Haberler

Bakan Soylu Yüksekova'da

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörle mücadelede ciddi mesafeler alındığını belirterek, "Geçen yıldan bugüne terörle mücadele, asayiş ve diğer görevlerimizde çok büyük mesafeler alındı" dedi.

Bayram namazını Hakkari Yüksekova'daki İhsaniye Camii'nde vatandaşlarla birlikte kılan Bakan Soylu, daha sonra beraberindeki AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak ve kurum amirleriyle birlikte Yüksekova 3. Tümen Komutanlığına geçti.

Burada askerlerle, şehit aileleri ve gazilerle kahvaltıda bir araya gelen Bakan Soylu, geçtiğimiz yıldan bu yıla terörle mücadelede önemli mesafeler alındığını söyledi. Soylu, "Geçen yıldan bugüne terörle mücadele, asayiş ve diğer görevlerimizde çok büyük mesafeler alındı. Bugün ülkemiz huzur içindeyse, burada birlikte oturduğumuz, kahvaltıyı birlikte yaptığımız çok kıymetli arkadaşlarımızın büyük katkısı var. Milletimiz size duacı. Milletimizin evinde huzur içinde oturmasını, çalışmasını evine gitmesini, işine gitmesini sağlamak ve bunu temin etmek biliniz ki bu milletin her daim dualarında bu milletin gönlünde olmanızı sağlıyor" diye konuştu.

Bayramların millet olmanın en önemli yapı taşlarından olduğunu dile getiren Soylu, "Bazen cenazelerde omzumuzda tabut taşıyarak, bazen şehidimizin arkasından binlerce insan tekbir getirerek, bazen düğünlerimizde halay oynayarak, horon oynayarak, mezarları ziyaret ederek, bu ülkeye göz dikenlere haddini bildirerek, en iyi üretimi biz yaparak, tarihimizle geçmişimizle övünerek millet oluyoruz" şeklinde konuştu.

"Milletimize pusu kurmaya çalışanlara Allah fırsat vermesin diye dua ettik" diyen Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ramazan ayını geçirdik. Bu ay boyunca Allah'a dua ettik. Ülkemiz, milletimiz ailemiz için dua ettik. Milyonlarca insan sadece kendi ülkemizde değil, başka ülkelerde Müslüman olan ve Müslümanca yaşayan ama bu Anadolu yurdunu kendi yurdu olarak belleyen bizim dışımızda milyonlarda Anadolu yurduna dua ettiler."

Sorumluluklarının çok büyük olduğunun altını çizen Soylu, "Sorumluluğumuz büyük ama biliniz Allah dağına göre kar verir. O güvenilir dağ olabilmek, omuzlarında bu sorumluluğu taşıyabilmek milletin en önemli karakteridir. Burada oturduğunuz yerde öyle bir tablo sergiliyorsunuz ki bu milleti güç kuvvet veriyorsunuz" dedi.

Konuşmasında Mehmetçik'in bayramını kutlayan Soylu, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımıza buraya geleceğimi söylediğimde her birine selamlarını muhabbetlerini sevgilerini ve bayram dileklerini iletti. Bunları söylerken sanki sizin yanında olmak istiyor gibiydi. Çünkü öyle dönemlerden geçiyoruz ve herkes bu memleketin selameti için öyle riskler alıyor ki, çok şükür sizler bizi mahcup etmediniz. Her günümüz bayramın huzuru içinde olsun. Öyle bir alışkanlık oldu ki buraya gelmesek sanki biz yalnız kalacağız siz de yanız olacaksınız gibi bir duygu oluştu. Tekrar bayramınızı tebrik ediyorum."

Bakan Soylu, daha sonra helikopterle üs bölgesine geçti. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Soylu Yüksekova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne?
title