Haberler

Suruç'ta Ak Partililere Yönelik Saldırı

AK Parti Edirne İl Başkanı Nesim İba, "Önce insan, sonra memleket ve dava bilinci adına üzüldük. Seçim kampanyası yürüten bir milletvekiline ve yanındaki ailesi, ekibine kurulmuş bir tuzak bu." dedi.

AK Parti Edirne İl Başkanı Nesim İba, "Önce insan, sonra memleket ve dava bilinci adına üzüldük. Seçim kampanyası yürüten bir milletvekiline ve yanındaki ailesi, ekibine kurulmuş bir tuzak bu." dedi.

İba, Ramazan Bayramı dolayısıyla AK Parti Edirne İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, ramazan ayı boyunca milletvekili adaylarının seçim çalışmalarını devam ettirdiğini söyledi.

Herkesin üzerine düşen görevi yerine getirdiğini belirten İba, "Elimizden geleni değil elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz. Gerek toplu hareket ederek gerekse de bireysel olarak saha çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Ramazan ayında sabahın erken saatlerinden sahura kadar çalışmalarımızı sürdürdük. İnşallah bu çalışmaların meyvelerini de alacağız." dedi.

Suruç'taki saldırıdan dolayı çok üzüldüklerini anlatan İba, "Önce insan olarak üzüldük. Değil AK Parti kim olursa olsun bu şekilde katledilmesi çok kötü. Önce insan, sonra memleket ve dava bilinci adına üzüldük. Seçim kampanyası yürüten bir milletvekiline ve yanındaki ailesi, ekibine kurulmuş bir tuzak bu. Bu tuzakları 6-7 Ekim'de de gördük, ondan sonrasında da gördük. Bunu gölgeleyemeyecekler, baltalayamayacaklar. Biz çok üzüldük. Bayram arefesinde, Müslüman bir ülkede, Müslüman bir toplumda bu tarz şeyleri kesinlikle doğru bulmuyoruz." diye konuştu.

Seçimlerin demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olduğunu vurgulayan İba, şöyle devam etti:

"Bu seçim kampanyası sürecinde kurulmuş bir tuzak. Devletimizin elleri yakalarında, ciddi bir çalışma yürütülüyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuyla ilgili basında açıklamaları var. PKK'nın eli ve tuzağı olduğu kesinleşti. Dün akşam da Urfa il başkanımızı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanmızı, kendisi de bölgenin milletvekili ilimiz milletvekillerimiz ve teşkilatımız adına da başsağlığı diledik, çok memnun oldular. Omuz omuza, sırt sırta vereceğiz inşallah bunun da üstesinden geleceğiz.

Neyi geri getirebiliriz? Bir şeyi geri getiremeyiz. Bu gösteriyor ki bunlar son çırpınış. Demokratik yollarla bu işi beceremeyeceklerini anladıkları için böyle haince, tezgahlar, kumpaslar.. Ne yaparlarsa yapsınlar bıktıramayacaklar, her şey ortada, herkes görüyor. İşte diğer partilerin Cumhuriyeti Halk Partisi'nin, Saadet Partisi'nin işte destekleyip de meclise sokmaya çalıştığı partinin mensuplarının kurduğu bir tezgah. Halkımız da bunu açık açık görsün."

AK Parti Edirne İl Başkanlığı kurucu başkanlarından Recai Koçaşlı da milletvekili adaylarının ilk günkü aşkla çalıştığını ve 24 Haziran'da AK Parti'nin başarılı bir sonuç alacağını kaydetti.

AK Parti Edirne milletvekili adayları Fatma Aksal, İlyas Akmeşe ve Erdem Güyümgüler de Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki AK Partililere yönelik silahlı saldırıdan dolayı üzgün olduklarını belirterek, ailelerine başsağlığı diledi.

Konuşmaların ardından, İba, Koçaşlı, Aksal, Akmeşe ve Güyümgüler, partilileriyle bayramlaştı.

Kaynak: AA / Güncel

Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title