Haberler

Kemal Kılıçdaroğlu Altındağ Stk Temsilcileri ve Muhtarlarla Buluştu

- Kemal Kılıçdaroğlu Altındağ STK temsilcileri ve muhtarlarla buluştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:

"Dönem kavga etmek dönemi değil, dönem düşünme dönemi. Bilinçli olarak sandığa gitme dönemi"

"Son 16 yılda yurt dışında bir grup faiz lobisine 151 milyar 34 milyon dolar para ödendi"

"Eğer sosyal devleti güçlendiremezsek iç barışı sağlayamayız"

"Ocak ayında asgari ücretler vergisiz 2 bin 200 TL olacak"

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Dönem kavga etmek dönemi değil, dönem düşünme dönemi. bilinçli olarak sandığa gitme dönemi" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Altındağ STK temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi. 29 Ekim Şair Baki Kültür Merkezi'ne gelen Kılıçdaroğlu Ramazan Bayramını kutlayarak yaptığı konuşmasında, "Suruç'ta yaşanan bir olay hepimizin canını acıttı. İsteriz ki hiçbir vatandaşımızın burnu kanamasın. İstiyoruz ki olay bütün çıplaklığıyla soruşturulur ve toplumun önüne konur. Kavgadan uzak, barıştan yana birlikten yana, beraber yaşamaktan yana bir düşünceyi hep beraber hayata geçiririz en büyük arzumuz budur" ifadelerini kullandı.

Herkesin karnının doyduğu bir Türkiye'yi sosyal devleti yeniden inşa ederek kurabiliriz diyen Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Birliğimizi ve bütünlüğümüzü nasıl sağlayacağız. Eğer bunu ortaya koyar ve bu düşünce paralelinde oy kullanabilirsek birliğimizi ve beraberliğimizi korumuş oluruz. Bunun birinci yolu şudur; herkesin karnının doyduğu bir Türkiye. Herkesin karnının doyduğu bir Türkiye'yi sosyal devleti yeniden inşa ederek kurabiliriz. Birisi sürekli yer, öbür taraftan binlerce insan sürekli, seyrederse o toplumda barışı sağlayamazsınız. O amaçla güçlü bir sosyal devlet inşa etmek durumundayız. Güçlü sosyal devlet, devletin zayıfın yanında durduğu devlettir. Yani herhangi bir vatandaş hastaneye gitti zaman iyi tedavi oluyorsa, çocuğunu rahat okula gönderebiliyorsa, çiftçi alın terinin karşılığını alabiliyorsa o devlet güçlü devlettir çünkü o devlet üreten devlettir. Üretme kadar değerli bir şey yoktur. Çiftçi, esnaf, işçi, bütün bunların tamamı alın teri dökerek üretirler. Üretmek alın teriyle olur. Bir de üretmeyen sınıf vardır. Üretmeyen sınıfın adına biz rantiye sınıf diyoruz. Yani alın teri dökmez. Bol parası vardır, bir tarafa koyar, kim isterse faizle parasını verir. Bunun için işçi, bunun için tarla, emek, traktör, mazot fiyatı, bunlarla hiçbir ilgisi yoktur rantiye sınıfının. Bu yaşadığınız düzende kim mutlu? İşçi memnun değil, emekli memnun değil, çiftçi, memnun değil, esnaf memnun değil. Kim memnun? Rantiye sınıfı memnun. Saydığım insanların tamamı alın teri dökerek kazanmaya çalışanlar. Rantiye sınıfı alın teri dökmüyor. Düzen rantiye sınıfına çalışıyorsa o zaman bu düzeni değiştirmek zorundayız. Rantiye sınıfını değil, üreten sınıfı öne alacağız. Sanayici fabrikada üretecek, sorunu varsa çözeceğiz. Yeter ki istihdam oluştursun, yeter ki çalışsın, üretsin, yeter ki ihracat yapsın. Çiftçi tarlaya gidecek, üretecek, çalışacak o da kazanacak. Tarım sektörü bütünü ülkelerde stratejik sektördür. Her insan beslenmek zorundadır. Beslenmemiz ise toprağa bağlıdır. Biz eğer samanı dışarıdan getiriyorsak, nohudu, mercimeği dışarıdan getiriyorsak, eti canlı hayvanı dışarıdan getiriyorsak önümüzde bir sorun var demektir."

