Haberler

Brent Petrolün Varili 75,40 Dolar

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 75,40 dolardan işlem görüyor.

Dün 75,21 dolardan güne başlayan ve gün içinde en yüksek 75,52 dolara kadar çıkan Brent petrolün varil fiyatı, bu sabah 75,17 dolardan açıldı. Brent petrolün varili saat 09.33 itibarıyla yüzde 0,30'luk artışla 75,40 dolardan işlem görmeye başladı. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 65,22 dolardan alıcı buldu.

Uzmanlar, ABD'deki ham petrol stoklarındaki gerilemenin ve Libya'daki petrol depolama tesislerinin çıkan yangın sonucu devre dışı kalmasının, fiyatları artırdığını kaydetti.

ABD'nin haftalık ham petrol stokları beklentinin üzerinde bir azalışla 3 milyon varil gerileyerek, 430,6 milyon varil oldu.

Öte yandan, cuma günü Viyana'da yapılacak Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) toplantısında, Rusya'nın "üretici ülkelerin günlük toplam kotalarının 1,5 milyon varil arttırılması teklifi"nin tartışılması bekleniyor.

İran Enerji Bakanı Bijan Zengene, "Viyana'daki OPEC toplantısından bir anlaşma çıkmayacağını" belirterek, OPEC'in ABD Başkanı Donald Trump'tan talimat alan bir kuruluş olmadığını söyledi.

Trump'un daha önce OPEC'e üretim artırma çağrısında bulunmasının ardından, Rusya ve Suudi Arabistan yönetimleri tarafından da son haftalarda dünya genelinde petrol talebinin artacağı duyurulmuştu.

Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak ise özellikle "yılın üçüncü çeyreğinde petrol talebinin artacağını ve bir önlem alınmazsa piyasada arz sıkıntısı yaşanabileceğine" işaret ediyor.

Brent petrolde, teknik olarak 75,44 ila 75,60 dolar aralığının direnç, 75,12 ila 75,28 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Opec Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title