Haberler

Dha Yurt Bülteni 3

1 - Yakınlarının başka hastaneye sevk edilmesini isteyip doktoru darp ettiler

SAKARYA'nın Pamukova ilçesinde, düğünde kavga edip yaralananların yakınları hastanede doktordan yaralıların başka hastaneye sevk edilmesini istedi. Yaralıları muayene eden doktorla tartışan kişiler, doktoru darp etti. Polislere de saldıran kişiler biber gazı ile müdahale edilerek etkisiz hale getirildi.

Pamukova'da düğünde kavga edip yaralananlar tedavileri için Pamukova İlçe Hastanesi'ne getirildi. Hastanenin acil servisinde görevli doktor Mehmet Alp, yaralıları muayene ederken, yakınları doktordan yaralıların Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmesini istedi. Doktor yaralıları muayene ederken, yakınlarının saldırısına uğradı. Yaşanan arbede sırasında doktorun kullandığı bilgisayar hasar görürken, polis hastaların yakınlarına müdahale etti. Yaralıların yakınları polislere de saldırdı. Bunun üzerine hastaneye jandarma ekipleri sevk edildi. Saldırganlar biber gazı sıkılarak etkisiz hale getirildi. Polis ve jandarma ekiplerinin müdahalesi ile 3 kişi gözaltına alındı.

Darp edilen doktor Mehmet Alp görev yapamayacağını belirterek muayeneyi bırakırken, başka bir doktor görevlendirildi. Pamukova Kaymakamı Recai Karal ve Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Durmuş hastaneye gelerek doktor Mehmet Alp'e geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

Hastanenin önünde polislerden görüntü

Emniyet müdürlüğünün önünde görüntüler, emniyet müdürlüğü önündeki kişilerden görüntü

İsmail ÇETİNTAŞ/PAMUKOVA(Sakarya),

==================

2 - Demiri kırıp eve giren hırsızlar yakalandı

ADANA'da, demir şebekesini kırdıkları eve girip televizyon ve tıraş makinesi çalan 1'i çocuk 3 hırsız yakalandı.

Olay,Yüreği İlçesi Tahsilli Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Fırat Y., (25) Mehmet Ö., (20) ve M.A.D., (17) evin demir şebekesini kırarak içeri girdi. Televizyon ve tıraş makinesi çalan zanlılar kaçtı. Sabah uyandığında soyulduğunu fark eden ev sahibi, polisi aradı. Olay yerine gelen Hırsızlık Büro Amirliği polisleri, çevredeki güvenlik kameralarını inceleyip 3 hırsızın kimliğini tespit etti. Hırsızlık suçundan çok sayıda sabıkası bulunan zanlılardan Mehmet Ö. ve M.A.D. yakalandı. Mehmet Ö., sorgusunda suçunu kabul edip, Fırat Y.'nin kendisinden yardım istemesi sonucu hırsızlık olayını gerçekleştirdiğini söyledi.

Mehmet Ö. ve M.A.D. işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi. Polis, Fırat Y.'yi yakalamaya çalışıyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Aracın sokağa girmesi

Zanlıların araçtan inmesi ve uzaklaşmaları

Zanlıların tekrar araca doğru gelmeleri

Arabanın bagajından birşeyler almaları

Zanlıların gidişi

Zanlıların çarşafa sardıkları televizyonu arabanın arka koltuğuna yerleştirmeleri

Zanlıların araca binip gidişi

Zanlının emniyet müdürlüğünden çıkarılması

Polis aracına bindirilmesi

Emniyet Müdürlüğü tabelaları

SÜRE: 03'12"  BOYUT: 195 mb

Haber: Çağlar ÖZTÜRK-Kamera: ADANA,

==============

3 - 'Yağma ve tehdit' suçundan aranan sevgililer yakalandı

ADANA'da, 'Yağma ve tehdit' suçlarından haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan Cebrail Ç., (52) ve birlikte yaşadığı sevgilisi Elife İ., (46) yakalandı.

Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, birden fazla kişiye 'Yağma ve tehdit' suçunu gerçekleştiren 7 ayrı suçtan 34 yıl 8 ay hapis cezasıyla aranan Cebrail Ç.'nin ve  2 ayrı suçtan 7 yıl 6 ay hapis cezası bulunan birlikte yaşadığı sevgilisi Elife İ.'nin oturdukları evi tespit etti. Zanlıların semt pazarına alışverişe gittiğini saptayan polis, sokak girişlerinde tedbir aldı. Alışverişten dönen çift, sivil polisler tarafından yakalandı. Emniyete götürülen, Cebrail Ç., ve Elife İ., sorgularının ardından cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Zanlıların Emniyet Müdürlüğünden çıkarılması

Emniyet Müdürlüğü tabelaları

Haber: Çağlar ÖZTÜRK-Kamera: ADANA,

SÜRE: 35" BOYUT: 36 MB

==========

4 - Muşlu çiftçi biber üretimini sevdi

Eser AYDIN/ MUŞ, - MUŞ'ta geçen yıl 100 dönüm arazide yapılan biber üretiminden bol verim alan çiftçiye bu yıl 540 bin fide ücretsiz olarak dağıtıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 1200 kişiye kapya kırmızı biber fidesi dağıtıldı. Deneme amaçlı dağıtılan biber fidelerinden olumlu sonuç alındığında önümüzdeki yıl 40 bin dekarda biber yetiştiriciliği yapışacağığını söyleyen İl Müdürü Mehmet Aydın, "Muş'ta sebzeciliği geliştirmek için çalışmalarımız sürüyor. Bu yıl 300 dönüme ulaşan alanda biber yetiştiriciliği yapmak amacıyla 1200 kişiye, 540 bin biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Geçen yıl 100 dönüm alanda ekim yapıldı. Çiftçiler, biberden iyi para kazanıyor. Ortalama verim 3 tonu buldu. Kilosunu iç pazarda 4 liradan satıyorlar. Çiftçinin yüzü güldü. Deneme başarılı olduğundan büyük çiftçilerle 30-40 bin dönümde biber ekimi yapılacak. Muş'ta 100 bin dekarda şeker pancarı ekimi yapılıyor. Pancarın ekilmediği alanlara biber ekimi yapıldı" diye konuştu.

Geçen yıl da biber fidesi aldığını belirten Seyfettin Muyan, biberlerin hem salçalık hem de yemeklik olarak kullanıldığını ifade etti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne teşekkür eden Muyan, "Devletimiz çiftçiye destek veriyor. Sebzecilikte ilk defa biber tarlasında damlama usulü sulama uyguladım. Temmuz sonunda verim alacağım. Kimyasal madde uygulamadım, hayvan gübresi kullandım. Biberler organik, tekinin ağırlığı yarım kiloyu buluyor. 400 fideden yaklaşık 1 ton ürün aldım" dedi.

Ücretsiz aldığı biber fidelerini satarak 4 çocuğunun okul masrafını karşıladığını anlatan Garip Muyan ise bu yıl daha fazla ekim yaparak daha fazla kazanç elde etmeyi planladığını aktardı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Biber fidelerinin tarlaya getirilmesi

Fide yerlerinin hazırlanması

Fide dikimi yaparak can suyunun verilmesi

Röportaj

Haber-Kamera: Eser AYDIN/ MUŞ,

==============

5 - İkiz kick boksçuların tek korkusu rakip olmak

ANTALYA'da 2 yıl önce antrenmana başladıkları kick boks sporunda il birincisi olan tek yumurta ikizleri Muzaffer ile Mehmet Dökme, Türkiye şampiyonasında altın madalyayı hedefliyor. Ringe rakip olarak çıkıp birbiriyle dövüşmek istemeyen ikizler, farklı sıklette ayrı ayrı şampiyonluklar kazanmak için aynı kiloya ulaşmamaya dikkat ediyor.

Antalya'da 17 yaşındaki ikizler Muzaffer ve Mehmet Dökme, 2 yıl önce kick boks sporuna başladı. Antrenör Ali Tat ile çalışan ikizler, Antalya'da düzenlenen il birinciliği müsabakalarında şampiyonluk kazandı. Kardeşlerden Mehmet 57 kiloda, Muzaffer ise 63 kiloda elde ettiği birincilikle Türkiye şampiyonasına katılma hakkı kazandı. Başarılarıyla hem antrenörleri hem de ailelerinin gururu olan Muzaffer ile Mehmet, 3- 11 Temmuz'da Elazığ'da düzenlenecek Büyükler, Gençler, Yıldızlar ve Minikler Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda altın madalya hedefliyor.

