Haberler

İBB Başkanı Mevlüt Uysal: "Tokatköy'de Örnek Bir Proje Yapacağız"

Beykoz'da düzenlenen "Tokatköy Şehri- Sitare Yerinde Dönüşüm Tanıtım Programı ve Tapu Dağıtım Töreni"ne katılan İBB Başkanı Mevlüt Uysal: "Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşları mağdur etmeyin talimatıyla Tokatköy'de örnek bir proje yapacağız. Beykoz'un lüks semtlerinde insanlar nasıl yaşıyorsa Tokatköy sakinleri de öyle yaşasın istiyoruz" dedi.

Beykoz Belediyesi ve KİPTAŞ işbirliğiyle Tokatköy Mahallesi'nde 63 dönümlük bir alanda uygulanacak Şehr-i Sitare Yerinde Dönüşüm Projesi'yle vatandaşlar depreme dayanıklı yeni konut ve iş yerlerine, mahalle kültürünün korunduğu bir yaşama ve modern kent alanlarına kavuşacak.

BAŞKAN MEVLÜT UYSAL: "KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ İLK GÖREVİMİZ HALİNE GETİRDİK."

Konuşmasının başında İBB olarak bu yıl 8 ilçede kentsel dönüşüme başlayacaklarını ifade eden Başkan Mevlüt Uysal: "Kentsel dönüşümü vatandaşın sorunu olarak görmüyoruz. Bir kamu sorunu olarak görüyoruz. Belediye olarak kentsel dönüşümü ilk görevimiz haline getirdik. Belediye bütçemizden bu işe 1 trilyon ayırdık. Vatandaş yerinde kalacak, binayı yıkıp yeniden yapacağız. Bunu yaparken de vatandaştan para almayacağız. %20 imar kesintisiyle bu işi çözeceğiz." şeklinde genel kentsel dönüşüm prensiplerini anlattı.

BAŞKAN MEVLÜT UYSAL: "BEYKOZ'DA MAHALLE KÜLTÜRÜNÜ DEVAM ETTİRECEĞİZ"

İstanbul'da uygulanacak genel kriterlerin yanı sıra her ilçeye özel çalışma yapacaklarını vurgulayan Başkan Mevlüt Uysal: "Beykoz'da biz bu çalışmayı sizlerin burada komşularınızla, anılarınızla, o eski mahalle hayatınızla devam ettirmek üzere planladık. Buralara hazineden geldiği için m2'ye 700 tl değer biçilmiş.Biz hiçbir şekilde kar etmeden müteahitten daha iyi imkân nasıl sunarız ona baktık. Konutları yüzde 20 kesintiyle yapacağız. Örneğin 3 katlı 125 m2 inşaatı olan bir vatandaşımıza 300 m2 inşaat vereceğiz. İsterse 100 m2 lik 3 daire, isterse 150 m2 lik 2 daire vereceğiz. Her dairenin de otoparkı olacak." dedi.

KİRA VE TAŞINMA YARDIMI KİPTAŞ'TAN

Dönüşüm sürecinde vatandaşlara sağlanacak kolaylıklar hakkında da bilgi veren Başkan Mevlüt Uysal: "İmzayı attığınız zaman konutlara 1000, iş yerlerine 1500 TL kira yardımı yapacağız. Ayrıca 2 kira taşınma bedeli vereceğiz. Enkaz bedelini hesaplayıp formülü çözeceğiz. Eskiden kim kimle komşuysa yine komşuları bir araya getirerek, aynı binada toplayarak, camisiyle, otoparkıyla, parkıyla burayı başlatacağız. Beykoz'un lüks semtlerinde insanlar nasıl yaşıyorsa Tokatköy sakinleri de öyle yaşasın istiyoruz." şeklinde konuştu.

ZEMİN +5 KAT BİNALAR

Projenin ilçenin doğal dokusu ve yeşile uyumlu olduğunu vurgulayan Başkan Mevlüt Uysal: "KİPTAŞ teknik çalışma bir yaptı. Yüksek binalar olmayacak. Zemin +5 kat planlandı.Artan binaları rastgele satmayacağız. Yeşili koruyan güzel bir proje. Hızlı bir şekilde imzaları tamamlarsanız, tapular zaten belediyede, buranın bu yıl temelini atalım, seneye bu vakitler kentsel dönüşüm deyince gidin Tokatköy'ü görün diyelim. Beyoğlu'nda başladık, Beykoz'da ikinci örnek olsun." diyerek temennisini dile getirdi.

TAPU SEVİNCİ DEVAM EDİYOR

Toplantının ardından Tokatköy'de 2/B arsaları üzerinde yaşayan hak sahiplerinden 20'sine sembolik olarak Başkan Yücel Çelikbilek ve başkan yardımcıları tarafından tapuları teslim edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title