Haberler

    Saat Gibi İşleyen Ülkeye Bir Şeyler Oluyor

    BERLİN'de basın merkezinde karşılaştığım bir Alman meslektaşım, "Artık Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye üzerine Alman basınında pek yazı çıkmıyor.

    BERLİN'de basın merkezinde karşılaştığım bir Alman meslektaşım, "Artık Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye üzerine Alman basınında pek yazı çıkmıyor. Çünkü biz de kendi derdimize düştük" dedi. Mali krizle Avrupa'da herkes kendi derdine düşerken, Merkel Almanyası iç kavgalardan tamamen uzak, kendisiyle barışık bir ülke rahatlığı ve edasıyla Avrupa'yı istediği gibi yönlendirme havası içindeydi. Ancak bu hava 2015 mülteci krizinden sonra değişti. 2017 genel seçim sonuçlarıyla şimdi Almanya da kendi derdine düştü. Aşırı sağcı AfD parlamentoda ana muhalefet partisi olarak giderek güçleniyor. Bir zamanlar dünyanın en güçlü kadını Merkel şimdi küçük ortağı ve kardeşi CSU'yu bile kontrol edemiyor. İktidar yavaş yavaş Merkel'in ayaklarının altından kayıp gidiyor.

    BİR DARBE DE MEKSİKA'DAN

    Kriz sadece siyasette mi? Dünya Kupası'nın son şampiyonu Almanya, Rusya'daki 2018 Dünya Şampiyonası'nda daha ilk maçta Meksika'ya yenildi. Alman taraftarların kupayı yeniden kaldırma hayali daha ilk maçta suya düştü. Hemen herkes dünya şampiyonunun düştüğü bu hale acıyor. Ekonomide de dünyanın en güvenli markası 'Made in Germany' egzoz gazı değerlerinde hile yapıldığının ortaya çıktığı dizel skandalıyla büyük yara aldı. Audi gibi dünya markasının CEO'su delilleri karartma şüphesiyle tek kişilik hücrede hapis yatıyor. Şimdi Almanlar, "Dizel skandalı, futbol, hükümet krizi. Ne oldu bize?" diye soruyor.

    'KARDEŞLER' DE KAVGALI

    İki kardeş parti ve hükümet ortağı Hıristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) arasındaki mülteci kavgası kısa bir arayla devam edecek. Koalisyonun küçük ortağı CSU lideri ve İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Başbakan Angela Merkel'e son kez iki hafta süre tanıdı. Mültecilerin Almanya sınırından geri çevrilmesini isteyen Seehofer, Merkel'e "Ay sonunda AB liderler zirvesinde mülteci sorununun ortak bir çözüm buldun buldun! Bulamazsan, sınır polisine mültecileri sınırdan geri çevirin talimatını ben vereceğim" restini çekti.

    Merkel'in ve hükümetin geleceği şimdi AB ülkelerinin elinde. Merkel'e mültecilere kapıları açtı diye zaten çok kızgın olan AB liderleri, şimdi Merkel'i kurtarır mı? Çok uzak bir ihtimal. Bu durumda geriye, eğer bir başka yol bulunmazsa, Merkel hükümetinin düşmesi ihtimali kalıyor.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Angela Merkel Almanya Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER!!!?? TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title