Son 16 yılda yurt dışında bir grup faiz lobisine 151 milyar 34 milyon dolar para ödendiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Faize karşı değiller. Faizlilere, tefecilere çalışıyorlar. Son 16 yılda dışarıda bir grup faiz lobisine ödedikleri para 151 milyar 34 milyon dolar. Kim ödüyor faizleri? Hep beraber ödüyoruz. Faize karşıyız diyorlar. Niye ödüyorsun bu faizi? Borç aldım onun için. Peki borcu nerede kullandın? Bir de içeride ödenen faiz var. 687 milyar 124 milyon TL. İçeride bir grup tefeciye yedirilen faiz. Çiftçinin mazotu bekliyor. Onu indirmiyorsun. Tüyü bitmemiş yetimden vergi alıyoruz.Doğan çocuk vergi öder. Emzik alırsınız vergi ödersiniz, süt alırsınız vergi ödersiniz, su içersiniz vergi ödersiniz, vergi ödemediğiniz tek şey var, teneffüs ettiğiniz hava. Nereye gidiyor bu paralar? Bir avuç rantiyeciye ödendi. Düzen rantiyeciye çalışıyor. Her söylediğime laf yetiştiriyor ama bu konuda tek cümle kuramıyor. Londra'ya gitti beyefendi borç para almak için. Vermediler. Sonra Diyarbakır'a gitti, sonra bürokratlara gitti bize borç para verin diye. İçeriye gelince afradan tafradan geçilmiyor, 'biz faize karşıyız'. Niye Merkez Bankası faizi yükseltti. Bir değil iki sefer yükselti. Hani sen faize karşıydın, tefeciye karşıydın. nasıl oldu da koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni tefecilere teslim ettin? Bunun için sosyal devlet olamıyoruz. Emekli bunun için hak ettiği parayı alamıyoruz. Çiftçi bunun için mazotu dünyanın en yüksek fiyatıyla satın alıyor. Beyefendilerinin yatına ÖTV'siz KDV'siz mazotu veriyor. Çiftçinin traktörüne vermem diyor" şeklinde konuştu.

"Dönem kavga etmek dönemi değil, dönem düşünme dönemi. bilinçli olarak sandığa gitme dönemi"

"Her şeyi mantık süzgecinden geçirmek zorundayız" diyen Kılıçdaroğlu, "Dönem kavga etmek dönemi değil, dönem düşünme dönemi. bilinçli olarak sandığa gitme dönemi. Tercihimizi bu çerçevede kullanacağız. Türkiye'de hiçbir makam ben hesap vermiyorum diyemez, dememeli. Seçimle kim geliyorsa her makam bulunduğu konuma uygun olarak hesabını vermek zorundadır. Bu kadar para toplanıyor, vergiler toplanıyor. Bu paraların nereye harcandığının hesabı verildi mi? Amerika'da, Japonya'da olsa kıyamet kopar. Cebinden değil de vatandaşın vergisinden harcıyorsan vatandaşa bunun hesabının verilmesi lazım. aksi halde olmaz" değerlendirmelerinde bulundu.

"Eğer sosyal devleti güçlendiremezsek iç barışı sağlayamayız"

Kılıçdaroğlu sosyal devlet garibanın yanında olan devlettir diyerek, "Gazi Mustafa Kemal bunu 'Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir' diye tanımlar. Çocuk esirgeme kurumlarında 18 yaşına gelince devlet onları kapının önüne koyar. Bunların hiçbirisi hayata tutunamaz. Dün Muharrem İnce bu konuya parmak bastı ve şunu söyledi, 'Ben Cumhurbaşkanı koltuğuna oturduğumda 18 yaşını dolduran annesiz, babasız, kimsesiz çocukların tamamını sınavsız devlete memur olarak atayacağım. Sosyal devlet budur. Sosyal devletin sahip çıkması lazım. Eğer sosyal devleti güçlendiremezsek iç barışı sağlayamayız" diye konuştu.

Eğitim konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, bunun en ciddi sorunlardan birisi olduğunu kaydederek, "Eğitim konusu en ciddi sorunlarımızdan birisidir. Hiçbir anne eğitim düzeninden memnun değil. 16 yılda 14 sefer eğitim politikası değişti. Kendi çocuklarını kobay olarak kullanan başka tek devlettir dünyada. Bu rezalete son vermemiz lazım. Bir partinin tek başına yapacağı kararlarla eğitim politikası oluşturulmaz. Bütün eğitim bileşenlerinin birleşmesi lazım. Çocuklarımız bütün sınavlarda başarısız oluyorlar. ben çocuklarımız daha iyi okusun, daha iyi yetişsin dediğimiz zaman hemen arkadan bir kara propaganda, "CHP gelince İmam hatip okullarını İlahiyat fakültelerini kapatacak." Niye kapatalım? Zaten kuran CHP. Genç imam hatiplerde yeni bir kuşak yetişiyor. Ülkesine, vatanına, bayrağına sahip çıkıyor ve "Biz hiçbir zaman bir siyasi partinin arka bahçesi olmayacağız" diyorlar. Yürekli çocuklarımız. Bu ülkenin geleceği gençlerdir. Genler ne kadar iyi yetişirse Türkiye o kadar rahat edecektir" açıklamalarında bulundu.

