Haberler

Almanya'da Bayram Coşkusu

Türkiye dışında en çok Türk'ün yaşadığı Almanya'da da Ramazan Bayramı'nda Müslümanlar camilere akın etti.

Türkiye dışında en çok Türk'ün yaşadığı Almanya'da da Ramazan Bayramı'nda Müslümanlar camilere akın etti. Sabahın erken saatlerinde Köln Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Merkez Camii'ne akın eden Müslümanlar, hep birlikte saf tutarak bayram namazını eda ettiler. Birlikte dua eden cemaat, daha sonra uzun kuyruklar oluşturarak birbirleriyle bayramlaştı. Köln DİTİB Merkez Camii'ndeki bayram vaazını Başkanlık Vaizi Nurettin Muhtar Acar verdi. Oruçla gönüllerin, Kur'an'la zihinlerin yenilendiği manevi bir ay sonunda Ramazan ayında kazanılan hasletlerin seneye Ramazan ayına kadar aynı hassasiyetle devam ettirilmesinin önemine vurgu yapan Acar, "Bir aylık Ramazan ikliminde orucun derin manevi eğitimini, sahur ve iftarın bereketini, teravihin coşkusunu ve Kur'an tilavetinin kalbimizde huşu uyandırmasının sevincini derinden hissederek gönüllerimizi coşturup maneviyatımızı canlandırdık. Ailemizde, mahallemizde, ülkemizde ve yaşadığımız ülkemizde kavga, huzursuzluk, kin ve nefret olmasın. Bile bile kimse kimseye dokunmasın, kanını akıtmasın, canını acıtmasın, kasten kimse kimseyi üzmesin. Biz beraberiz, kardeşiz. Ramazan'da yaşadığımız güzellikleri bütün yıla yayalım. Bu vesileyle nice huzurlu ve coşkulu bayramlara sağlık, esenlik, dostluk ve kardeşlik içinde hep birlikte erişmeyi Rabbimin sonsuz inayetinden niyazda bulunuyoruz" dedi. Hutbe sonrası eller semaya açılarak dünyanın çeşitli bölgelerinde sıkıntı yaşayan, gözyaşı döken ve Ramazan Bayramı coşkusunu yaşayamayan Müslümanlar ve tüm İslam alemi için dua edildi. Kılınan bayram namazının ardından YTB Başkanı Abdullah Eren, Köln Başkonsolosu Barış Ceyhun Erciyes, DİTİB Başkan Vekili Ahmet Dilek, DİTİB Yönetim Kurulu üyeleri, Başkanlık Vaizi Nurettin Muhtar Acar ve Merkez Camii din görevlileri, camiyi dolduran müminler ile teker teker bayramlaştı. Yaşlısından gencine binlerce insanın akın ettiği DİTİB Merkez Camii'nde namaz sonrası tatlı ikram edildi. Cami avlusunda bayramlaşma şöleni yaşandı.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title