Haberler

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: "Şehitlerin Kemiklerini Sızlatıyorsunuz"

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Sadece İnce değil, diğer çatının altındaki bütün partiler, o kadın, dizini dövüyor Selahattin Demirtaş için. Ötekilerin hepsi. Bu ne ya? Bu ne rezillik ya? Şehitlerin kemiklerini sızlatıyorsunuz. Amacınız ne?" dedi.

Çavuşoğlu, Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde bir spor tesisinde gençlere hitaben yaptığı konuşmada, 24 Haziran'da Türk milletinin tekrar sandık başına gideceğini ve Türkiye'nin siyasi tarihinde en önemli seçimlerinin gerçekleştirileceğini belirtti.

24 Haziran'ın Türkiye için yeni bir başlangıç noktası, yeni bir dönemeç olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Allah'ın izniyle bu noktada biz teşkilatlarımızla beraber 60-65 günden bu yana çalışıyoruz, gece gündüz demeden milletimizle yan yana omuz omuza olmaya devam ediyoruz. Sıkılmadık el, çalınmadık kapı bırakmaksızın, yolların tozunu yutarak çalışmaya devam ediyoruz. Niye? Bizim bir sevdamız, Büyük Türkiye hayalimiz, millete olan aşkımız var. Bu aşk, sevda olmasa bunlar olmaz." diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, seçimden seçime milletini hatırlayan parti olmadıklarını, her zaman milletle bir arada bulunduklarını belirterek, "Neredeyse bir yıl olacak başbakan yardımcılığı görevine atandığımdan bu yana. Geçen arkadaşlarım bir araştırma yapmışlar, bana söylediler, evimde bir pazar geçirmişim bir yıldan bu yana. Bursa'ya gelmediğim hafta sonu sayısı 2. Bu bir aşk meselesidir." ifadelerini kullandı.

AK Parti olarak yola çıkarken "Biz millete efendilik taslamaya değil, hizmetkar olmaya geliyoruz." dediklerini hatırlatan Çavuşoğlu, bu çerçevede millete gece-gündüz hizmet götürdüklerini anlattı.

"Bu ülke çırak bile olamayacaklara bırakılacak bir ülke değildir"

Çavuşoğlu, AK Parti olarak 2002 yılında göreve geldiklerinde "3Y ile mücadele edeceğiz" dediklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

"O dönem 'Yoksulluklarla, yasaklarla, yolsuzluklarla mücadele edip, insanı yaşat ki devlet yaşasın prensibinden hareket edeceğiz. Millete efendilik taslamaya değil, hizmetkar olmaya geldik' dedik. Çünkü milleti sevmek gerekiyor. AK Parti birkaç yıl içinde Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde hastaneler, okullar, yollar, sosyal yardımlar yaptı. İnsanımıza konforu sağladık, kendimize değil. Bunları da yapmaya devam edeceğiz. Bu ülke çırak bile olamayacaklara bırakılacak bir ülke değildir. Üstüne üstlük gelecek rüyası görmeyen, sadece durdurmak, yerinde saymak, yatmak için taahhütte bulunan bir rakip, muhalefet anlayışı dünyanın hiçbir yerinde yok. Şimdi yeni sistemimizle beraber, yeni hükümet etme modeliyle beraber Türkiye 24 Haziran'da otobandaki son gişelerden girecek, bir daha artık otobanda olacağız."

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, seçim beyannamelerinde açıkladıkları gibi 146 yeni projenin taahhüdünü verdiklerini, yeni dönemde bunları gerçekleştireceklerini bildirdi.