"Türkiye'nin yeni bir değişime ve dönüşüme ihtiyacı var"

Dış politikada ciddi sorunlar olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, diğer devletlerle ilişkilerin düzeltileceğini vurgulayarak, "Dış politikada da ciddi sorunlarımız var. Herkesle kavgalıyız. Peki biz ne yapacağız? Kavgayı bitireceğiz. Allah'ın izniyle Muharrem İnce Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacak, Millet İttifakı da parlamentoda çoğunluğu alacak Göreceksiniz Türkiye nasıl şaha kalkıyor. Önce Ortadoğu'ya el atacağız. Ortadoğu'da terörü bitireceğiz, Müslüman kanının akmasına da son vereceğiz. Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatını kuracağız. Türkiye, Irak, İran ve Suriye bir araya geleceğiz. Niye kavga ediyoruz? Ortadoğu'nun tamamını yeniden inşa edeceğiz. Gidip Londra'da birilerine ter dökmeyeceğiz borç para verin diye. Alın teri dökeceğiz, Ortadoğu'yu inşa edeceğiz ve Türkiye'yi dolara boğacağız. Devlet nasıl yönetilir biz biliriz. Her kuruşun hesabını veren bir ahlak üzerine siyaset inşa edilmek zorundadır. Siyasette liyakat yoktur, devlette liyakat vardır. Neden? Devlet bakidir. Siyaset devleti yönetmek için gelir, devlet olmak için değil. Devletle hükümet arasında bu kadar köklü ayrım vardır. Bir hükümet ne zaman ki ben devlet olacağım diyorsa orada devlet biter. O nedenle biz tek adam rejimine karşı çıktık ve doğru değildir dedik. Liyakat esasına göre demokratik parlamenter sistem olsun dedik. Cumhurbaşkanları dünyanın her tarafında hakim tayin ederler. Ama bir Cumhurbaşkanı bir partinin genel başkanıysa hakim tayin ettiğinde o hakime kimse güvenmez. O açıdan Cumhurbaşkanlarının tarafsız olması lazım.Ev içeriden çürüyor. Demokrasi içeriden çürüyor. Ayağa kaldırmamız lazım. Türkiye'nin yeni bir değişime ve dönüşüme ihtiyacı var" dedi.

"Ocak ayında asgari ücretler vergisiz 2 bin 200 TL olacak"

"Eğer kul hakkı yiyenlere oy verirseniz harama ortak olursunuz" diyen Kılıçdaroğlu, "Ocak ayında asgari ücretler vergisiz 2 bin 200 TL olacak. Çiftçiye mazot 3 TL olacak Dünyanın en pahalı mazotunu satıyor. Üretecek bu adam, alın teri dökecek. Ne olursa olsun hep birlikte mücadele edeceğiz. Ben bunları söyleyince "Para yok, nereden bulacaksın?" diyorlar. Tefeciye vereceğim parayı alın teri dökene vereceğim. Onlar tefeciye çalışacak, biz bu ülkenin insanına çalışacağız. 79 yılda bütün hükümetlerin harcadığı para 713 milyar dolar. 713 milyar dolarla Sümerbanklar, Etibanklar yapıldı. Uçak fabrikalarının temeli atıldı.Keban, Karakaya barajı yapıldı, Telekom kuruldu, Kıbrıs Çıkarması oldu, Amerika ambargo uyguladı ve 713 milyar dolar para harcandı. Son 14 yılda harcanan para 2 trilyon 94 milyar dolar. Bu para nereye harcandı? Eğer kendi vicdanımıza bu soruyu sorup sandığa öyle gidersek emin olun bu Cumhur İttifakı 1 oy bile alamaz. Kul hakkı yemek en büyük günahtır diyoruz. Eğer kul hakkı yiyenlere oy verirseniz harama ortak olursunuz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Altındağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title