Haberler

Senegal'deki Türkler Bayram Kermesinde Buluştu

Senegal'de yaşayan Türkler, yetim çocuklar yararına düzenlenen kermeste bir araya geldi.

Senegal'de yaşayan Türkler, yetim çocuklar yararına düzenlenen kermeste bir araya geldi.

Diversity Derneğinin Senegal temsilciliği Süleymaniye Enstitüsü, başkent Dakar'da "hayır çarşısı" adıyla bir kermes düzenledi.

İki günlük kermese buradaki Türklerin yanı sıra Senegalliler ve diğer yabancılar yoğun ilgi gösterdi.

Kermesi ziyaret edenler, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden döner, Adana kebap, Urfa kebap, İskender kebap gibi yemekleri; sütlaç, revani, şekerpare gibi tatlıları tattı.

Dernek Başkanı Nuri Oruç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yetim çocuklar yararına düzenledikleri kermese katılımın yoğun olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Ramazan Bayramı'nın Senegal'de coşkulu geçtiğini ifade eden Oruç, dernek olarak 12 yıldır faaliyet gösterdikleri Senegal'de Türkiye'den hayır sahiplerinin gönderdiği yardımları ramazan boyunca ihtiyaç sahibi 17 köye götürdüklerini belirtti.

Oruç, yardımların gıda paketi ve çocuklar için bayramlık içerdiğini dile getirdi.

Kermese katılan Türkler, bayramda böyle bir program düzenlenmesinden memnun olduklarını, Türk mutfağına özlemlerini giderme fırsatı bulduklarını söyledi.

Diversity Derneği, Afrika'nın 42 ülkesinde sosyal sürdürülebilir yardımlar yapıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Senegal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title