Haberler

Dha Yurt Bülteni-17

1)AKŞENER, NİĞDE'DE KONUŞTU

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Niğde'de Valilik Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu. Televizyoncu Uğur Dündar ile Sultanahmet'te bir program yapmak istediğini belirten Akşener, "Fatih İlçe Seçim Kurulu iptal etti. Normal şartlarda o iptali yedirirdim ama hadi dedik, Uğur Dündar'ı zora sokmayalım. Hadi bir daha çalıyı dolaşalım, hadi nasıl olsa seçime 1 hafta kaldı, arıza çıkarmayalım. Bugün Aksaray'a gittik, emniyet müdürü, 'İYİ Parti ve Meral Akşener'in Türk bayrağından uzakta olduğunu ve HDP ile gizli bir işbirliği yaptığını iddia ediyor bizim arkadaşlarımıza. Şimdi bakın, bürokrasiye hatırlatıyorum, devletin bürokratı olun" dedi.

ERDOĞAN'A HELİKOPTER TEPKİSİ

Türkiye'nin 453 milyar dolar borç aldığını öne süren Meral Akşener, şunları söyledi:

"Erdoğan Niğde'ye geldi. Havaalanı olmadığı için helikopterle geldi. 24 saatte burada bir helikopter pisti yapıldı. Şimdi orası bozulacak, 2 milyon Türk lirasına çıktı. Orası bozulacak, üzerine AVM yapılacak. Haram zıkkım olsun be. Ben çıktım bugün İstanbul'dan yola, Aksaray'a geldim. Oradan Nevşehir'e, şimdi Niğde'deyim oradan Ankara'ya gideceğim. Karayoluyla geldim, incilerim mi döküldü? Hayır. Siz de aynı şekilde seyahat ediyorsunuz, ne olmuş? Bu paralar israfa gömüldü. Şehir hastaneleri yapıldı, müşteri garantili yani Erdoğan diyor ki, 'Şehir hastanelerinin müşterisi artacak inşallah' Size 'hastalanın bakalım, müşterisiniz neticede' demeye getiriyor. Köprü yapıldı İstanbul'da, havaalanı yapılıyor, müşteri garantili. Tüp geçit yapıldı müşteri garantili. Niğde'de İstanbul'daki tüp geçitten geçmeyen vardır ama parasını hepiniz ödemeye devam ediyorsunuz. Biz de diyoruz ki Niğde'nin gencine devlet iş vermek zorundadır. Dolayısıyla her yıl 50 milyar dolarlık sanayi yatırımı yapacağım ben ve gencime istihdam yaratacağım."

Akşener, konuşmasının ardından partisinin milletvekili adaylarıyla kürsüye çıkan bir çocuk, "Okullarımızda andımızı geri getirir misin?" diye sordu ve seçim kampanyası için kumbarasını Akşener'e verdi. Daha sonra milletvekili adaylarını vatandaşlara tanıtan Akşener, oy istedi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

- Meral Akşener'in karşılanması

Kalabalıktan detay görüntü

Sahneden görüntü

Küçük kızın Akşener'e kumbara vermesi

Detay görüntüler

Haber: Ali KADI-Nuri PİR-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

==================================================

Bakan Bak: Aslan ortaya çıkınca çakallara kaçmak düşer (EK)

2)'BİZ BÜYÜYEN GELİŞEN GÜÇLÜ TÜRKİYE İSTİYORUZ'

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Tosya ilçesinin ardından bakanlığının çalışmalarını yerinde incelemek üzere Kastamonu'ya geldi.Kastamonu Kadıdağı bölgesinde bulunan Mahalli İdareler Eğitim Merkezi ve Gazi Stadyumunda incelemelerde bulunan Bakan Osman Aşkın Bak'a Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, AK Parti milletvekilleri Metin Çelik ve Murat Demir ile Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş eşlik etti.

Bakan Bak Gazi Stadyumunda yaptığı inceleme sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bakan Osman Aşkın Bak, "Biz büyüyen gelişen güçlü Türkiye istiyoruz. O yüzden de hep yoğun şekilde çalışıyoruz. İnanın yapılan tesislere baktığınız zaman Cumhuriyet tarihi zamanında yapılan tesis sayısı 1575. Sadece AK Parti zamanında 16 yılda yapılan tesis sayısı küçükleri saymıyoruz 2 bin 500'ün üzerinde. Sayın Cumhurbaşkanımızın çok güzel projeleri var. Millet bahçeleri. Bu noktada da bizim eski stadyumlarımızı halkımızın faydalanması için çevre parkları ile güzel nefes alma yerleri olacak. Herşey güçlü Türkiye ve herşey vatandaşlarımız için diyoruz. Bu coğrafyada biz her zaman ayakta kalacağız ve güçlü olacağızö dedi.

