Haberler

Edison'un Şirketi General Electric, 111 Yıldır İşlem Gördüğü Dow Jones Sanayi Endeksinden Çıkartıldı!

Güncelleme:

NEW ABD'nin köklü şirketlerinden olan ve 126 yıl önce Thomas Edison tarafından kurulan General Electric'in Dow Jones Sanayi Endeksinden çıkartıldığı bildirildi.

Dow Jones Sanayi Endeksinin işletmesini yürüten S&P Dow Jones Indices adlı şirketten yapılan açıklamada, endekste işlem gören 30 firmanın arasında, 26 Haziran Salı gününden itibaren artık General Electric'in yer almayacağı belirtildi.

ABD ekonomisinin son asırda değişime uğradığının kaydedildiği açıklamada, ülke ekonomisinde daha çok tüketici, finans, sağlık ve teknoloji alanlarındaki şirketlerin öne çıktığına dikkat çekildi.

Açıklamada, Dow Jones Sanayi Endeksinde General Electric'in yerine ABD'nin en büyük ikinci eczane zinciri olan Walgreens'in sahibi olan Walgreens Boots Alliance adlı firmaya yer verileceği ifade edildi.

Walgreens Boots Alliance'ın hisse değerinin daha yüksek olduğuna işaret edilen açıklamada, bu şirketin Dow Jones Sanayi Endeksine daha anlamlı katkıda bulunacağı ve Amerikan ekonomisiyle piyasalarını daha iyi temsil edeceği vurgulandı.

AA muhabirinin derlediği verilere göre, açıklamanın ardından New York borsasının kapanmasını takip eden sınırlı işlemlerde, General Electric'in hisse başına değeri yüzde 2,1 düşerek 12,68 dolara kadar geriledi ve şirketin piyasa değeri 111 milyar dolar oldu.

Nasdaq Teknoloji Endeksinde işlem gören Walgreens Boots Alliance'ın hisse başına değeri ise yüzde 4,4 değer kazanarak 67.45 dolara kadar yükseldi ve firmanın piyasa değeri 66,5 milyar dolar oldu.

1907 yılından bu yana Dow Jones Sanayi Endeksinde yer alan ve 111 yıl ile endekste kesintisiz en uzun süreli işlem gören şirket ünvanına sahip olan General Electric hisseleri geçen sene yüzde 45 oranında değer kaybetmişti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri General Electric Dow Jones Edison Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title