Haberler

Bakan Kurtulmuş: "Seçim Kampanyalarına Kan Bulaştırıldı" - İstanbul

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Bir şenlik havasında Türkiye'nin genelinde devam eden seçim kampanyalarına maalesef gölge düşürülmüş oldu, seçim kampanyalarına kan bulaştırılmış oldu." dedi.

AK Parti Güngören İlçe Başkanlığı tarafından Güngören Kültür Merkezinde organize edilen bayramlaşma programına katılan Kurtulmuş, ramazanın sıcak ve uzun günlere denk geldiğini ama güzel bir kampanya yürütüldüğünü anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi yasaklı olarak tutuklandığı dönemi hatırlatan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"O gün 40 derece ateşle hastaydım. Ona rağmen Pınarhisar'a gittik, Sayın Cumhurbaşkanımızı cezaevine uğurladık, coşkulu bir kalabalık. Öyle bir ortam ki hiçbir ümit yok. 28 Şubat'ın o karanlık günlerinin en ağır gölgelerinin olduğu bir dönemdeyiz. Bırakın böyle iktidar olmayı, başbakan, cumhurbaşkanı bizden çıkarabilmeyi, herhangi bir şekilde iktidarın kıyısından köşesinden yeniden dönüp dönülmeyeceğinin dahi şüpheli olduğu günler. Toplumsal alanın her alanında ağır baskıların var olduğu günler. o günlerden bu günlere geldik. Allah'a hamdolsun."

Kurtulmuş, 1961'de cumhurbaşkanı adayı olmak isteyen Ali Fuat Başgil'in yaşadıklarını ve 2007'deki 367 zorlamasını ve 27 Nisan muhtırasını anlattı.

Doğrudan doğruya halkın seçtiği cumhurbaşkanının artık görevde olduğunu dile getiren Kurtulmuş, "Şimdi bir adım daha ileri, cumhurbaşkanlığı yönetim modeline geçiyoruz. İnşallah 24 Haziran ile yeni modelin ilk cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan'ı milletimiz açık ara birinci çıkaracak. Bu seçim bir adım daha ileri gittik. 100 bin imzayı toplayan cumhurbaşkanı adayı olabildi. Şu anda 3 tane aday 100 bin imzayla aday odu. Bu bizim, bu mücadelemizin sonucudur. İnsanların bir şekilde itibar etmekten korktuğu, çekindiği dönemleri geçirmiş bir siyasi hareketten bahsediyoruz. Bu siyasi hareketin adı bugün AK Parti'dir, bu siyasi hareketin esas adı ise milli siyaset geleneğidir. 1. Meclis'teki ikinci grupla birlikte başlayan bir siyasi mücadeledir. Rahmetli Menderes, Özal, Erbakan, Yazıcıoğlu ile devam eden bir süreçtir." ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, seçime bir hafta kaldığını hatırlatarak, "Son düzlükteyiz, işin cilasının vurulduğu dönemdir. Tek tek tüm insanlara, hiç ihmal etmeden yeniden ulaşmamız lazım. Herkese anlatmamız gerekiyor. Biz pozitif kampanya yürüttük yapacaklarımızı anlattık. Onların en önemli özelliği negatif kampanya yapıyorlar ve son bir haftada bu negatif kampanyanın dozunu arttıracaklar. Bunun bizim lehimize olduğunu unutmayın." dedi.

Daha Sonra AK Parti Bakırköy İlçe Başkanlığına geçen Kurtulmuş burada da partililerle bayramlaştı.

Kurtulmuş, bu seçim döneminde insanların önceki yıllara kıyasla huzur içinde bir zaman geçirdiğini ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ne yazık ki iki gün evvel Suruç'ta ortaya çıkan saldırı, parti mensuplarımıza bazı HDP'liler tarafından yapılan saldırı sonucu son derece elim bir olay ortaya çıktı. Sayın milletvekili adayımız Yıldız'ın kardeşi vefat etti ve ayrıca bu olayda ölen başka insanlar da oldu, 10'un üstünde insan da yaralandı. Böylece bir şenlik havasında Türkiye'nin genelinde devam eden seçim kampanyalarına maalesef gölge düşürülmüş oldu, seçim kampanyalarına kan bulaştırılmış oldu. Biz siyasetin kanla kinle nefretle gözyaşıyla yapılamayacağına inananlardanız. Siyaset sözü güçlü söyleme meselesidir. Sözü güçlü olanın silahla, bıçakla, saldırıyla, sopayla iş olmaz, söyleyecek sözü olmayanların ya da art niyetli olarak bu memleketin İnsanları arasına fitne fesat sokmak isteyenlerin işidir, sopaya başvurmak. Dolayısıyla bu olayı bu olayı ortaya çıkaran bu saldırgan tutum içerisindeki kişileri kurumları bölücü terör örgütünün gölgesinde siyaset yapanları burada çok açık bir şekilde bir kere daha kınadığımızı ifade ediyorum. Ölenlerin ailelerine baş sağlığı diliyorum, Allah yaralılara şifalar versin. Eşit ve özgür yurttaşlar olarak siyasetin bu imkanları arttıkça bundan rahatsız olan bazı çevrelerin eski dönemlerde olduğu gibi siyasetin üzerinde silahla, korkuyla baskı yapmaya çalışmalarına Türkiye müsaade etmeyecektir. Asla, vatandaşlarımızın özgür iradelerini sandığa yansıtmasına karşı silah, tehdit ve şantaj günlerine Türkiye geri dön dönmeyecektir."

Kaynak: AA / Güncel

Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title