Haberler

    Arjantin - Hırvatistan (Canlı)

    Arjantin - Hırvatistan maçı için nefesler tutuldU. 2018 Dünya Kupası başladığı günden bu yana en heyecan verici müsabaka bu olabilir. Tangocular ilk maçında İzlanda karşısında 1-1'lik skorla sahadan ayrılmış, Hırvatistan ise rakibi Nijerya'yı iki golle 2-0 devirmişti. Messi önderliğinde Arjantin Milli Takımı, Nizhny Novgorod Stadı'na 3 puan parolası ile çıkıyor. Sahadan mutlak galibiyet ile ayrılmak zorunda olan Tangocuların olası bir mağlubiyeti durumundan Messi ve arkadaşları kupaya erken veda edecek.

    ARJANTİN - HIRVATİSTAN

    Stat: Nizhny Novgorod (Rusya)

    Hakemler: Ravshan Irmatov, Abdukhamidullo Rasulov, Jakhongir Saidov (Özbekistan)

    Arjantin: Caballero, Mercado, Otamendi, Tagliafico, Acuna, Mascherano, Perez, Salvio, Meza, Messi, Aguero

    Teknik Direktör: Jorge Sampaoli

    Hırvatistan: Subasic, Vrsaljko, Strinic, Lovren, Vida, Rakitic, Brozovic, Perisic, Rebic, Modric, Mandzukic

    Teknik Direktör: Zlatko Dalic

    Arjantin ile Hırvatistan 5. kez karşı karşıya

    İki ülke A milli futbol takımları, FIFA Dünya Kupası D Grubu'nda bu akşam yapacakları maçla tarihlerinde 5. kez karşı karşıya geliyor. Arjantin ile Hırvatistan, tarihlerinde 5. kez karşılaşıyor. İki ülke A milli futbol takımları arasındaki grup mücadelesi, Nizhny Novgorod Stadı'nda oynanıyor.
    D Grubu'nda ilk maçında Nijerya'yı 2-0 mağlup eden Hırvatistan, 3 puanla lider durumda bulunurken, İzlanda ile 1-1 berabere kalan Arjantin 1 puana sahip.
    Rekabette Arjantin üstün
    Arjantin ile Hırvatistan arasında geride kalan 4 maça bakıldığında Güney  Amerika temsilcisinin üstünlüğü görülüyor. Oynanan müsabakaların 2'sini Arjantin kazanırken, Hırvatistan'ın 1 galibiyeti bulunuyor. Bir karşılaşma ise beraberlikle sona erdi. Söz konusu maçlarda Arjantin 5 gol atarken, Hırvatistan 3 kez fileleri  havalandırdı.
    İlk maçta gol yok
    İki takım arasındaki rekabetin ilk maçından gol sesi çıkmadı. Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de 4 Haziran 1994'te oynanan mücadele 0-0'lık eşitlikle tamamlandı. Rekabetin ikinci karşılaşması ise ilk ve tek resmi maç olma özelliğini de taşıyor. Müsabaka, Fransa'nın ev sahipliği yaptığı 1998'deki Dünya Kupası'nda  grup aşamasında oynandı. Arjantin, o mücadeleyi 1-0 kazandı.
    Üçüncü maç ise İsviçre'nin Basel şehrinde 2006 yılında oynandı. Hırvatistan, ilk yarısını 2-1 geride kapattığı karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı. Arjantin ile Hırvatistan arasındaki son müsabaka ise 12 Kasım 2014'te  İngiltere'nin başkenti Londra'da yapıldı. Bu kez Arjantin, ilk yarısını 1-0 geride kapattığı mücadeleyi 2-1 kazandı.
    Arjantin 79. maçında
    Dünya kupalarının en deneyimli takımlarından olan Arjantin 17. kez bu büyük organizasyonda boy gösteriyor.
    Geçmişte 1978'de Arjantin'de ve 1986'da Meksika'da düzenlenen dünya kupalarında şampiyonluğa ulaşan Güney Amerika temsilcisi, Rusya'da üçüncü kez kupayı havaya kaldırmayı hedefliyor. Dünya Kupası'nda bugüne kadar 78 maça çıkan Arjantin, 42 galibiyet, 15 beraberlik ve 21 yenilgi aldı. Bu maçlarda 132 gol atan Güney Amerika ekibi, kalesinde ise 85 gol gördü.
    Hırvatistan 18. karşılaşmasında
    Katıldığı ilk Dünya Kupası olan 1998 Fransa'da üçüncülük elde ederek adından söz ettiren Hırvatistan, daha sonra yer aldığı 3 turnuvada ise grup aşamasını geçemedi. Dünya Kupası'nda bugüne kadar oynadığı 17 maçta 8 galibiyet, 2 beraberlik ve 7 mağlubiyet alan Hırvatlar, 23 gol atarken, kalelerinde 17 gol  gördü.

    Kaynak: Skorer / Spor

    Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title