Haberler

    Cengiz'den Terim'e: İlk Transferimiz O Olacak Hocam!'

    Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ile teknik direktör Fatih Terim, Bodrum'da transfer için bir araya geldiler. Mustafa Cengiz, deneyimli teknik adama transfer görüşmeleriyle ilgili bilgi verdi.

    Yeni sezon öncesi en doğru şekilde yapılanarak Şampiyonlar Ligi'ne güçlü bir kadroyla girmenin hesaplarını yapan Galatasaray'da dev bir zirve gerçekleşti.
    Tatillerini Bodrum'da geçiren G.Saray Başkanı Mustafa Cengiz ile teknik direkt direktör Fatih Terim, bayramlaşmak için bir araya gelirken, takımın yeni sezon yapılanması için de bir zirve gerçekleştirdiler. UEFA'nın yaptırımlarını açıklamasının ardından ilk kez buluşan ikili, Cimbom'un transferde izleyeceği yol haritasını çizdi.
    Yönetim; Fatih Terim'in raporu doğrultusunda bazı oyuncularla dirsek temasına girerken başkan Cengiz, de görüşmelerdeki son durumu İmparator'la paylaştı.
    Deneyimli teknik adamla fikir alışverişinde bulunan başkan Mustafa Cengiz'in "İçiniz rahat olsun hocam, gereken ne ise yapılacak" dediği öğrenildi.
    NAGATOMO'NUN DURUMUNU SORDU
    İlk olarak mevcut oyuncuların durumunu merak eden Fatih Terim, başkana Yuto Nagatomo'nun alınması hakkındaki son bilgileri sordu.
    Japon futbolcuyu mutlaka yeni sezonda da kadrosunda görmek istediğini ifade eden Terim'e başkan, "İnter'e teklifimizi yaptık, çok az bir pürüz kaldı. Nagatomo'nun gelmesini inanın ben de çok istiyorum. İnşallah ilk transferimiz o olacak" ifadelerini kullandığı bildirildi.
    Öte yandan sözleşmesi sona eren sezonun kritik oyuncusu Ryan Donk'la kendisinin bizzat görüştüğünü Başkan Cengiz'e söyleyen Terim'in ise, "Donk zorluk çıkarmayacak. Takımda kalmayı çok istediğini bana iletti" dediği kaydedildi.
    Terim'in buna karşın hiç transfer yapılmaması durumunda bile G.Saray'ın önümüzdeki sezonda en iyi şekilde mücadele edeceğini yinelediği öğrenildi.
    UEFA, "SATTIĞIN KADAR ALACAKSIN" DEMEDİ
    UEFA'dan gelen yaptırımlar doğrultusunda 4 yılın sonunda sıfır zarara ulaşması gereken G.Saray'da, bir diğer kriter olan 'Sattığın kadar oyuncu alabilirsin' ifadesinin kamuoyunca yanlış yorumlandığı ifade edildi.
    Sarı-Kırmızılı bazı yöneticiler yaptıkları açıklamada şunları söyledi:
    "Bu sezon 50 milyon Euro, gelecek sezon 20 milyon Euro, sonraki sezon 10 milyon Euro ve son yılımızda ise hiç zarar etmemeyi UEFA'ya taahhüt ettik. UEFA, bunu sağlamak için bize, 'Sattığınız kadar oyuncu alabilirsiniz' dedi. Dolayısıyla biz her sezon belirlenen zarar miktarlarını aşmadığımız müddetçe illa oyuncu satıp, yerine başka bir oyuncu almak zorunda değiliz" (Sporx)

    Kaynak: Skorer / Spor

    Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title