Haberler

Kartepe'de Geleneksel Keşkek Günü Yeni Binada Yapıldı

Güncelleme:

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in de katılımıyla, her yıl Ramazan Bayramı'nda Kartepe İbrikdere Muhtarlığı tarafından düzenlenen geleneksel 'keşkek cemiyeti' bu yıl, 57'nci Alay Parkı içerisindeki alanda geniş bir katılımla gerçekleşti.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in desteği ile Etüt Proje Müdürlüğü tarafından yeniden projelendirilerek hizmete sunulan yeni Keşkek binasında ilk cemiyet yapıldı. Eski Keşkek binası Ramazan Ayı'nda belediye ekiplerinin yoğun çalışması ile modern görünüme kavuşturuldu. 60 metre kare olarak hazırlanan yeni Keşkek binası kayrak taşı ile kaplandı. Bina içerisinde aynı anda beş kazanda Keşkek yapılabilecek duruma getirildi.

ÜZÜLMEZ'E TEŞEKKÜR ETTİLER

Ramazan Bayramı namazı çıkışı, arife gününden itibaren kaynamaya başlayan keşkek kazanlarının etrafında bir araya gelen Kartepeliler, hem birbirleriyle bayramlaşma hem de nefis keşkeğin tadına bakma imkanı buldu. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'inde katıldığı keşkek cemiyeti renkli görüntülere sahne oldu. Çocuklar, kendileri için kurulan şişme oyun parkında gönüllerince eğlenirken, Kartepe halkı da afiyetle keşkeğin tadına baktı. Çocuk tiyatrosu gösterilerini de ilgiyle izleyen minikler, Başkan Hüseyin Üzülmez'e kendilerine sağladığı imkanlar için teşekkür etmeyi unutmadı.

AĞIZ TADIYLA NİCE BAYRAMLARA

İbrikdere Mahalle Muhtarı Kadem Demir etkinlikte yaptığı konuşmada, keşkek cemiyetine katılan tüm konukların bayramını tebrik etti ve hizmete giren yeni keşkek binası için mahalle halkı adına Başkan Hüseyin Üzülmez'e teşekkür etti.

İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ise "Keşkek Cemiyetimiz hemşehrilerimizin katılımıyla her bayram daha kalabalık olarak gerçekleştirilmektedir. Özkaynaklarımızla yeni Keşkek binasını yaparak hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. Bu sayede daha fazla hemşehrilerimizin katılımıyla geleneksel Keşkek cemiyetleri gerçekleştirilmeye devam edecektir. İlçemize hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu. Güzel görüntülerin sahne olduğu Keşkek Cemiyeti'ne katılanlar huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmenin rahatlığı ile bayram ziyaretlerine devam ederken, Başkan Üzülmez ile gelenek ve kültürlerimize sahip çıkmasından dolayı teşekkürlerini sundular.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ramazan Bayramı Hüseyin Üzülmez Kartepe Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title