Haberler

Yaz Tatili Ankara'da Güzel

Ankara Büyükşehir Belediyesinin her yıl açtığı “Yaz Okulları”, bu yıl da çocuklara ve gençlere Ankara’da keyifli bir tatil ayrıcalığı yaşatacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin her yıl açtığı "Yaz Okulları", bu yıl da çocuklara ve gençlere Ankara'da keyifli bir tatil ayrıcalığı yaşatacak.

Bir yıllık zorlu bir eğitimi geride bırakmaya hazırlanan öğrenciler, "Yaz tatilini nasıl değerlendireceğiz?" sorusunun karşılığını Büyükşehir Belediyesinin yaz okullarıyla fazlasıyla bulacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Aile Yaşam Merkezi bünyesinde hizmet veren Çocuk Kulüpleri ve Gençlik Merkezleri'nde açılan yaz okullarıyla 3-24 yaş aralığında bulunan çocuk ve gençler, eğitsel ve eğlenceli aktivitelerle dolu bir yaz tatili geçirecek. 2 ay süreyle açık kalacak "Yaz Okulları", uzman eğitmenler eşliğinde sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler çocukların ve gençlerin verimli ve nitelikli bir yaz geçirmesine de imkan tanıyacak. Birbirinden farklı branşlarda sosyal, kültürel, eğitsel, sportif ve psiko-sosyal destek faaliyetleriyle çocuk ve gençlerin gelişimine katkı sağlayan bu merkezler yıl boyu hizmet verirken, yaz aylarına özel açılan Yaz Okulları'na ise ilgi her geçen gün artıyor. Açıldıkları günden itibaren 2,5 milyon çocuğun ve gencin birliktelik duygusunu tadarak faydalandığı Çocuk Kulüpleri ve Gençlik Merkezleri, yarıyıl ve yıl sonu tatillerinde de çocukların adeta vazgeçilmezi oluyor.

Başkent'in dört bir yanında bulunan 32 farklı noktada hizmet veren Aile Yaşam Merkezleri, Çocuk Kulüpleri ve Gençlik Merkezleri'nde çocuklara, gençlere, hanımlara, yetişkinlere, engelli ve yaşlılara sosyal, kültürel ve eğitime yönelik hizmet veriliyor. Yılın 365 günü açık olan merkezler, özellikle yaz ve sömestr tatillerinde düzenlediği özel aktivite ve faaliyetleriyle de çocuk ve gençleri eğlendirmeye, dinlendirmeye, streslerini atmaya yardımcı oluyor. Matematik, Türkçe ve İngilizce gibi ücretsiz kursların da verildiği Yaz Okulu'nda çocukların yaşına, gelişimine ve ihtiyacına göre uzman görüşleri doğrultusunda programlar yer alıyor. Merkezin bulunduğu bölgede oturan öğrencilerin talepleri doğrultusunda farklı kursların da açıldığı merkezlerde sanat, müzik ve spor aktivitelerine yoğun talep yaşanıyor. Resimden tiyatroya, halk oyunlarından sportif faaliyetlere kadar her türlü aktiviteye katılan öğrenciler; sağlık, psiko-sosyal destek, rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinden de yararlanıyor. Her yaşa ve ilgi alanına uygun aktivitelerle dolu merkezlerdeki faaliyetlerden bazıları ise şöyle:

"Voleybol, basketbol, yüzme, futbol, bowling, kondisyon, masa tenisi, kort tenisi, bilardo, air-hokeyi, bilgisayar, müzik, resim, el sanatları kursları, zeka oyunları, bilgisayar, resim el sanatları, halk oyunları."

Sinema, kültürel geziler hepsi birarada

Her yıl ortalama 50 bine yakın öğrencinin faydalandığı bu merkezlerde yıl boyunca düzenlenen tarihi ve kültürel geziler, sinema günleri, seminerler de sosyalleşmelerine ve kültürel alt yapılarını geliştirmeye katkı sağlarken, zeka oyunları ve internetin doğru kullanımı konularında verilen eğitimlerle de çocukların sağlıklı gelişimine özen gösteriliyor. Büyükşehir Belediyesinin bu etkinliklerinden çocuklar ve gençler, tatil boyunca ya da merkeze üye olarak yıl boyunca faydalanabiliyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title