"Bunlara dünyayı dar edeceğiz"

Ülkenin geleceği açısından 24 Haziran'da yapılacak seçimin önemine değinen Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Bu seçim başka bir seçimdir. Bu seçim Türkiye'nin önemli bir kavşak noktasıdır. Hepsi bir araya gelmişler yıkmayı hayal ediyorlar. Birisi yerli otomobili, diğeri Kanal İstanbul'u durduruyor, diğeri MİT'in bütçesini daraltacağını söylüyor. Neden rahatsız oldun? MİT gidip Kosova'da enseliyor FETÖ'cüleri Türkiye'ye getiriyor diye mi rahatsız oldun? Gabon'da gidiyor FETÖ'cüleri enseliyor Türkiye'ye getiriyor diye mi rahatsız oldun? Ama dur daha bunlara yeni başlandı. Kanada'ya da Çin'e de Moğolistan'a da gidecek alacak. Bunlara dünyayı dar edeceğiz."

Çavuşoğlu, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin, Selahattin Demirtaş'ı ziyaretine de işaret ederek, şu görüşlerini paylaştı:

"Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı, aday olduktan sonra koştura koştura Edirne'ye Selahattin Demirtaş'ın dizinin dibine çöküyor. Selahattin Demirtaş ne zamandan bu yana Cumhuriyet Halk Partisi'nin akıl babası, akıl vereni oldu? Selahattin Demirtaş ile CHP'li İnce bir araya geliyor, Selahattin Demirtaş'ın dağdaki kardeşi Türkiye'ye meydan okuyor. Görüyor musunuz tezgahı? Sadece İnce değil, diğer çatının altındaki bütün partiler, o kadın, dizini dövüyor Selahattin Demirtaş için. Ötekilerin hepsi. Bu ne ya? Bu ne rezillik ya? Şehitlerin kemiklerini sızlatıyorsunuz. Amacınız ne? Tayyip Erdoğan düşmanlığı bunları tamamen kör etmiş. Ona düşmanlık edeceğim diye Türkiye'ye de düşman olmuşlar. Tayyip Erdoğan ne yaptı bu ülkeye hizmet etmekten başka? Milleti ikna edin milleti."

"Mesele memleket meselesi"

Muharrem İnce'nin Diyarbakır'daki mitingini HDP bayrakları altında gerçekleştirdiğini belirten Çavuşoğlu, "Adam Diyarbakır'a gidiyor, HDP bayrakları altında miting yapıyor. Bu nasıl bir kirli tezgah? Bunun hesabını sormayacak mıyız? Olur mu böyle bir şey? Pazar günü seçime gidiyoruz. Bakınız Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti'nin yaptıkları ortadadır. Eksiklerimiz elbette var kardeşlerim. İnsanız biz. Dolayısıyla hatamız da var. Sizi kırmış da olabiliriz. Mesele memleket meselesi, Türkiye'nin beka, ikbal, gelecek meselesi. Biz beka sürecinden geçiyoruz. İçinden geçtiğimiz süreç çok önemli. Allah rızası için başınızı iki elinizin arasına alın düşünün. Onun için 24 Haziran'da Allah'ın izniyle bizim bütün gözlerimiz Kemalpaşa'da olacak. İhtiyacımız var buna ve siz gerekeni yapacaksınız." diye konuştu.

Konuşmasının ardından Çavuşoğlu, partiye yeni katılan genç üyelere rozetlerini taktı.

Rozet takma töreninde söz alan yeni üyelerden Adil Yaşar, "Ben ve arkadaşlarım daha önce Milli Gençlik Vakfı, Fazilet Partisi, Saadet Partisi ve çeşitli kurumlarda görev aldık. Her kurumda bulundum ve çalıştım. İlçe başkanlığı da yaptım. Bugünkü duruma baktığımızda Türkiye'deki durumun artık ölüm kalım meselesi olduğu, vatan meselesi olduğu aşikardır. Taraflar bellidir, bizim tarafımız bellidir. Bizim tarafımız hakkın, doğrunun tarafıdır. Yanlışın tarafında asla olmayacağız. Selahattin Demirtaş'ı destekleyenlerin tarafında olmayacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Selahattin Demirtaş Hakan Çavuşoğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
title