Haberler

Tercihlerinizi Aynı Yönde Kullanın"

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "Milletvekili seçiminde farklı, cumhurbaşkanlığı seçiminde farklı tercih yapmayı arzu edenlere diyoruz ki, gelin hem milletvekilliği seçiminde hem de cumhurbaşkanlığı seçiminde tercihlerinizi aynı yönde kullanın. Meclis'te öyle bir yapı oluşturalım ki, muhalefetin şu eskiye dönüş, 16 Nisan'ın öncesine dönüş hayallerini tamamen suya düşürelim." dedi.

AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı tarafından, parti binası önünde gerçekleştirilen bayramlaşma programına katılan Işık, burada yaptığı konuşmada, milletin ve İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Dün Suruç'ta meydana gelen terör hadisesinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Işık, bu cüreti gösterenlerin en ağır cezayı alması konusunda yargının gereğini yapacağına inandığını vurguladı.

Bu alanda 33. bayramlaşmayı yaptıklarını belirten Işık, "Allah, nice bayramları milletimize hizmet etme bahtiyarlığına erişmiş şekilde kutlamayı nasip etsin. AK Parti Kocaeli teşkilatları olarak 14. defa sandığa gidiyoruz. Allah'a hamdolsun, hiçbir seçimde mahcup olmadık. Hiçbir seçimde boynumuz eğilmedi, Kocaeli halkı bize hiçbir seçimde desteğini esirgemedi. Kocaeli, Türkiye'nin en dinamik şehirlerinin başında geliyor. Tüm Kocaeli halkımıza teşekkür borcumuz var." şeklinde konuştu.

"Muhalefetin 16 Nisan'ın öncesine dönüş hayallerini suya düşürelim"

Işık, 24 Haziran'da, 16 Nisan'da halkın desteğiyle resmiyet bulan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin uygulamaya geçeceği, fiilen uygulanacağı ilk seçimin yapılacağını belirtti.

Bu seçimin son derece önemli olduğuna değinen Işık, şöyle devam etti:

"Bu sistemin doğru kurgulanması ve iyi bir başlangıç yapması için 24 Haziran'da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk turda güçlü bir oyla seçilmesi bizim açımızdan çok önemli ama yeterli değil. Yeterli olan nedir? Bu sistemin hayata geçmesinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, Cumhurbaşkanımıza destek olacak bir çoğunlukla oluşması. Onun için, milletvekili seçiminde farklı, cumhurbaşkanlığı seçiminde farklı tercih yapmayı arzu edenlere diyoruz ki, gelin hem milletvekilliği seçiminde hem de cumhurbaşkanlığı seçiminde tercihlerinizi aynı yönde kullanın. Meclis'te öyle bir yapı oluşturalım ki, muhalefetin şu eskiye dönüş, 16 Nisan'ın öncesine dönüş hayallerini tamamen suya düşürelim."

Işık, demokrasilerde bir oy bile farkla olsa halkın kabul ettiğinin tartışılamayacağını vurgulayarak, "Eğer siz demokrasiye inanıyorsanız halk ne karar verdiyse o kararın gereğinin üzerinde çalışırsınız. muhalefetin yapması gereken 16 Nisan öncesine dönüş değil, aksine parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişte en iyiyi, en doğruyu, en uygunu ortaya koymaktır. Eğer bunu yaparsanız halk size itibar eder. Halk yanlış yaptı, biz bunu toplanıp düzelteceğiz anlayışıyla hareket ederseniz sandıkta her zaman olduğu gibi bir kez daha hayal kırıklığına uğrarsınız." şeklinde konuştu.

24 Haziran'da muhalefetin bir kez daha hayal kırıklığına uğrayacağına inandığını söyleyen Işık, muhalefetin millet iradesine saygı duymadığını, saygısızlık yaptığını ifade etti.

Işık, bu muhalefet karşısında hem cumhurbaşkanlığında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü bir destek alması hem de milletvekili sayısı olarak Meclis'te AK Parti'nin tek başına 300'ün üzerinde bir milletvekili çıkarması için gece-gündüz çalıştıklarını kaydetti.

Seçimlere 9 gün kaldığına işaret eden Işık, teşkilatların bu zamanı en iyi şekilde kullanmalarını istedi.

Başbakan Yardımcısı Işık, sözlerini şöyle tamamladı:

"İşte bu 9 günde de durmadan, dinlenmeden, yorulmadan elimizden gelenin en iyisini yapmak durumundayız. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız ki, ülkemizin yeni sistemi kurmak noktasında bir sıkıntısı olmasın. En iyisini yapacağız ki, çalışmanın kölesi olduğumuz için başarının efendisi olalım. Zira bizim inancımızda da dünyada insana çalıştığından başkası yoktur. Çalışmayana hiç kimse bir şey lütfetmez. Çalışırsak başarırız. Bunu defalarca ispat etmiş bir teşkilatız. Bunu, birlik ve beraberlik içerisinde, teşkilatçılık anlayışıyla şu 9 günde de ortaya koyacağınıza inanıyoruz. İnşallah 24 Haziran akşamı yine burada hep beraber başarının coşkusunu hep birlikte yaşarız."

Işık, konuşmaların ardından AK Parti Kocaeli İl Başkan Vekili Abdullah Eryarsoy, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla partililerle bayramlaştı.

Kaynak: AA / Güncel

Milletvekili Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title