Haberler

Diego Maradona'dan, FIFA'nın ABD, Kanada ve Meksika Kararı İçin Eleştiri: Hak Etmiyorlar

Dünya futbolunun efsanesi Arjantinli Diego Maradona, 2026 Dünya Kupasının ABD, Kanada ve Meksika'da düzenlenecek olmasını "Hak etmiyorlar" diyerek eleştirdi.

Arjantin futbolunun efsanesi Diego Armando Maradona, 2026 Dünya Kupası'nın ABD, Kanada ve Meksika ortaklığında düzenlenmesi kararını eleştirdi.

Dünya Kupası tarihinde çeyrek finalden sonrasını göremeyen Meksika'nın turnuvaya üçüncü kez ev sahipliği yapacak olması birçok kesim tarafından eleştirilere neden oluyor.

"DÜNYA KUPASI BİTMİŞ DEMEKTİR"

Konu hakkında açıklama yapan Maradona, "Meksika, Dünya Kupası düzenlemeyi hak etmiyor. Karşılarına Brezilya veya Almanya gibi bir takım çıktığı anda Meksikalılar için Dünya Kupası bitmiş demektir" şeklinde konuştu.

Organizasyonun diğer ev sahipleri ABD ve Kanada hakkında da konuşan 57 yaşındaki efsane, "Kanadalılar kayak sporunda iyi olabilirler ama futbolda değiller. ABD'liler ise sırf reklam gelirlerini yükseltmek için futbol maçlarını 25'er dakika üzerinden dört parçaya bölmek istiyorlar. Bu ülkelerde futbol tutkusu yok" dedi.

Futbol tarihinin en önemli simgelerinden biri olan Maradona, 1986 yılında Meksika'da düzenlenen Dünya Kupası'nı Arjantin Milli Takımı ile kazanmayı başarmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Amerika Birleşik Devletleri Kanada Spor Haberler

500

Yorumlar (2)

RuhSalatasi:

Gel de bu adamı sevme. Gerçek bir efsane ışte. Adamsın dünyanın gelmiş geçmiş en harika futbolcusu ve yaşayan efsanesi.

2
0
yanıtYanıtla
Vatandas:

Cok dogru.Canada da futbolu bilmezler..Ara sira bayanlar oynar..Top gostersen 911 i ararlar..Amerika keza ayni..Ama bu ulusu milleti olmayan toplama kamplari, disaridan gelenlerden veya ulkeye disaridan transfer yapip takim kurabilirler.Eger boyle bir sey olursa ileride, bunu Kuzey Amerika ulkelerinin basarisina baglamayin.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title