Haberler

Terör Konusunda Siz Daha İşin Fragmanını Gördünüz"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "PKK'nın belini kırdık. Dağlarda sıçan gibi kaçıyorlar. Yarım bırakalım mı? Terör konusunda siz daha işin fragmanını gördünüz. 24 Haziran'dan sonra neler neler yapacağız göreceksiniz." dedi.

Sarıyer Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde düzenlenen mitingde konuşan Soylu, bu coğrafyada her seçimin kritik olduğunu ifade ederek, vatandaşlardan 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve AK Parti'ye destek vermesini istedi.

Türk milletinin terörizmle, anarşiyle, ekonomik ve siyasi krizlerle terbiye edilmeye çalışıldığını ancak milletin krizlerin hepsinden verdiği oyla çıkmayı bildiğini ifade etti.

AK Parti hükümetleri öncesi sağlıkta, eğitimde, ekonomide yaşanan sorunlara değinen Soylu, "Gecenin saat on ikisinde insanlarımız hastaneye gidip kuyruğa girdiler, sabah doktorun yüzünü görmek için. İnsanlar annelerini sırtlarında hastaneye taşıyorlardı, bugün doktor evlerine gidiyor. Bize 'siz Türk-Kürt meselesiyle kavga edin, biriniz sağ-sol meselesiyle kavga edin, biriniz laik-antilaik diye kavga edin...' İstemediler ki zengin yaşayalım, istemediler ki dünyanın en zengin ülkelerinden olalım, istemediler ki şehir hastanelerimiz olsun, istemediler ki huzur içerisinde yaşayalım. On yıllardır bizi darbeler arasına sıkıştırdılar. 1960'dan bugüne kadar. Çocuklarımızı mühendis, doktor, avukat yapıp bu ülkeye hizmet ettirelim istemediler. İki darbe arasına sıkışmış bir Türkiye'yi her zaman yaşattılar bize. 1960 darbesi, 12 Mart muhtırası, 1980-28 Şubat, 28 Şubat-27 Nisan, 27 Nisan-15 Temmuz. Öyle bir sistem kurdular ki istedikleri gibi yöneteceklerdi." ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, vatandaşlardan yapılan hizmetlerin kesintiye uğramaması için destek isteyerek, işlerin yarım bırakılmamasını istedi.

Terörle mücadelede önemli mesafeler alındığını dile getiren Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"PKK'nın belini kırdık. Dağlarda sıçan gibi kaçıyorlar. Yarım bırakalım mı? Terör konusunda siz daha işin fragmanını gördünüz. 24 Haziran'dan sonra neler neler yapacağız göreceksiniz. İslam'ı, Müslümanlığı istismar eden DEAŞ'la mücadeleyi yarım bırakalım mı? İrin akıtan, ülkemizi ABD'ye peşkeş çeken FETÖ ile mücadeleyi yarım bırakalım mı? İllet bir örgüt var. Son bir buçuk yıldır haddini bildirdik. DHKP/C ile mücadelemizi yarım bırakalım mı? Bir derdimiz daha var. Avusturya'da Belçika'da, Hollanda'da üretiliyor. Ucuz şekilde üretip çocuklarımızı zehirlediler. Uyuşturucu ile mücadeleyi yarım bırakalım mı? Ben polisimize ve jandarmamıza okulların önünde uyuşturucu satan görürseniz onların bacaklarını kırın dediğimde, bana demediklerini bırakmadılar. Yerden yere vurdular. O talimatı verdikten sonra bizim aslanlarımız 9 bin 500 uyuşturucu satıcısını kodese tıktılar."

Kandil'e yönelik operasyondan bahseden Soylu, "Ok yaydan çıktı artık. Kandil'e Türk bayrağı dikilecek. Yıllardır Kandil'i karargah olarak kullanan, yıllardır Kandil'i lojistik karargahı olarak kullanan, yıllardır Kandil'i Diyarbakır'ın, Mardin'in, Van'ın, Şırnak'ın üzerinde psikolojik karargah olarak kullanan bu Kandil'i, yerle yeksan edeceğiz. Orada Murat Karayılan'dan başlayarak, iğrenç iğrenç adamlar var. Onlara da bunlara haddini bildirdik." diye konuştu.

Türkiye'nin büyümesini devam ettireceğini söyleyen Soylu, yeni sistemle birlikte Türkiye'nin yatırım cenneti olacağını anlattı.

Bakan Soylu, geçen yıl ülkenin yüzde 7,4 büyüdüğünü hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sanayi siteleri şenlenecek, fabrikalar şenlenecek, Türkiye'de her taraf yatırım alacak, çocuklarımız iş bulacak. Büyük projelerimiz var. Yarım bırakalım mı? Türkiye büyümeye devam ediyor. Yarım bırakalım mı? Savunma sanayimizi yüzde 65'e çıkarttık. Yarım bırakalım mı? Burada 3. havalimanını yapıyoruz. Yarım bırakalım mı? İmar barışını çıkarttık. Yarım bırakalım mı? Enerji santrallerini yarım bırakalım mı? Doğu ve Güneydoğu'da şimdi huzur var. İnsanların çocuklarını artık dağa çıkaramıyorlar. Çocuklarımız artık doktor, mühendis olacak. Bürokratik oligarşinin devri pazartesi kapanıyor. Milletin iktidarı başladı. Türkiye Allah'ın izniyle darbeleri besleyen bir sistemi tasfiye ediyor. Demokrasiyi askıya alan, faizi besleyen, insanını yok gören, 'Senin hastanede ne işin var?' diyen bir sistemi tasfiye ediyor. Milletimin hakim olduğu yepyeni bir sistem getiriyor. Allah'ın izni ile Türkiye yürümeyecek, artık uçacak."

Bugüne kadar kendi yapacaklarını ve muhalefetin vaatlerini anlattığını ve milletten vicdanına göre karar vermesini istediğini belirten Soylu, hayatında ilk defa oy istediğini dile getirdi.

24 Haziran'ın çok önemli bir tarih olduğunu vurgulayan Soylu, "Bu seçim sadece cumhurbaşkanını, milletvekillerini seçeceğimiz bir seçim değil. Bu seçim sadece bizim seçimimiz değil, gelecek nesillerimizin seçimi. Bu seçim mazlumların, mağdurların seçimi. Bu seçim Bosna'nın, Kosova'nın seçimi. Bu seçim Kudüs'ün seçimi, bu seçim Somali'nin, Myanmar'ın, Kabil'in seçimi. Dünyada ne kadar sıkıntı varsa, dünyada ne kadar dert varsa hepsinin güçlü olmasını istediği Türkiye'nin seçim." diye konuştu.

İçişleri Bakanı Soylu, 25 Haziran'dan sonra Türkiye'de her şeyin çok daha güzel olacağını ifade ederek, "Biz güzel başlangıçlar yaptık. Selçuklu'yla Malazgirt'te güzel başlangıçlar yaptık. Söğüt'te Osman Bey'le güzel başlangıçlar yaptık. Cumhuriyetimizle Ankara'da güzel başlangıçlar yaptık. 22. asrın başında Cumhurbaşkanımızla güzel başlangıçlar yaptık. Şimdi güçlü bir parlamento, aynı zamanda güçlü bir hükümet, aynı zamanda güçlü bir Türkiye'yle yine güzel bir başlangıç yapmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti 2. bölge milletvekili adaylarının da katıldığı miting sonrası, Bakan Soylu vatandaşlara karanfil dağıttı.

Kaynak: AA / Güncel

Kandil Dağı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title