Haberler

    "Biz Dik Durduk"

    SENAD OK - RÖPORTAJ

    Servet Yardımcı, seçim öncesi Amerikalılar'ın kendilerinden oy istediğini belirtti, "Onlara Fas'a söz verdiğimizi belirttik. 'Sözümüzden dönemeyiz' dedik. 'Kararınızı gözden geçirir misiniz?' dediler, 'Geçiremeyiz' karşılığını verdik. Yani biz dik durduk" ifadelerini kullandı.

    TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı ile hem 2026 Dünya Kupası oylamasını hem de Türkiye'nin EURO 2024 adaylığını konuştuk.
    Yardımcı, "Fas oylamada bizim desteğimizden çok mutlu oldu. Biz dürüst oynadık. Amerikalılara da söyledik. Söz verdik diye. Sözümüzden dönemeyiz dedik. Bizden oy istedi Amerikalılar. 'Kararınızı gözden geçirir misiniz' dediler. 'Biz de geçiremeyiz' dedik. Açık oynadık. İki taraf için de iyi oldu. Hem Amerikalılar takdir etti. Hem de Faslılar bizim desteğimizden çok mutlu oldular. Biz dik durduk. Kongre iyi geçti. Seçim olunca kulis heyecanı vardı. Amerikalılar ve Faslılar tarafından yoğun bir kulis çalışması yapıldı. Amerika'nın dosyası daha güçlüydü. Fas'ın statları hazır değildi. Mevcut statlar içinde 4'ünü elden geçirecek. 6'sı yeniden yapılacak. Bu yüzden Amerika, Meksika ve Kanada daha hazırdı" ifadelerini kullandı.
    Servet Yardımcı şöyle devam etti;
    "Aynı şeyi biz söylüyoruz. 2024 için bizim statlarımız hazır diyoruz. 10 tane stadımızı bitirdik. Ankara'ya başlıyoruz. Olimpiyatı yıkıp yeniden yapacağız. Dolayısıyla biz hazırız diyoruz Amerika gibi. United Bid, finansal ve futbol açısından çok fazla şey vaad etti. Büyük market. Üç ülkenin beraber yapması bir avantaj. Üç tane açılış maçı yapılacak. Bu ilk kez olacak mesela. Bu da çok önemli bir gelir kaynağı...
    Türkiye bir köprü diyoruz. Batı ve Doğu arasında köprü. Ortadoğu ve Afrika'ya açılan bir kapı diyoruz. Dolayısıyla biz UEFA için yeni bir sınır alanıyız. UEFA'nın bu yeni piyasayı ve alanı takdir etmesi lazım. Rakibimiz Almanya. İkimiz de hazırız. Ülke olarak her organizasyonu en iyi şekilde yapan bir ülkeyiz. Herşeyimiz var. Konumu ile çok önemli bir merkez Türkiye. Biz, UEFA'ya EURO 2024'ü 'Global Euro' yapalım diyoruz. Bugüne kadar hiç dokunamadığı, gidemediği ülkelere gitme şansı bulacak UEFA. Bugün bile verilse şampiyona, nasıl Almanya her açıdan garantiyse biz de aynı şekilde bugün organize ederiz. Eylül ayını dört gözle bekliyoruz...
    Çetin rakibiz

    Almanya çetin ama biz de Almanya kadar güçlüyüz. Büyük bir futbol ülkesiyiz. 2016 için verdiğimiz dosyadaki vaatleri yaptık hatta aştık. Biz de Almanya için çetin bir rakibiz. Çok çetin bir yarış olacak. Bize yeni bir yük getirmeyecek. Statlar yapılmış ve finanse edilmiş durumda. Kullanıyoruz ve kullanacağız. Rusya sokaklarında, caddelerinde bayağı bir coşku var. Ben de zaten bunu söylüyorum. Beklenmeyen bir coşku var. Türkiye'yi de deneyin. Nasıl Rusya'da yaşanıyorsa Türkiye'de de yaşayalım. Yeni alanlar ve marketler olmalı diyoruz..."

    Türkiye sözünü tuttu

    Milliyet'e konuşan Fas Spor Bakanı Takbi Alami, "Bazı ülkeler maalesef verdiği sözleri tutmadı. Türkiye ise ilk günden itibaren samimiydi" dedi
    Moskova'daki Dünya Kupası maçları başlamadan önce tüm gözler 13 Haziran'da yapılan FIFA kongresinde idi.
    2026 Dünya Kupası ev sahipliği için Fas ile (United Bid) yani A.B.D, Kanada ve Meksika ortaklığı yarıştı. United Bid, organizasyona ev sahipliği yapma hakkı kazandı.
    Oylamanın ardından Fas'ta büyük hayal kırıklığı vardı. Özellikle birçok ülke kendilerine söz verse de oylamada United Bid için tercih hakkını kullanması Faslılar'ın tepkisini topladı. Ancak Faslı yetkililer Türkiye'ye hep dik durduğu ve sözünden dönmediği için minnettar olduklarını ifade ettiler.Oylama sonrası konuştuğumuz Fas Spor Bakanı Rachid Takbi Alami, Türkiye'nin ve Futbol Federasyonu'nun desteğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi, "Bu bir yarışmaydı ve sonunda kaybettik. Kazanmayı çok istiyorduk. Bazı ülkeler verdiği sözleri tutmadı maalesef. Türkiye ise ilk günden bu yana hep samimiydi. Federasyona verdikleri destek için minnettarız" dedi.
    Faslı bakan ayrıca Fenerbahçeli Dirar ve Galatasaraylı Belhanda için de, "Takımımızın en önemli oyuncuları. Onların hazır ve formda gelmesi bizi çok mutlu etti. Zaten liginiz ülkemizde yakından takip ediliyor. Kaliteli ve seviyesi yüksek bir lig. Onları kupaya iyi hazırladınız" ifadelerini kullandı.
    ]
    ]
    ]

    Kaynak: Skorer / Spor

    Türkiye Fas Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title