Haberler

Destici: Türk Hukuk Sistemi Demirtaş'ı Yargılamayıp, Madalya mı Takacaktı?

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, cezaevinde olan HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a ilişkin, "Ülkeyi bölmekten bahseden, PKK yandaşlarını sokağa döken Demirtaş'ı Türk hukuk sistemi yargılamayıp, madalya mı takacaktı?

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, cezaevinde olan HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a ilişkin, "Ülkeyi bölmekten bahseden, PKK yandaşlarını sokağa döken Demirtaş'ı Türk hukuk sistemi yargılamayıp, madalya mı takacaktı?" dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, seçim çalışmaları kapsamında Ankara Ulus'taki AK Parti seçim çadırını ziyaret etti ve başarılar diledi. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Destici, cezaevinde olan HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a ilişkin şunları söyledi:

"Daha sağda gözükenler ve proje ittifakının ortakları olanlar da onun için, yani HDP'nin sözde cumhurbaşkanı adayı için özgürlük, serbest bırakılsın demektedirler. Peki Demirtaş niye içerdedir? Bakın üç tane örnek vereceğim. Birincisi, Doğubeyazıt'daki mitingde, 'Burası özgür Kürdistan olacak, biz burada yaşayacağız ve bunu göreceğiz' demiştir. Böyle bir hainlik yapmıştır. İkincisi, Abdullah Öcalan'ı kastederek 'Başkan Apo özgür olacak ve kuracağımız Türkiye'yi bölüp parçalayacaksınız. Kuracağımız özgür PKK devletinin başına geçecek' demiştir. Üçüncüsü belki de en önemlisi, 6-7 Ekim olaylarında PKK yandaşlarını sokağa davet etmiş ve onlarca Kürt kardeşimiz hayatını kaybetmiştir. Elbette ki bunun cezasını ödeyecektir. Bunu yapan adamı, bunları yapan adamı Türk hukuk sistemi yargılamayacak da madalya mı takacaktı? Sayın İnce, Sayın Akşener, Sayın Karamollaoğlu bunlara madalya mı takacaktı?"

- Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Selahattin Demirtaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

18 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 18 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title