Haberler

    Tanap Güzergâh Boyunca Bölge Halkını da Kalkındıracak

    Türkiye'nin doğalgaz arz güvenliğinin artırılması ve arz kaynaklarının çeşitlendirilmesinin yanı sıra bölgenin enerji arz güvenliğine ve istikrarına katkıda bulunmayı hedefleyen TANAP, güzergah boyunca bölge halkını da kalkındıracak.

    Türkiye'nin doğalgaz arz güvenliğinin artırılması ve arz kaynaklarının çeşitlendirilmesinin yanı sıra bölgenin enerji arz güvenliğine ve istikrarına katkıda bulunmayı hedefleyen TANAP, güzergah boyunca bölge halkını da kalkındıracak.

    Azerbaycan'ın Şahdeniz-2 doğalgaz sahasında üretilen gazı Türkiye'ye ve ardından Avrupa'ya taşımak amacıyla inşa edilen ve Güney Gaz Koridoru'nun en önemli halkasını oluşturan TANAP, birçok projeye destek vererek bölge halkına kazandırıyor. Enerjinin ipek yolu olarak anılan TANAP, geçtiği 20 ilde yaklaşık 13 bin kişiye doğrudan istihdam imkanı yarattı. Başta küçük ve orta ölçekli işletmeler olmak üzere, çok sayıda sınai ve ticari müesseseye yeni iş imkanları sağladı. Proje kapsamında 28 bin parselde kamulaştırma yapıldı. 20 bin 818 arazi girişi protokolü imzalandı.

    Bu kapsamda, doğrudan yatırımlar için toplam 13.5 milyon TL bütçe ayrıldı. Doğrudan hibeyle 430 proje fonlanarak 70 milyon TL'nin üzerinde destek sağlandı. Program katkısı olarak pek çok yatırım, çevre ve altyapı projesine yaklaşık 55 milyon TL destek sağlanıyor. Güzergah boyunca yapılan detaylı saha çalışmaları sırasında 154 adet yeni arkeolojik alan tespit edildi, hassas türlerin ve yaşama alanlarının etkilenmemesi için önlemler geliştirildi.

    Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirme (ÇSED) Raporu kapsamında yu"ru"tu"len ekolojik araştırmalarda boru hattı güzergahı üzerinde, karada ve suda yaşayan hayvan ve bitki türleri tespit edilerek uluslararası kriterlere göre sınıflandırıldı. Hassas türlerin ve yaşama alanlarının etkilenmemesi için önlemler geliştirildi.

    Kaynak: enerjienstitusu.com / Ekonomi

    Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title