Muratpaşa Belediyesi'nin spor salonunda antrenman yapan ikizlerden Muzaffer Dökme, Türkiye şampiyonasına katılmanın gururunu yaşadıklarını anlattı. Şampiyonada ikiziyle altın madalya kazanıp milli takıma seçilmeyi çok istediğini aktaran Muzaffer, kardeşiyle kick boks sporunda adından söz ettirmek istediğini belirtti. Mehmet Dökme ise uluslararası şampiyonalarda başarılı sonuçlar almayı hedeflediğini kaydetti. Avrupa şampiyonasına katılmayı istediğini aktaran Mehmet, kendisinden 5 dakika önce dünyaya gelen ikiziyle olimpiyat ve uluslararası müsabakalarda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeyi hayal ettiğini söyledi.

Antrenmanlarda zaman zaman ringe çıkarak karşılıklı dövüşen ikizlerin spor hayatındaki en büyük endişesi ise birbirlerine rakip olmak. Aynı ringde rakip olarak dövüşmemek için kilolarına dikkat ettiklerini kaydeden Muzaffer, "Normalde aynı kiloda olmamız lazım ama birbirimize rakip olmamak için kilomuza dikkat ediyoruz. Aynı ringde dövüşmek istemiyoruz. İimiz de farklı kiloda birincilik için dövüşüyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------

İkizler antrenman yaparken görüntü

Birbiriyle dövüşmesi

RÖp. 1 Muzaffer DÖkme

RÖP. 2 Mehmet DÖkme

Kazandıkları madalya detay

Haber: Tolga YILDIRIM- Kamera: Alparslan ÇINAR/ANTALYA-DHA)

============

6 - Çeyizlik yün satışları yüz güldürdü

ORTOPEDİ doktorlarının bile yatak ve yastıklarda kullanılmasını önerdiği küçük baş hayvan yünü, düğün mevsiminin gelmesi nedeniyle çeyizlik yastık,yorgan ve yatak için alınmaya başlayınca, bu için ticaretini yapan esnafın yüzü güldü. Yünün kilosu 10 ile 18 TL arasından kalitesine göre değişiyor.

Kayseri'de başlayan düğün sezonu nedeniyle yün satışında artış yaşanmaya başladı. Evlilik hazırlığındaki gelinlik kızların çeyizlerinde bulunan yastık ve yorganın doldurulmasında kullanılan küçükbaş hayvan yününün satışının geçtiğimiz yıllara göre satışının arttığına dikkat çeken 3.nesil yüncü İsmail Hamurkaroğlu, şöyle konuştu:

" Ben, dedesi ve babası yüncülük yapan 3. nesil bir yüncüyüm. Yün, küçükbaş ve büyükbaş hayvanların sırt kısmındaki yerlerden olur. Kayseri'nin ve birçok Anadolu ilinde  düğün adetlerinde yün yer alır. Evlilik hazırlığındaki kızın çeyizinde yün yorgan ve yastık vardır. Özellikle,son dönemlerde ortopedi doktorları tarafından gönderilen birçok müşterimiz var. Nedeni elyaf ve benzeri ürünler bel ve boyun fıtığı oluşmasına neden olabiliyor. Ancak, yün öyle son derece yumuşak ve sağlıklı" dedi.

Yünün yıkanmış ve yıkamamış olarak satıldığı dikkat çeken Hamurkaroğlu," İşletmemizde bulunan yünleri  tezgahta yer alabilmesi için yıkıyoruz. Geçmiş yıllarda yün yıkayacak yer çoktu. Ancak,şimdi böyle bir söz konusu değil. Bu nedenle yünler kalitesi ve yıkanma durumuna bağlı olarak kilogramı 10-18 TL arasında satılıyor." diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

--------------

Yünlerden genel görüntü

-  Farklı kalitede ve temizlikte yünlerden görüntü

-  3. nesil yüncü İsmail Hamurkaroğlu'nun yün temizlemesi ve havalandırması

-  İsmail Hamurkaroğlu ile röportaj

Diğer detay görüntüler

Haber-Kamera: Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ

424  MB

==========

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pamukova DHA Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title