diğer ülkelere ödetme olduğunu açıkça belli etmeye başladı. Toplam borcu 20 trilyon dolar civarı ve bu borç bitene kadar büyük bir savaş çıkar ve abd borçlu iken bir anda alacaklı konuma geçer. . Biz ise, yine kumda oynamaya devam ederiz. . .

13
4
yanıtYanıtla
Zafer:

VW elden gidiyeaahh

4
0
yanıtYanıtla
Şahsi Fikir:

İthal araçlara % 10 daha vergi koyarak bu parayı emekli,dul,yetim,işçi ve memurlarımıza eşit olarak dağıtmalıyız. Bunlar girdiği ülkeyi sömüren kalemlerdir. Biz Donald Trump kadar olamıyor muyuz?

3
0
yanıtYanıtla
Mardinli:

Kimisi karbon emisyonu için hile yapmaya çalışıyor. Kimisi de Volvo''ya kalitesinden dolayı mahkeme açıyor. Ne kadar da komik bir dünyada yaşıyoruz be.

2
1
yanıtYanıtla
.......:

kimse volsvagen marka arabaları imrenmesin türkiye bu arabayı almasınlar neymiş pahalı arabalar almanlar kendilerine kaliteli arabalar yapıyorlar bize gelince kalitesiz yapıyorlar lütfen bu arabayı kimse almasınlar doğamızı ciğerlerimizi öldürüyorlar bunların yüzünden yağmurlar kıtlık olur şunu unutmayın gavur milleti bizlere hayır çıkmaz

1
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

la olm bu dizel otomobilleri vw bir tek amerikaya mı satmış bizim ülkede neden kimse dava açmıo para almıyoz keriz miyiz bi

1
0
yanıtYanıtla
Bozkurt Türk:

Ayni hata bmw arabalarindada cikti hic üzerine giden olmadi acaba neden özellikle vw arabalari

0
1
yanıtYanıtla
Vatandas:

Bildigim kadariyla, yahudilere ( veya israil e ) uzun zamandir tazminat oduyordu..( eskiden calisan yahudilerin haklarini tam odememisler guya diye ) Artik odemiyorlar diye biliyorum..Sonra da bu guzelim firmaya Amerika fena takti..Amerika daki benzinler 87-94 oktan olarak , yani cok dusuk derecededirler..Acaba kendilerinin urettikleri Ford veya digerleri havayi ne kadar kirletmiyormus diye bir soran cikmadi...

0
0
yanıtYanıtla
sorgula:

bizden tek araç geri gönderlilmedi bunun medenide 0/0200 lere varan Ütv bu araçları günderirse devlet aldığı 2-3-4-5 kat ütv yi iyade etmek Durumunda kalacak tı o:yüzden bizdekiler yerinde duruyor Hesap soranda Yok

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title