Haberler

Kosgeb Mağdurlarına Müjde

KOSGEB desteklerinden faydalanmadıkları için uzun yıllardır mağdur olan firmalar, Gaziantep Ticaret Odası'nın (GTO) girişimleri ile tekrar desteklerden yararlanabilecek.

GTO Başkanı Tuncay Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, mağdur olan firmaların KOSGEB ekranlarının bugün açılacağını aktardı.

300'e yakın şirketin mağdur olduğunu ifade eden Yıldırım, sorunlarını Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e ilettiklerine dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Gaziantep'te KOSGEB meselesi bir türlü çözülemiyor. Yargılanan firmaların neredeyse tamamı için beraat kararı verildi. KOSGEB kararı temyiz etti ve dava bir türlü sonuçlanmıyor. Böyle olunca, firmaların tamamı KOSGEB'de pasif durumda gözüküyor ve hiç bir destekten faydalanamıyor. Yargı kararlarına ve davanın yürütülme sürecine saygı duyuyoruz ancak karar verilmesinin hızlandırılmasını istiyoruz. Ayrıca, firmaların pasif durumlarının aktif duruma geçirilmesi mağduriyet yaşayan firmalar için önemli bir gelişme olacaktır."

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün desteğiyle sorunun çözüldüğünü aktaran Yıldırım, yetkililere teşekkür etti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Gaziantep Ticaret Odası Gaziantep Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title