Bakan Bak sözlerine şöyle devam etti:

"Bakın biraz evvel son dakika geçti Askerimiz Münbiç'e girdi. Bu coğrafyada şunu gördü herkes. Türk Ordusu bu coğrafyadaki en güçlü ordudur. Terör örgütleri ile yıllarca mücadele etmiştir. Şimdide kararlı bir şekilde hem Fırat Kalkanı operasyonu yaparak DAEŞ'e ağır bir darbe indirmiştir. Ve, Suriyelilere güvenli bölge oluşturmuştur. Cerablus'ta insanlar bayramlaşmaya gitti. 180 bin insan oraya gitti ve döndü. Ardından Zeytin Dalı operasyonu yaptı ve oyunu da bozdu. Şimdi de Amerikalılarla yapılan görüşme neticesinde Askerlerimiz Münbiç'e girdi. Bu arada Kandil'de operasyon sürüyor. 24 Haziran çok önemli bir seçim. Projeleri ile ortada olan bir Lider var. Sahada olan bir AK Parti ve Cumhur İttifakı var. Karşı taraftan ise terör örgütü ile ilgili söylenen bir şey yok. Aksine teröre destek verenleri ziyaret edip sahaya inen adaylar var. Niye bir şehit ailesini ziyaret etmediniz ? Orada kahramanca mücadele eden askerlerimizi, polislerimizi onları neden değerlendirmiyorsunuz'ö

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Bakanın tesiste inceleme yapması

-Sporcu gençlerle sohbeti

-Açıklama yapması

Gürkan YILMAZ/KASTAMONU,

Süre: 03.32     Boyut: 113 MB

=====================================================

3)MİNİK RÜZGAR TOPRAĞA VERİLDİ

Manisa'nın Selendi ilçesinde sel sularına kapılarak kaybolan ve bugün cesedine ulaşılan 4 yaşındaki Rüzgar Kemal Özdemir'in cenazesi, savcının incelemesinden sonra baba Süleyman Özdemir'e teslim edildi. Özdemir'in cenazesi, ilk olarak helallik alınması için Eski Camii Mahallesi'ndeki evine getirildi. Evinin önünde helallik alındığı sırada anne Dudu Özdemir, gözyaşlarına hakim olamadı. Ardından cenaze, namaz için eve 500 metre mesafedeki Çarşı Camii'ne götürüldü. Namaz öncesi baba Süleyman Özdemir, diğer oğlu 9 yaşındaki Efe Özdemir ile birlikte ölen evladının tabutunun önünde taziyeleri kabul etti. Anne Dudu Özdemir ise caminin dışında bir sandalyede oturarak gözyaşları içerisinde oğlunun naaşının camiye getirilmesini izledi. Anne Dudu Özdemir yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Taziyeleri kabul eden baba Süleyman Özdemir ise, minik oğlunun tabutunun başında bekleyen diğer oğlu Efe Özdemir'e sarılarak gözyaşı döktü. Baba Özdemir, oğlu Efe ile birlikte ölen Rüzgar'ın tabutuna sarıldı. Baba Özdemir da akrabaları tarafından sakinleştirildi.

İlçe Müftüsü Ramazan Arba tarafından ikindide kıldırılan cenaze namazına Selendi Kaymakamı Erkut Pamuk, CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Selendi Belediye Başkanı MHP'li Yasin Dumlupınar, CHP eski Milletvekili Hasan Ören, İl Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Erkalaycıoğlu, siyasi partilerin ilçe başkanları, oda başkanları, sivil toplum örgütlerini temsilcileri ve ilçe halkı katıldı.

Kılınan namazın ardından minik Rüzgar Kemal, ilçede mezarlığındaki aile kabristanında toprağa verildi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

Minik Rüzgar Kemal'in cenaze namazının kılındığı görüntü

Minik Rüzgar'ın annesi Dudu Özdemir'den görüntü

Baba Süleyman Özdemir'in tabutunu başında taziyeleri kabul ederken

Süleyman Özdemir'in 9 yaşındaki oğlu Efe ile birlikte gözyaşlarıyla tabuta sarılırken görüntü

Ölen Rüzgar'ın 9 yaşındaki erkek kardeşi Efe'nin tabutunun başında görüntüsü

Cenaze namazı kılınırken ve tabutun taşınırken görüntüsü

( Haber- Kamera: İlker KILIÇASLAN - Uğur ÇAKMAK- Hasan YİĞEN / SELENDİ (Manisa),

=========================================================

4)HERKESİN GÖZÜ ÖNÜNDE ÖLDÜRÜP KAÇTI

SAKARYA'nın Akyazı ilçesinde sokakta yürüyen 47 yaşındaki Cihat Turan, herkesin gözü önünde kurşun yağmuruna tutuldu. Yere yığılan Cihat Turan'ın yanına gelerek başına ateş edip öldüren kişi olay yerinden kaçtı.

Olay saat 17.00 sıralarında, Akyazı Fatih Mahallesi'nde bulunan Küçük Sanayi Sitesi'nde meydana geldi. Sokakta yürüyen Cihat Turan'a seyir halindeki bir otomobilden ateş açıldı. Yaralanan Cihat Turan kaçmaya çalışırken, otomobilden inen kişi ateş etmeye devam etti. Yere yığılan Cihat Turan'ın yanına kadar gelen kişi başına ateş etti. Herkesin gözü önünde Cihat Turan'ı kurşun yağmuruna tutan kişi daha sonra aracına binip olay yerinden kaçtı. Olay yerine gelen 112 Acil ekibi Cihat Turan'ın öldüğünü belirledi.

Polis, Cihat Turan'ı bir akrabasının öldürdüğünü belirlerken, saldırganı yakalamak için çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Görüntü Dökümü:

----------------------

Olay yerinden görüntüler

112 Acil ekiplerinin görüntüsü

Çevrede toplananlar

Detaylar

Alaattin ONUR/AKYAZI(Sakarya), -

=======================================================

5)3 GÜN SONRA CESEDİ BULUNDU

DÜZCE'de, Ramazan Bayramı'nın birinci günü kaybolan Ekrem Dinar'ın (50) metruk binada cesedi bulundu.

Düzce Hacıaliler Köyü'nde yaşayan Ekrem Dinar, Ramazan Bayramı'nın birinci günü kayboldu. Ailesinin kayıp başvurusu üzerine Ekrem Dinar son olarak görüldüğü iddia edilen su kanalının çevresinde arandı. Düzce İl Jandarma Komutanlığı ekipleri bugün de arama çalışmalarını sürdürdü. Köyde bulunan metruk bir binaya bakıldığında Ekrem Dinar'ın cesedi bulundu. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Ekrem Dinar'ın cesedi morga kaldırıldı. Vücudunda herhangi bir yara olmayan Ekrem Dinar'ın ölümü otopsi sonucu belli olacak. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Olay yerinden görüntü

-Metruk binanın görüntüsü

-Jandarma ekiplerinin görüntüsü ve detaylar

Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, -

======================================================

Kartepe'de sağanak, su baskınlara neden oldu (EK)

6)ŞİDDETLİ YAĞAN YAĞMURDA HASTANE GİRİŞİNİ SU BASTI

Kocaeli'nde öğleden sonra başlayan yağmur yağışı etkili oldu. Yaklaşık 20 dakika yoğun şekilde yağan yağmurda Kocaeli Devlet Hastanesi'nin acil servisinin girişini su bastı. Vatandaşlar acil girişi önünde yağmurun dinmesini bekledi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, acil servis girişinde biriken suları motorla tahliye etmeye çalıştı. Aniden bastıran yağmur nedeniyle vatandaşlar yağmurdan korunmak için duraklara, üst geçit ve saçak altlarına sığındı. İzmit Sanayi Mahallesi'nde ve Fuar alanı çevresinde su birikintileri oluştu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri biriken suları çekmek için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Hastane girişinde biriken su

-Acil önünde yağmurun dinmesini bekleyen vatandaşlar

-Durak ve köprü altlarında bekleyen vatandaşlar

-Yürüyüş yolundan yağmur detayları

KOCAELİ/DHA

=========================================================

7)ESKİ VAN ŞEHRİNDE YANGIN

VAN Kalesi'nin güneyinde bulunan ve birçok tarihi eserin bulunduğu eski Van şehrinde kuru otların tutuşması sonucu yangın çıktı. Alevler kazı yapılan alana ulaşmadan itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Yangın, bugün saat 15.30 sıralarında merkez Yalı Mahallesi'ndeki Van Kalesi'nin güneyinde bulunan kazı çalışalarının yapıldığı eski Van şehri civarında meydana geldi. Eski Van şehrinin bulunduğu ve yapılan kazı çalışmalarında 19. Yüzyıl'a ait birçok kamusal alanların ortaya çıkarıldığı bölgede bilinmeyen nedenle kuru otlar tutuştu. Rüzgarın etkisiyle alevler kısa sürede büyüdü. Çevredekilerin haber vermesi üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Hızla kazı çalışmalarının sürdüğü bölgeye yayılan alevlere, itfaiye ekipleri müdahale etti. İtfaiye araçlarının kazı bölgesine girememesi nedeniyle, itfaiye ekipleri kazma ve kürek kullanmak zorunda kaldı. Yayılan alevler itfaiye ekiplerini yaklaşık 2 saat süren çabaları sonucu söndürüldü.Söndürme çalışmaların ardından olay yerine gelen polis ekipleri, yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Yangının çıktığı eski Van Şehri

-Yangınla birlikte yükselen duman

-Alevler

-Olay yerine gelen itfaile ekipleri

-Ekipler, kazma ve küreklerle yangına müdahale etmesi

-Genel ve detaylar

Behçet DALMAZ- Orhan AŞAN/VAN,

=========================================================

8)DÜNYA 2. OLAN ÖĞRENCİLERE BAŞARI BELGESİ VERİLDİ

ABD'de düzenlenen model uydu yarışmasında, birçok üniversiteyi geride bırakıp dünya 2. olan Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) öğrencilerine, takdir belgesi verildi.

BEÜ Grizu-263 Uzay Takımı, 8-10 Haziran tarihleri arasında ABD'nin Teksas eyaletinde gerçekleşen Amerikan Uzay Bilimledi Derneği ve Amerikan Havacılık ve Uzay Bilimleri Enstitüsü'nün organize ettiği, model uydu yarışmasına katıldı. Uluslararası birçok üniversitenin katılmak için müracaat ettiği ancak ön elemeyi başarıyla geçen üniversitelerin davet edildiği yarışmada Türkiye'yi temsil eden BEÜ Grizu-263 Uzay Takımı, 40 üniversite takımı arasında finale yükseldi. Tasarladıkları model uyduyu 700 metre yüksekliğe fırlatmayı başaran takım, NASA mühendislerince oluşan jürinin verdiği 100 üzerinden 98.90 puanla Manchester Üniversitesi'nin ardından dünya ikincisi oldu.

Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, öğrencileri tebrik etti ve başarı belgesi verdi. Öğrencilerin çok önemli bir yarışmada derece elde ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Kutoğlu, "Bizleri gururlandırdığınız için sizlere teşekkür ediyoruz. Sizlerin başarısı çok daha anlamlı. Yarıştığınız ekiplerin bütçeleri sizden çok daha fazlaydı. Siz onlardan daha kısıtlı bütçeyle çalıştınız. Bundan dolayı sizi ayrı tebrik ediyorum. Sizlere danışmanlık yapan öğretim görevlilerini kutluyorum. Umarız önümüzdeki senelerde daha çok yarışmada daha çok dereceler alırsınız" dedi.

BEÜ Grizu-263 Uzay Takımı kaptanı Muzaffer Duysal, bir yıl boyunca çok kararlı bir şekilde çalıştıklarını belirterek, şöyle dedi:

"Ara tatillerde memleketlerimize gitmeyerek kütüphanelerde yattık. Takım olarak bu başarıya ulaştık. Dünyanın önemli üniversitelerini geride bıraktık. Bunun için gururluyuz. Bize destek verenlere çok teşekkür ediyoruz. Proje bir model uydu yarışması. Uzay ve NASA çalışmaları çok popüler. Bu uyduları lisans öğrencilerine yaptırarak bir adım atmamızı sağlıyor bu proje bize. Bu uydu alanında bir çalışma yapmamızı ve kendimi geliştirmemizi sağlıyor. 14 yıldan beri düzenleniyor. Eleme sürecini geçtik ve 40 üniversite arasında kaldık. Dosya hazırladık. İstenilen görevleri yerine getirdik. Uydudan aldığımız verileri juriye sunduk. Tasarladığımız model uyduyu model roket yardmııyla 700 metreye fırlattık. Aldığımız puanla ikinci olduk."

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Üniversite öğrencilerinden detay

-Hakan Kutoğlu'nun konuşması

-Takdir belgelerinin verilmesi

-Üniversite önünde fotoğraf çektirmerleri

-Takım kaptanı Muzaffer Duysal ile röp.

-Uydunun fırlatılma anı cep telefonu kamerası

Süre: (5.44) Boyut: (643 MB)

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Meral Akşener Niğde Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title